De 5 favoriete tv-series van Stefania van ‘de Naaktslak’

favoriete tv-series
Via Shutterstock

Tijd voor een nieuwe editie van ‘Blogger Favorites’! Deze week deelt Stefania van ‘de Naaktslak‘ haar 5 favoriete tv-series met ons. Kun je geloven dat ik nog geen enkele van haar 5 favoriete tv-series gezien heb?

Ik ben benieuwd of jullie deze favoriete tv-series van Stefania wel al gezien hebben en wat jullie er van vinden!

Blogger Favorites #4

Mocht jij mee willen doen, schroom dan niet om contact op te nemen! De artikelen worden altijd met een verwijzing naar je eigen blog geplaatst.

Heb je een ander leuk idee voor ‘Blogger Favorites’? ( Favoriete boeken, favoriete reislanden of iets dergelijks), neem dan zeker ook even contact op en wie weet, start ik de volgende keer een rubriek met jouw idee!

Over naar de 5 favoriete tv-series van Stefania van de Naaktslak!

[divider]
De 5 favoriete tv-series van Stefania van de Naaktslak

Favoriete tv-series

❤ 1: Love/Hate

 

Love/Hate is een Ierse crime serie die zich afspeelt rond een groep mannen die zich bezighouden met de in- en verkoop van drugs in Dublin. De actie begint in de eerste vijf minuten en blijft vijf seizoenen lang onafgebroken doorgaan. De serie blijft iedere aflevering fris aanvoelen. Wisselingen in de cast zijn daar deels verantwoordelijk voor, maar het komt vooral door de realistische veranderingen binnen de sociale structuur van de groep. De verhaallijnen blijven tot het einde onvoorspelbaar.

❤ 2: The Americans

The Americans verplaatst de kijker in de schoenen van twee Russische spionnen die met elkaar getrouwd zijn in het Amerika van de koude oorlog. De spionnen zijn de spil in internationale politieke intriges en keiharde actie. Als een FBI agent belast met contraspionage naast hen komt wonen, legt dit extra druk op het spionnenechtpaar en hun twee opgroeiende kinderen. Voor de kinderen is een bijzondere rol weggelegd in deze serie, die zich ontvouwt in de loop van de seizoenen. De kracht van deze serie bevind zich in de ontwikkeling van de karakters, die zich in de loop van de tijd aanpassen aan de oorlog, het vrije Amerika en het ouderschap. De jaren ’80 worden duidelijk uitgebeeld en op de acteerprestaties zijn ijzersterk.

❤ 3. Seinfeld

Jerry Seinfeld zette de komediewereld op z’n kop door vaak als lichtelijk arrogante winnaar uit de bus te komen terwijl de Amerikaanse komedie er tot die tijd van overtuigd was dat winnaars niet grappig waren. Jerry speelt zichzelf, een succesvolle stand-up comedian in het New York van de jaren ’90. Elaine is zijn ex-vriendin die steeds meer gedragingen van de mannen om haar heen over begint te nemen. George is de ongemotiveerde leugenaar die een omslag in zijn leven creëert als hij besluit zijn instincten te negeren en enkel nog het tegenovergestelde te doen. Kramer is de vreemde vogel die niet werkt maar wel altijd geld en vriendinnen heeft. De karakters komen vaak egoïstisch en wreed maar zeer herkenbaar uit de bus.

❤ 4. Sherlock BBC

Deze moderne vertelling van Sherlock heeft iedere andere versie voor me verpest. Het is gewoon te goed! De smartphones, de sociopatische achtergrond van Sherlock, de gevoelskant van Watson, aartsvijand Moriaty, het prachtige Londen en natuurlijk de schattige en verrassende mevrouw Hudson op 221 B Baker Street. De plots zijn waanzinnig en de verhalen sluiten mooi op elkaar aan. Het enige nadeel is dat we soms jaren moeten wachten op een nieuw seizoen.

❤ 5. The New Statesman

Oh dear, oh dear is één van mijn favoriete, steeds terugkerende uitspraken in de serie omdat je weet dat er daarna iets bizars gebeurd. Rick Mayall speelt de over de top extreem rechtse, conservatieve politicus Alan B’stard. B’stard wordt in de serie vaak uitgesproken als bastaard wat zowel gepast als hilarisch is. De serie is ontwikkelt als een aanklacht op het regime van Thatcher in de jaren ’80. Zo pakte het niet uit. Het walgelijke gedrag van B’stard waaronder zijn openlijke corruptie, het lozen van giftig afval, het vermoorden van een rivaal en het verknippen van een teddybeer werd mateloos populair. Het is bijna 20 jaar na het uitzenden van de eerste aflevering en het is opvallend hoe relevant de serie vandaag de dag nog is. Je kunt zelfs zeggen dat de serie een vooruitziende blik heeft gehad als we kijken naar wat er vandaag de dag in het Verenigd Koninkrijk plaats vind.

Stefania Pönitz – Deze top 5 is vrij duister. Waarom ik resoneer met duisternis en een noodzaak voor een comedy heb lees je hier: www.denaaktslak.nl/ego

[divider]

Zoals ik al aangaf heb ik nog geen enkele van de 5 favoriete tv-series van Stefania gezien. Love/Hate en the Americans lijken me wel interessante series om eens uit te proberen. Ik ben niet heel zeker of het iets voor me is, maar dat ga ik gewoon proberen. Stefania klinkt overtuigend genoeg!

Seinfeld zag ik wel eens op televisie, maar dat deed me nooit iets. Ik vond het in ieder geval nooit interessant genoeg om te blijven hangen en zapte altijd snel door. Dus ik denk dat die sowieso niet op mijn to-watch-list komt. The New Statesman klinkt ook niet als een serie die mij zou bekoren…

Sherlock daarentegen trekt me al langer tijd. En na het pleidooi van Stefania al helemaal. Dus die moet ik toch echt snel eens aanzetten!

Welke van de 5 favoriete tv-series van Stefania heb jij al gezien?

Liefs,
Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }