10 tekenen die er op wijzen dat je boeken leuker vindt dan mensen!

tekenen boeken leuker dan mensen“Anyways, I am a nerd, bookworm, geek.. Whatever you want to call me. I’m the type of person that would rather sit down and read a good book than go out and party.”

De quote zegt het eigenlijk al! Tegenwoordig kan ik echt genieten van een avondje thuis in plaats van op stap gaan. Dat was vroeger wel eens anders, haha! Hoe weet je nu of je gewoon een huismus bent of toch liever je avond met een goed boek spendeert als met mensen? Dit zijn de 10 tekenen dat je boeken leuker vindt dan mensen! (met een korreltje zout nemen is de boodschap 😉 )

1. Afspraken cancellen

Je betrapt jezelf wel eens op het cancellen van een afspraak die al langer gepland staat, omdat je zo in je boek verdiept ben. Je moet nu eenmaal weten wat er in het volgende hoofdstuk met je favoriete personage gaat gebeuren. Dit.kan.niet.wachten.

2. Je ziet je boeken vaker 

Hiermee bedoel ik dus dat je hetzelfde boek vaker opnieuw leest, dan dat je je aan je wekelijkse afspraken houdt. Je kijkt eerder uit naar het opnieuw lezen van je favoriete roman en dat is helemaal niet verkeerd.

3. Fantaseren

Je hebt behoefte aan spanning in je leven, maar hebt niet veel zin om er extra moeite voor te doen. Daarom leef je ontzettend mee met elk personage in het boek. Je kiest ook een bepaald personage en beeld je in dat jouw leven zo is. Jouw vrienden beeld je in als alle andere belangrijke personages in het boek en tijdens het lezen link je dit ook aan jouw real life!

4. Met een boek in de hand, door het hele land

Waar je ook heen gaat, je hebt altijd een boek bij je. Zo ben je in ieder geval altijd verzekerd van entertainment. Als je dan al ergens heen gaat, waarvan je op voorhand weet dat je dat eigenlijk niet zo leuk vindt, heb je in ieder geval je beste vriend bij je: je boek. Die helpt je wel om de avond door te komen.

5. Personages worden vrienden

Wanneer je helemaal verliefd bent op een bepaald boek, neem je afscheid van de personages wanneer je het boek uit hebt. Maar hoe leuk is het om dit boek opnieuw te lezen en de personages weer te begroeten. Het voelt als thuiskomen en je kijkt er naar uit om andere details op te vangen, die je de eerste keer misschien over het hoofd gezien hebt.

6. Praten hoeft niet altijd

Wanneer je met vrienden  weg bent of je bent ergens op bezoek, is het meestal zo dat er wel een gesprek gaande is. Je hebt dan ook de onbewuste drang dat je continu moet praten om gezellig te zijn. Met je boek hoeft dit niet, heerlijk rust en genieten van de verhalen. Daarentegen houdt het je niet tegen om gewoon tegen de personages te praten: waarom doe je dat? Ik wist dat hij/zij niet het beste met je voorhad! Je weet veel meer dan je personage en wie weet, helpt het wel als je hem/haar even waarschuwt?

7. Eten hoeft niet buiten de deur

Uiteten met vrienden is altijd wel leuk. Maar wanneer jij ziet dat er een leuk boek op je ligt te wachten, ben je niet beschaamd om de plannen om te gooien. Eten laten bezorgen, zodat je zo snel mogelijk aan je boek kan beginnen, heeft nu eenmaal voorrang.

8. Pauzes tijdens werkuren

Tijdens de pauzes op je werk zit iedereen meestal in de kantine, even afschakelen tijdens het werk en een babbeltje maken. Jij bevindt je meestal afgelegen met je neus in je boek. Ook dat is afschakelen, alleen op een leukere manier, toch?

9. Boeken vervangen foto’s

Waar menig ander de planken in de woonkamer vol heeft staan met foto’s, staan die van jou vol met boeken. Je dierbaren horen zichtbaar op de plank te staan, dus dan doe je dat toch ook?

10. Zelfde interesses zijn belangrijk

Wanneer je iemand leert kennen en begint met daten, test je eerst zijn boekensmaak. Je geeft hem je favoriete boek en als hij deze niets vindt, gaat het feest niet door. Helaas!

Zoals ik al zei, neem het met een korreltje zout, al denk ik dat het in grote lijnen wel overeenkomt. Natuurlijk zijn er nog genoeg andere tekenen die duidelijk maken dat jij een echte boekenliefhebber bent en waar de signalen duidelijk van te herkennen zijn.

Herken jij jezelf in deze 10 tekenen?

Liefs,

Tasja
Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }