14 keiharde feiten waaruit blijkt dat we ouder worden

Posted 25/07/2015 by Sim's Cup Of Tea in Entertainment, Lifestyle, Persoonlijk / 26 Comments

Ouder worden‘Today is the oldest you’ve ever been and the youngest you’ll ever be again’

Het lijkt nu misschien een beetje overdreven, want ik ben natuurlijk helemaal niet zo oud. Ik word in september 29. Maar als je de onderstaande feiten in dit artikel leest, sta je toch wel even stil bij het feit dat de tijd echt ontzettend snel gaat.

1. Het lied ‘Wannabe’ van de Spice Girls bestaat volgende zomer al 20 jaar! (OMG!!) Ik herinner me nog dat het lied bekend werd. Dit was in 1996. Dat betekent dat ik bijna tien jaar was. Ik zat toen in groep acht van de basisschool. 90% van de tieners die op deze aardbodem rond liepen waren direct in de ban van de dames. Samen met vier vriendinnetjes traden we elk schoolfeest op als de Spice Girls. Hilarisch! 

2. Het eerste Harry Potter boek las ik toen ik elf jaar jong was. Dat is nu toch al bijna achttien jaar geleden! Het gekke is dat dit eigenlijk helemaal niet zo lang geleden lijkt. Ik denk dat dat komt doordat het wel even duurde voordat het zevende deel van deze serie uitgebracht werd. Dat was namelijk in 2007. Toch al acht jaar geleden. Stop de tijd!

Harry Potter3. Binnenkort komt Hitzone 75 (!) uit. Ik herinner me nog dat ik Hitzone vijf kocht. Hier stonden platen zoals Extince – Viervoeter, the Vengaboys, Robbie Williams – No Regrets en Emilia’s Big Big World op. Dit album kwam uit in 1999. 

4. Elijah Wood was achttien jaar toen hij gecast werd voor the Lord Of The Rings. Hij is nu 33. Niet dat hij er ook maar een dag ouder uit ziet als achttien. Maar toch, hij is bijna het dubbele aan jaren!

5. De laatste aflevering van Sex and The City was op 22 februari 2004. Dat is dus ook alweer elf jaar geleden. Bij deze stond ik toch wel echt even te kijken hoor. Gelukkig vervelen ze nooit en kunnen we ze nog wel duizend keer kijken. Of we nu jong of oud zijn!

6. Vanaf september 2015 kunnen we genieten van seizoen twaalf van Grey’s Anatomy. En je weet wat dat betekent. Twaalf seizoenen staat gelijk aan twaalf jaren. Ongelofelijk. Maar ik ben helemaal happy met het feit dat deze serie nog steeds zo populair is. Van mij mogen er nog wel twintig seizoenen volgen hoor. Who’s with me?

Grey's Anatomy7. Macaulay Culkin van Home Alone is op dit moment 35 jaar oud. Dat is zelfs al ouder als dat ik ben! En nog steeds worden deze films elke kerst gedraaid. Wel apart eigenlijk. Het valt me op dat alle films die in mijn jeugd populair waren nog steeds helemaal hot zijn.

8. Bruce Willis is ondertussen al 60! 60? Ja, echt. Hij is al 60. Ik ben even gaan Googlen, want ik heb hem al een tijd niet meer gezien, maar ik zie toch dat hij nog regelmatig in films verschijnt. Dit jaar nog in ‘Vice’!

9.  Kunnen jullie je nog herinneren dat we met een walkman rondliepen? Die dingen waren zo ontzettend onhandig, haha. Je kon ze nooit fatsoendelijk in je jaszak stoppen. bandjes terugspoelen. Snel op record duwen als je favo song op de radio kwam. Nostalgie!

10. 90’s kids zijn overigens de laatste generatie die ooit videobanden gebruikt hebben. Can you imagine? Onze kinderen zullen waarschijnlijk raar opkijken als we een videoband voor hun neus houden. En dat terwijl het geeneens zó lang geleden is. Althans, zo lijkt het.

11. En ken je de Motorola Razr nog? Dit toestel ligt ondertussen al in musea. Hoe bizar is dat? De technologie verandert tegenwoordig zo snel, dat dingen van een decennium geleden gewoon al tentoongesteld worden. Moet niet gekker worden. Ik kreeg mijn eerste blauwe Pocketline Swing toen ik vijftien was. Sms-en was zo’n hype. Maar meer als 160 tekens had je niet, haha.

12. De Gameboy kwam uit in 1989! Vroeger waren we al tevreden met Mario en Tetris op een klein schermpje. En we speelden het ook rustig helemaal overnieuw als het spel uitgespeeld was. Tegenwoordig weten we van gekkigheid niet meer op welk apparaat we onze games moeten spelen!

Herkennen jullie dit? Waardoor voelen jullie je ouder?

Liefs,

Simone

 

26 responses to “14 keiharde feiten waaruit blijkt dat we ouder worden

 1. Mijn walkman had in ieder geval wel auto-reverse! Ik vond de discman die ik later had veel lastiger om mee te nemen.

  En mijn Pocketline Swing was geel “Sorry, Yellow first” zegt dat jullie nog wat?

  • Simscupoftea

   Haha ja dat herinner ik me nog wel. Lijkt wel een eeuwigheid geleden! En inderdaad, een discman was nog erger. Die paste niet in je jaszak! Haha

 2. Fantastisch artikel, zitten hele herkenbare dingen tussen 🙂 En ik klamp me nog steeds vast aan mijn geliefde videobanden, ik heb geen recorder meer maar toch bewaar ik ze boven op zolder… haha!

 3. Oh wat voel ik me nu oud haha. En ik ben maar twee jaar ouder dan jij, dus het is allemaal ontzettend herkenbaar! Mijn man is nog een stukje ouder (37) en kan zich nog herinneren dat hij op de middelbare school zat toen cd’s populair werden hier in Nederland. Die dingen waren zogenaamd onverwoestbaar, en hij was blijkbaar niet de enige Aspie in zijn klas die dacht: ‘echt niet!’ dus hun volgende handvaardigheidproject was iets met stukjes cd xD

  Oh en wat dacht je van al die nog getekende Disney-films die op die videobanden stonden?

 4. Om je eerste vraag te beantwoorden: Ik ken dit vrijwel allemaal van toen mijn kinderen kleiner waren!
  Je tweede vraag is wat minder gemakkelijk te beantwoorden of misschien toch wel: Als ik in de spiegel kijk 😀

 5. Haha, zo herkenbaar! Ik heb het vooral met muziek, het lijkt als gisteren dat de eerste single van Rihanna uitkwam en ik er luidkeels mee meezong, terwijl dat toch écht al heel lang geleden is ^^ Of de Donna hitclub cd’s haha ^^

 6. OMG! Ik ben blijkbaar echt oud geworden :p Ik herinner me ook nog dat ‘wannebe’ een grote hit werd en ik zie mezelf nog steeds luidop meezingen en meedansen in mijn kamertje. Nu moet ik toegeven dat ik het nog steeds een geweldig nummer vind :p

  • Simscupoftea

   Haha sorry. Nu denkt iedereen dat ze oud zijn door mij, haha. Het is nog steeds een leuk nummer. Niet om dagelijks te draaien, maar af en toe lekker meezingen is wel leuk, haha.

  • Simscupoftea

   Haha geweldig. Ik weet nog dat je voor het eerst liedjes kon downloaden met Napster en Limewire. 1 lieddje duurde gewoon een half uur ofzo. En films hele nachten.

 7. Oh jemig, als je het zo op een rijtje zet is het wel schocking! Ik bedacht me laatst dat ik al bijna 16 jaar in Maastricht woon, ik kwam hier als 18-jarige student en ging nooit meer weg. Lijkt zoveel korter geleden! Leuk overzicht!!

  • Simscupoftea

   Ja, ik vond het wel heel grappig om al die feitjes op te zoeken. Natuurlijk zijn we niet oud, maar je ziet zo wel in hoe snel het allemaal gaat. Zo jammer!

 8. Bij punt 1 dacht ik al: help ik word oud!
  Maar na het lezen van de rest voel ik me bijna bejaard! Wat vliegt de tijd toch altijd..
  Ik zie me nog zitten met mn diskman terwijl mn broertje op zn gameboy aan t spelen was haha.

  • Simscupoftea

   Bejaard, haha. Zo voel ik me af en toe ook ja, maar dat ligt niet aan de leeftijd. Die diskmans waren echt veel te groot. En daar liep je dan. Met dezelfde cd op repeat… Haha!

   • Haha! Ik brandde altijd zelf mn cd’s. Na 3x afspelen in mn gammele diskman zaten er namelijk altijd krassen op mn cd. Niets irritanter dan overslaande nummers haha.

    Ik heb je blogje gedeeld met wat vriendinnen. We vinden hem allemaal leuk! Niemand geloofd alleen dat ze pas 6-7 waren toen de SpiceGirls Wannabe zongen. 😉

    • Simscupoftea

     Ja dat gebeurde altijd snel. Stomme cd’s. Ah wat leuk dat je het gedeeld hebt! Dank je wel. Ik was toen 10. Kan me die tijd wel echt goed herinneren. We spaarden werkelijk alles wat maar met de Spice Girls te maken had!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.