6x waarom je How To Get Away With Murder zéker moet bingewatchen!

How to get away with murder
Over 5 dagen is het ein-de-lijk weer zover. Het derde seizoen van How To Get Away With Murder gaat in première! Het is dus de hoogste tijd voor mij om jullie te overtuigen waarom je How To Get Away With Murder zéker moet bingewatchen!

How To Get Away With Murder

Dit is een serie die ik al volg vanaf het eerste moment dat deze in Amerika uitgezonden werd en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Deze serie is spannend, zenuwslopend, vernieuwend, geniaal en gewoon retegoed! En wel om deze redenen:

Geen standaard misdaadserie

Annalise Keating (Viola Davis) is een  professor die studenten opleidt tot advocaten. Ze kiest 5 studenten uit die buiten collegetijd mogen helpen met het oplossen van haar real life cases. Annalise is steengoed in wat ze doet en wilt dit ook overbrengen op haar studenten. Ze moeten dag en nacht werken om haar respect te verdienen. Cases lossen ze op door de theorie van de aanklager te weerleggen. Hiervoor gebruiken ze misleidende tactieken en handelen het op een aparte wijze af.

Leugens waren nog nooit zo goed…

Dat advocaten vaker liegen om een zaak te winnen, moge duidelijk zijn. Annalise en haar studenten spannen de kroon. Er komt namelijk een moment dat ze zelf alibi’s nodig hebben. Zij drijven de leugens tot het uiterste en grijpen elke mogelijkheid aan om de case zo ingewikkeld te maken, dat ze overal mee wegkomen. Hoe bedenk je het? Geniaal mastermind als je het mij vraagt.

De stappen die ze volgen:

  • Discredit the witness
  • Find a new suspect
  • Bury the evidence
Flash Forwards

Vanaf de eerste aflevering wordt je al direct geteased met flash forwards. Mysterieuze beelden uit de toekomst waaruit blijkt dat de studenten van Annalise iets geflikt hebben. Maar wat is er gebeurd? En waarom? Zenuwslopend. Want je krijgt elke keer maar een tipje van de sluier te zien. Hebben ze echt iemand vermoord? En wie dan? Allemaal vragen waar je pas veel later antwoord op krijgt. Dat houdt het lekker spannend!

Annalise Keating

Deze vrouw is kei- en keihard. Meedogenloos zelfs. Ze doet er alles aan om cases te winnen en beschermt alleen de mensen waar ze echt om geeft. Dat ze die af en toe ook gebruikt tijdens zo’n proces, doet haar dan weer weinig. Ze zet alles op alles om de beste advocate te zijn die er is.

Viola Davis vertolkt deze rol enorm goed en is ook meerdere malen genomineerd voor Best Actress in Drama Series. Uiteraard heeft ze al meerdere van deze oscars in de wacht gesleept.

De fantastische cast

Herinner je je kleine Dean Thomas uit Harry Potter nog? Deze rol werd gespeeld door Alfred Enoch. Ondertussen is Alfred allang geen klein jongetje meer en vertolkt hij de rol van de goedaardige Wes Gibbins in HTGAWM. Daarnaast zien we Matt McGorry (John Bennett in Orange is the New Black) als de ietwat kneuzige, maar vooral humoristische Asher Millstone. En Liza Weil (Paris Geller uit the Gilmore Girls) kennen jullie vast en zeker wel. Zij vertolkt de rol van de uptight advocate en rechterhand van Annalise: Bonnie Winterbottom!

De shocks

Elke aflevering is mega spannend en huiveringwekkend. Er gebeuren dingen die je werkelijk niet voor mogelijk houdt. Er gebeuren continu dingen waardoor je op het puntje van je stoel of bank zit en denkt: What the F? Gebeurde dat nu echt? Waanzin! Just how we like it!

Dus… mocht je nog niet kijken… Begin daar dan mee! STAT! Wie wilt er nu niet weten hoe je wegkomt met een moord? (Haha, kidding of course…)

Mocht je niet via Netflix willen of kunnen kijken, dan is seizoen 1 ook verkrijgbaar via Bol.com!

Kijk jij How To Get Away With Murder al?

Liefs,
Simone

1 Reactie

  1. 17/09/2016 / 11:46

    Ooh, nu heb ik echt weer zin om verder te kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }