8 redenen waarom we Professor Severus Sneep zeker gaan missen!

Alan Rickman overledenDoor Tasja – Onze Harry Potter wereld stond gisteren op zijn kop. Het nieuws dat Alan Rickman a.k.a Professor Severus Sneep overleden is, slaat hard in bij zijn collega’s en bij ons, de fans! Ter ere aan hem, 8 redenen waarom we Professor Severus Sneep zeker gaan missen!

Herinner je je de eerste ontmoeting met deze Dark Arts teacher nog? Een duister persoon die vanaf het eerste moment een hekel aan Harry Potter had. Toch leerden we uiteindelijk dat hij meer was dan een alleen een duister en haatdragend persoon!

1. Zijn gezichtsuitdrukkingen

Laten we eerlijk zijn, zijn gezicht sprak boekdelen! We mochten grotendeels genieten van zijn afkeurende blikken. Ondanks dat het vaak negatief of duister was, heb ik best vaak in een deuk gelegen om zijn gezichtsuitdrukkingen!

gezichtsuitdrukking

2. Beschermengel

Ondanks dat hij Harry’s leven zuur maakt, was dit met de beste bedoelingen. Als Sneep er niet was geweest, hadden we waarschijnlijk niet eens een tweede boek gehad! Alles wat hij deed om Harry ‘dwars’ te liggen, deed Sneep om Harry eigenlijk veilig te houden. Het zag er zo uit, zodat Voldemort niet te weten zou komen dat Sneep loyaal was aan Perkamentus.

3. Loyaliteit

Vanaf het begin was het bekend dat Sneep een wrok tegen Harry had. Hij was het niet eens met Professor Perkamentus, hij had moeite met de beroemdheid ‘Harry Potter’ en nam het Harry kwalijk, wat zijn vader hem aangedaan had. Hoe verder we kwamen met lezen of film kijken, des te meer leerden we dat alles een reden had. Hij was wel one of the good guys. Hij was zelfs zo loyaal aan Perkamentus, dat hij zichzelf in gevaar bracht en uiteindelijk zichzelf opofferde voor alles waar Perkamentus voor stond.

sneep dies

4. Zacht eitje

Met zijn gietzwart haar, wit gezicht en strenge blik is hij geen watje. Zijn manier van onderwijzen en het straffen van zijn leerlingen, zijn een blijk van discipline. Je zou denken dat hij niet echt een kindervriend is, toch? Schijn bedriegt, want diep van binnen, onder al die laagjes, zit een zachtaardige man. Een man die in het verleden veel heeft meegemaakt en dit heeft hem gemaakt tot de persoon die hij nu is. We zien veel van zijn zachte kant terug komen in de flashbacks naar zijn verleden. (Wanneer hij Harry leert om zijn gedachten te blokkeren voor Voldemort.)

5. Liefdevol

Jep, ook Professor Sneep heeft genoeg liefde in zich om dit te delen. Liefde voor wie? Voor Lily Evans (na haar huwelijk: Potter). Hij was zó verliefd op Lily dat hij de pijn hiervan de rest van zijn leven met zich meedraagt. Hoe? Door op haar zoon te letten en hem in leven te houden. Ondanks de haat die hij heeft voor James Potter, Harry’s vader, is zijn liefde voor Lily altijd groter geweest. Dat is toch echte liefde?

lily and sneep

6. Sarcasme

Oké, dit moet wel een van mijn favoriete karaktertrekjes van Sneep zijn. Wat was hij heerlijk sarcastisch. Bij de vorige punten kon ik toepasselijke foto’s vinden, maar hier moet ik toch wel een paar leuke quotes benoemen:

Weasley’s wand  causes devastation with the simplest spells. We’ll be sending Potter to the hospital wing in a matchbox.

Mr. Potter. Our new celebrity.

Well, it may have escaped your notice, but life isn’t fair.

You just..know? Once again, you astonish me with your gifts Potter. How grand it must be, to be the chosen one.

7. The Underdog

Professor Sneep is niet altijd de gevreesde man geweest zoals elke leerling binnen Zweinstein hem kent. De jongere Severus was een stille, introverte en vooral onzekere jongeman. Hij werd gepest, uitgesloten en vooral geconfronteerd met zijn flaws. Diegene die hem daar graag aan herinnerde was natuurlijk James Potter. Dat is ook de reden waarom het hem zo zwaar viel Harry te accepteren.

young snape

8. Intelligent

Is het de manier waarop hij praat of de inhoud? Who cares, Professor Sneep is altijd correct, gedisciplineerd en strikt. Dat maakt heel veel goed en hij komt geloofwaardig over. Voeg alle bovenstaande punten samen en dan je hebt een leraar die je straft, grappig is, voor je door het vuur gaat (mits je moeder zijn langverloren liefde is) en je ook nog eens wat leert!

Professor Sneep zal gemist worden in de tovenaarswereld en Alan Rickman zal gemist worden als acteur. Wat heeft hij ons laten genieten van Professor Sneep en niemand die het beter had kunnen doen!

Wil je nog wat leuke quotes of weetjes lezen, dan moet je zeker een kijkje nemen op de Harry Potter Wiki.

En als laatste wil ik dit filmpje nog met jullie delen. Een mooie compilatie van de leukste Professor Sneep momentjes!

Uiteraard was Alan meer dan alleen Professor Sneep. Toch kennen de meesten hem wel zo. Hij heeft nog vele andere geniale rollen gehad. He will be missed!

Om welke redenen zul jij Professor Severus Sneep zeker gaan missen?
Liefs,
Tasja

Follow

12 Reacties

 1. Eva
  08/03/2017 / 16:55

  😩😭💋💋❤️💔💗💛❣💖💚💕💘💙💞💝💜💓💟

 2. Eva
  08/03/2017 / 16:53

  Ik mis je zo erg love jij echt waar ik ben verliefd

 3. 15/01/2016 / 11:45

  Hartverscheurend dit, met David Bowie, Alan Rickman en nu ook nog het trieste nieuws van de man van Céline Dion, wat een geweldige start van 2016… eeecht niet :'(

  • 15/01/2016 / 22:15

   Ja, echt verschrikkelijk. Nog tamelijk jong en dan sterven aan die verschrikkelijke ziekte. Brrrr. Man van Celine had ik nog niet gehoord. Hetzelfde?

 4. 15/01/2016 / 09:34

  Eerst Christopher Lee en nu Alan Rickman… AL mijn favoriete acteurs met hun betoverende stemmen zijn niet meer… De films van Harry Potter zullen nooit meer hetzelfde zijn

 5. 15/01/2016 / 06:58

  Een heel groot acteur was Allan Rickman. Naast zijn rol in Harry Potter heeft hij zo veel geniale rollen vertolkt!

 6. 15/01/2016 / 06:50

  Niet alleen sarcasme, maar zeker ook cynisme. Er is een groot acteur overleden met Allan Rickman, niet alleen als Severus Sneep, die hij geniaal vertolkte, maar helemaal op toneel. Zijn rol in Love Actually was ook geniaal en Hans Gruber in Die Hard zal nooit meer hetzelfde zijn. 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }