Een aantal van de mooiste boekenwinkels ter wereld!

Posted 06/03/2016 by Sim's Cup Of Tea in Boeken, Entertainment / 10 Comments

mooiste boekenwinkels ter wereld

“I love walking into a bookstore. It’s like all my friends are sitting on shelves, waving their pages at me.”

Een tijdje terug konden jullie hier 15 van de meest indrukwekkende bibliotheken ter wereld vinden. Vandaag is het tijd om eens te kijken naar de plekken waar je de boeken ook kunt kopen! Ik heb een mooie verzameling gemaakt van de leukste en mooiste boekenwinkels ter wereld. Kijk je mee?

Polare – Maastricht (NL)

We beginnen dicht bij huis. In Maastricht bevind zich de boekenwinkel Polare. Deze boekenwinkel heeft zijn thuis gevonden in een 700 jaar oude katholieke kerk in het mooie Maastricht. Met maar liefst drie verdiepingen, te bereiken met een lift of trap, kun je urenlang genieten van al de boeken die deze boekenwinkel te bieden heeft.

A photo posted by Mie (@mie._.u) on

Libreria El Pendulo – Mexico City

Een stukje verder van huis, Mexico! Hier bevindt zich een boekenwinkel waar je ook nog eens lekker van een mojito kunt smullen. Heb je ook trek? Geen probleem, ze bieden je hier de lekkerste tapas aan! Je kunt er niet alleen boeken kopen, maar ze hebben ook een leuke leeshoek die ‘s avonds verandert in een podium. Hier kun je genieten van leesavonden, lezingen en zelfs standup-comedy!

A photo posted by Bruno Monteiro (@brunolex) on

Librería El Ateneo Grand Splendid – Buenos Aires

In Argentinie weten ze hoe ze gebruik moeten maken van ongebruikte ruimtes. Dit oude theater stond jarenlang leeg. Hier dacht de eigenaar van Libreria El Ateneo anders over. Hij zag het helemaal voor zich: een boekenwinkel in het oude theater. En wat een plaatje is het geworden! Hij heeft alle attributen en details van de jaren 20 stijl behouden om deze boekenwinkel net dat unieke sfeertje te geven. Het resultaat is adembenemend!

A photo posted by Lugares que eu vi (@fer0611) on

Shakespeare and Company – Paris

Eentje waarvan wij kunnen zeggen: Been there, done that! In het mooie Parijs hebben wij een bezoekje gebracht aan The Shakespeare and Company bookstore. Helaas mochten wij daar zelf geen foto’s maken, maar gelukkig heb ik wel wat mooie plaatjes op Instagram kunnen vinden. Zo kunnen jullie even meegenieten van de winkel waar ook wij zo genoten hebben. Weetje: Deze boekenwinkel bestaat sinds 1951 en heeft in meerdere films al zijn dienst gedaan als set!

A photo posted by Clara. (@clararioja) on

Livraria Lello e Irmao – Portugal

Toen ik deze tegenkwam was ik al onder de indruk, maar toen ik las dat J.K. Rowling deze shop gebruikt heeft als inspiratie voor Hogwarts Library dacht ik, hier moet ik dus echt een keer naar toe. J.K. Rowling bestempelt deze boekenwinkel als één van de mooiste ter wereld en heeft de inrichting van Hogwarts Library gebaseerd op wat ze hier zag. Hoe leuk is dat?!

John K. King Used And Rare Books – Detroit

Een verlaten fabriek waar vroeger handschoenen gemaakt werden, geeft nu onderdak aan miljoenen boeken. Niet zomaar boeken, maar tweedehands en de meest zeldzame boeken die er bestaan. Hier moest ik wat meerdere foto’s van verzamelen, zodat jullie ook een goede sfeerimpressie krijgen van deze unieke boekenwinkel.

A photo posted by amy (@mrs.thebelgian) on

A photo posted by amy (@mrs.thebelgian) on

A photo posted by Kurt Mackey (@kurtmackey) on

Barter Books, United Kingdom

Deze winkel is één van mijn favoriete die ik in dit hele lijstje heb opgesomd. In 1991 besloot Mary Manley om een tweedehands boekenwinkel te openen in een verlaten treinstation! Je vraagt je af wat iemand met zo’n grote locatie moet en hoe je dit in vredesnaam zou kunnen vullen. Wat het natuurlijk ook aantrekkelijk maakt voor het publiek. Dat is haar in ieder geval ontzettend goed gelukt.

A photo posted by Katrina (@murphysmum0) on

A photo posted by Vicki (@_vmr) on

Daunt Books Marylebone – London

Op het moment dat jullie dit lezen zijn wij onderweg naar Londen, dus ik vind dat we deze boekenwinkel wel op onze to visit list moeten zetten. Waarom? Dit gebouw is één van de mooiste gebouwen in deze omgeving en mag maar liefst aan ongeveer 350.000 boeken onderdak geven! Een uniek gebouw met prachtige inhoud. Hij is zo ingericht dat het lijkt alsof je door een bibliotheek wandelt. Wat een heerlijk gevoel dan om te weten dat je deze boeken gewoon kunt kopen!

A photo posted by Doug (@djq11) on

Dit waren slechts een aantal geweldige boekenwinkels ter wereld. Er zijn er natuurlijk nog veel meer!

Welke boekenwinkel(s) zou jij zeker eens willen bezoeken?

Liefs,
Simone

 
Follow

10 responses to “Een aantal van de mooiste boekenwinkels ter wereld!

  1. Ik ben aan het bladeren door de blogs over ‘boeken’ en kwam toen deze tegen. In die in Porto (Portugal) ben ik geweest en is inderdaad heel mooi. Op straat zie je daar ook studenten met capes die heel veel weg hebben van die capes die de Hogwarts studenten dragen.

  2. Calezio

    Die boekhandel in Maastricht is niet meer van het (gefailleerde) Polare, maar heet nu gewoon Dominicanen. Mooi gebouw, maar qua aanbod geen opmerkelijke boekhandel, overigens.

  3. Wat gaaf zeg! Ik wil nog eens Maastricht bezoeken en nu moet ik wel die boekenwinkel in.
    En ooit ben ik eens in Amsterdam een boekenwinkel binnen gelopen en het leek erg op die Shakespeare and Company!

  4. Ik wist niet dat boekenwinkels er zo mooi uit konden zien. Als ik het vergelijk met de winkels hier is het wel echt een wereld van verschil. Als ik ooit weer in Maastricht ben, ga ik zeker een kijkje nemen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.