Handige New York Apps!

New York Apps
Via Shutterstock

Ga jij binnenkort voor het eerst naar New York? Dan mogen deze handige New York apps niet ontbreken op jouw smartphone! Ik was blij dat ik ze geïnstalleerd had. Zo was het een stuk eenvoudiger om de weg e.d. te vinden!

NYC Subway

Om te beginnen is het verstandig als je een app voor de metro installeert. Het kan soms echt een doolhof zijn, maar met deze app en de handige map, zie je precies welke lijn je nodig hebt voor jouw volgende bestemming. Mocht je niet goed met de kaart overweg kunnen, dan kun je aangeven waar je vertrekt en waar je naartoe wilt. De app berekent direct welke route het snelst is. Easy as that!

Uber

Mocht je een keer geen zin hebben om met de metro te gaan, omdat het bijvoorbeeld midden in de nacht is, dan is Uber de perfecte oplossing. De app laat zien waar de Ubers zich op dit moment bevinden. Daarnaast kun je via de app een Uber bestellen en aangeven waar je opgepikt wilt worden. Vervolgens zie je direct hoeveel minuten het duurt voordat deze bij je is en wat de ritprijs is. Betalen kan ook via de app. Makkelijker kan bijna niet.

Central Park NYC

Central Park is enorm groot. Daar kun je niet omheen. Het is dus begrijpelijk als je af en toe de weg kwijt bent en niet weet waar je bent. Deze app helpt je daarbij. Het laat je zien waar je bent en welke bezienswaardigheden er in de buurt zijn. Indien je meer informatie over een bezienswaardigheid wilt, klik je erop en de app vertelt je er alles over. Voila!

CitiBike app

Deze app heb ik geïnstalleerd, maar uiteindelijk niet gebruikt vanwege de kou. Mocht ik nog een keer in de lente/herfst teruggaan, dan zal deze zeker van pas komen. De app laat zien waar het dichtstbijzijnde CityBike station is. Daarnaast kun je ook uitzoeken wat de beste route naar het volgende station is en zo een hele fijne route uitstippelen. Je moet ze namelijk wel elke 30 minuten even terug naar het station brengen. Mocht je trek krijgen, geeft deze ook aan waar je een lekkere hap kunt scoren in de buurt van het station.

Dit zijn de vier apps die ik geïnstalleerd had en daarmee kwam ik prima uit de voeten. Er bestaan nog honderden andere apps voor New York, dus wellicht dat jij nog hele andere apps installeert, zodra je gaat. Met deze kom je in ieder geval een heel eind.

Welke New York City Apps zou jij zeker installeren?

Liefs,
Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }