4X Waarom je Blindspot zéker moet bingewatchen!

Blindspot

Iedereen die Blindspot al gezien heeft, zal zich vast kunnen vinden in onderstaande redenen waarom je Blindspot zéker moet bingewatchen. Iedereen die Blindspot nog niet gezien heeft, be prepared, want hierna wil je meteen beginnen met kijken!

De personages

Jane Doe, de vrouw die gevonden wordt, speelt een grote rol vanaf de eerste aflevering.

Meet Kurt Weller. Sullivan Stapleton stapt in de rol van Supervisor Special Agent Kurt Weller. Hij leidt het team waar Special Agents Edgar Reade, Tasha Zapata en Patterson deel van uitmaken. Zij worden vervolgens ondersteund door Robert Borden, de FBI psycholoog.

Dit volledige team staat onder leiding van Assistant Director Bethany Mayfair. Een team waarin iedereen zijn eigen geheimen heeft en alles, zonder dat ze het weten, met elkaar in verbinding staat.

Het verhaal 

Er wordt een tas op Times Square gevonden. Een naakte vrouw vol tattoos bevindt zich in deze tas en de FBI staat voor een raadsel. Wie is ze? Dat weet zij zelf niet, ze lijdt aan geheugenverlies en weet niet wat haar overkomt.

De FBI neemt haar onder zijn hoede en doopt haar om tot Jane Doe. Wanneer ze er beetje bij beetje achter komen dat haar tattoos een betekenis hebben, wordt de zaak steeds vreemder. Het onderzoek naar de ware identiteit van Jane Doe loopt gelijk met de zaken waar ze mee te maken krijgen. De tattoos lijken te helpen in het oplossen van verschillende onderzoeken. Toch zorgt het ook voor enorm veel onwetendheid en frustraties.

Wanneer Kurt het vermoeden heeft dat Jane Doe mogelijk iemand is uit zijn verleden, probeert hij alles op alles te zetten om erachter te komen wat er gebeurd is en waarom zij per toeval bij hem terecht is gekomen. Dit zorgt voor ontwikkelingen in zijn professionele én privé omgeving.

Elke aflevering is spannend

Er is echt nog geen enkele aflevering geweest waarvan ik dacht: saai. Nee, het was elke aflevering opnieuw ontzettend spannend. Je wilt ook gewoon door blijven kijken, want elke zaak, elke tattoo brengt steeds meer vragen met zich mee. Je wilt weten wat de link is tussen Kurt en Jane Doe. Je wilt weten wat er met haar gebeurd is, waarom weet zij niet meer wie ze is. En vooral, wat heeft elke zaak te maken met het team.

Enorm veel vragen! In het begin ook enorm weinig antwoorden, maar dat maakt het net spannender. Je gaat zelf vooruit denken en raden wat er zou kunnen zijn. Dat maakt het leuk, maar niet gelogen, ook nagelbijtend frustrerend met momenten.

Inside the FBI

Crime series vind ik sowieso erg leuk! Ik keek vroeger altijd Criminal Minds, NCIS, CSI en soortgelijke series. Dus het ligt wel in mijn straatje. Altijd leuk om te zien dat het gebaseerd is op hoe het echt eraan toe gaat. Denk dan aan de team setup, de regels, de (moord)zaken en het leven van de team members naast hun baan.

Behalve het reilen en zeilen van de FBI, zie je ook hoe de job het leven van deze mensen ‘aantast’ en hoe het eigenlijk hun leven leidt. Je gaat meeleven met Kurt die een rollercoaster aan emoties ondergaat terwijl hij continu met Jane samenwerkt. Des te meer krijg je met de teamleden te doen als hun Assistant Director niet diegene lijkt te zijn wie ze denken.

Dus hou jij van spanning, complotten en vooral zelf meedenken wie, wat, waar? Dan stop maar met zoeken, want Blindspot is absoluut een aanrader!

Wij wachten nu vol ongeduld op nieuwe afleveringen van seizoen 2, dus jullie hebben nog wat tijd om ons in te halen. 😉

Zou jij Blindspot willen bingewatchen?

Liefs,
Tasja

2 Reacties

  1. 20/01/2017 / 13:44

    Ja! Ik hou van deze serie! En seizoen 2 is ook heel spannend kan ik alvast verklappen ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }