Boeken die ik wil lezen voordat ze in 2016 verfilmd worden #3

Boeken verfilmd 2016In 2016 staan er nog een aantal verfilmingen op de planning. En alhoewel de boeken in 99% van de gevallen, beter zijn dan de films, wil ik de films toch een kans geven. Maar eerst lezen!

Het is alweer twee maanden geleden dat ik het tweede deel van de serie over boeken die verfilmd worden publiceerde. Mocht je het eerste deel ook nog niet gelezen hebben, dan kun je die hier ook nog vinden. Ondertussen heb ik weer een aantal nieuwe op mijn to-read list gezet. Ik ben op het moment klaar met al mijn recensie boeken, dus ik kan eens aan mijn lijstje gaan beginnen! 😉

Boeken verfilmd 2016

1. The Rosie Project

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.

Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.

Ik heb enorm veel goede recensies over dit boek gelezen. Deze staat dus ook al enige tijd op mijn lijstje. Daarnaast is het zo dat Jennifer Lawrence de rol van Rosie zal gaan spelen. En ik ben absoluut pro Jennifer Lawrence. Geweldige actrice! En nee, niet alleen vanwege the Hunger Games. Mocht jij het boek nog niet gelezen hebben, dan kun je deze aanschaffen via o.a. Bol.com!

2. Nerve

A high-stakes online game of dares turns deadly

When Vee is picked to be a player in NERVE, an anonymous game of dares broadcast live online, she discovers that the game knows her. They tempt her with prizes taken from her ThisIsMe page and team her up with the perfect boy, sizzling-hot Ian. At first it’s exhilarating–Vee and Ian’s fans cheer them on to riskier dares with higher stakes. But the game takes a twisted turn when they’re directed to a secret location with five other players for the Grand Prize round. Suddenly they’re playing all or nothing, with their lives on the line. Just how far will Vee go before she loses NERVE?

Ik kan nog geen Nederlandse vertaling van dit boek vinden en ik heb geen idee of deze er zal komen. Wel is bekend gemaakt dat deze in 2016 op het witte doek zal verschijnen! In de cast zien we Emma Roberts (van Scream Queens). Ook deze koop je bij Bol.com!

3. Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Een mysterieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto’s. Als kind had Jacob een speciale band met zijn grootvader, die hem bizarre verhalen vertelde over zijn jeugd en die een collectie vreemde foto’s van bijzondere kinderen bezat. Na het tragische verlies van zijn grootvader reist de zestienjarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales, waar hij de ruïnes ontdekt van een verlaten tehuis voor kinderen. Wanneer Jacob de verlaten kamers van het tehuis verkent, blijkt dat de kinderen van het tehuis meer dan alleen bijzonder waren. Misschien waren ze wel gevaarlijk. Misschien was er een goede reden om hen geïsoleerd op het eiland te laten wonen. En misschien zijn ze nog steeds in leven…

Klinkt echt enorm spannend. Ook deze wil ik al een tijdje lezen. En zeker als er een verfilming van komt. Deze lijkt me echt ontzettend creepy! Alleen de cover spreekt al meer dan duizend woorden. Voor aankoop en recensies, check Bol.com!

Boeken verfilmd 2016

4. The Choice

Travis Parker heeft alles wat hij maar kan wensen: een leuke baan, goede vrienden en een prachtig huis. Hij geniet met volle teugen van het leven en is ervan overtuigd dat een relatie hem alleen maar in de weg zou staan. Tot Gabby Holland naast hem komt wonen. Travis doet zijn best contact met haar te krijgen, maar de mooie Gabby lijkt er niet van gediend. Ondanks al haar afwijzingen, en ondanks de aanwezigheid van Gabby’s vriend, probeert Travis dicht bij haar te komen. Zijn koppige pogingen zijn het begin van een emotionele reis die geen van beiden had kunnen voorzien en hun confronteert met de hartverscheurende vraag: hoe ver kan en mag je gaan in de hoop op liefde?

Weer een prachtig liefdesverhaal van Nicholas Sparks? Tot nu toe zijn zijn verhalen prachtig. Denk maar aan the Notebook. Deze wil ik dus zeker een kans geven. Op 5 februari 2016 zal de film uitkomen. De Nederlandse vertaling verschijnt op 11 januari 2016. Deze is nu al te reserveren via Bol.

5. How to be single

From the co-author of the bestselling “He’s Just Not That Into You” comes a humorous account of one woman’s adventures after she gets fed up with New York City’s dating scene, and leaves the country to learn how women around the world deal with being single.

Van de auteur Liz Tucillo van “He’s just not that into you”, verscheen ook: “How to be single.” Ik denk dat de dames onder ons de film vast wel gezien hebben. “How to be single” wordt in 2016 ook verfilmd, dus ik ben ontzettend benieuwd of ik deze net zo leuk vind als “He’s just not that into you”. 50 shades of grey ster “Dakota Johson” zal ook te zien zijn. Leuk!! Wil je niet wachten op de film, dan kun je het boek hier bestellen.

6. Looking for Alaska

Miles Halter is gefascineerd door Beroemde Laatste Woorden. Geïnspireerd door de laatste woorden van de Franse dichter Rabelais gaat hij op zoek naar een Groot Misschien. Niet door te sterven, maar door zich in te schrijven voor een kostschool in Alabama. Eenmaal aangekomen op Culver Creek maakt Miles kennis met zijn kamergenoot Chip Martin – de Kolonel – en met Alaska Young. Slimme, grappige, mooie, onvoorspelbare, sexy Alaska, voor wie Miles als een blok valt en die hem Het Grote Misschien in katapulteert – Miles ontredderd achterlatend.

John Green mag in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. Tot nu toe heb ik “The Fault in the Stars” gelezen en de film bekeken. Ik vond het een topper, dus ik wil de rest ook zeker nog lezen! In een van de vorige edities benoemde ik “Paper Towns” al. Het boek bestel je hier!

Billy Lynn's Long Halftime Walk

7. Billy Lynn’s Long Halftime Walk

De negentienjarige Billy Lynn keert tijdens de Irakoorlog met speciaal verlof terug naar huis. Hij is een nationale held: een cameraploeg heeft Billy en zijn divisie gevolgd bij een hevig vuurgevecht met Irakese opstandelingen. Het filmpje van nog geen vier minuten is een enorme hit op YouTube. De Bush-regering ziet promotionele mogelijkheden, haalt de compagnie terug en organiseert een overwinningstournee door het land. Het boek beschrijft de laatste uren van de tournee en volgt Billy en zijn team tijdens een enerverende middag in gezelschap van miljonairs en politici, hufters
en gewone burgers, cheerleaders en Beyoncé Knowles.
Billy Lynn en hoe hij de rust overleefde is ongemeen geestig en scherp, maar ook ontroerend en meeslepend. Een zeer actuele roman over acht jongemannen die worstelen met hun heldenstatus, hun kater, het onbegrijpelijke sterven van hun kompanen – en hun opspelende hormonen, want ze zijn nog geen twintig.

Dit lijkt me een erg heftig verhaal. Ik ben erg benieuwd naar deze, omdat het net iets anders is als de standaard oorlogsfilms die je vaak ziet. Deze film gaat dieper in op hetgeen dat daarna gebeurt. Dit boek is ook al in het Nederlands te krijgen en vind je wederom bij Bol.com!

Welke boeken wil jij nog lezen voordat ze op het witte doek verschijnen?

Liefs,

Simone
Follow

15 Reacties

 1. 25/11/2015 / 18:27

  Mooie lijst. Het Rosie Project wil ik ook ooit nog lezen, al was het alleen maa romt e ontdekken welke stereotipeen over autisme erin verwerkt zitten.

 2. 17/11/2015 / 15:51

  Oew, The Choice en How to be Single gaan hier op het leeslijstje 🙂

 3. 16/11/2015 / 12:36

  Ik ben ZO benieuwd naar ‘De bijzondere kinderen,’ ik wist ook helemaal niet dat die verfilmd werd!
  Ook moet ik de vijfde golf nog lezen voordat deze verfilmd wordt. Daar ben ik ook heel benieuwd naar.

 4. 15/11/2015 / 18:06

  Nou, heb ik weer een goed excuus om lekker veel te gaan lezen. Ik heb er echt een hekel aan als ik eerst de film kijk en dan pas het boek lees. Kan ik m’n eigen fantasie niet meer gebruiken :/

 5. 15/11/2015 / 16:31

  The Rosie Project is een enorm leuk boek! Ik wist helemaal niet dat Jennifer Lawrence Rosie ging spelen, wat leuk! Het boek van mevrouw Peregrine is ook heel erg tof, dat is echt een van mijn favoriete boeken. Hij is niet zo heel erg creepy hoor haha. Alleen de foto’s zijn nogal bizar, maar het boek zelf is echt fantastisch!

 6. 15/11/2015 / 10:48

  Ik ben ook heel nieuwsgierig geworden naar MISS PEREGRINE’S HOME FOR PECULIAR CHILDREN. Deze lijkt me heel spannend! Bedankt voor de tips!

 7. 15/11/2015 / 09:26

  Jeetje joh, ik had van geen van deze boeken gehoord dat ze verfilmd werden. Misschien ook niet zo gek, want ik ken geen één van deze boeken ;-)!

 8. 15/11/2015 / 09:13

  Oeh ik ben door de beschrijving wel heel benieuwd naar nummertje 3, miss Pellegrine’s demon kids 😉 Maar ik denk dat ik het boek liever lees dan de film bekijk, ik voorzie zo’n horrorfilm met jumpscares en daar wordt ik helemaal niet gelukkig van! Of ik heb het helemaal bij het foute eind natuurlijk, kan ook.

  • 15/11/2015 / 12:32

   Ik heb geen idee, ik stel het me ook heel creepy voor, maar misschien is dat helemaal niet zo, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }