Boeken die ik wil lezen voordat ze in 2016 verfilmd worden #4

Posted 13/12/2015 by Sim's Cup Of Tea in Boeken, Entertainment, Films / 8 Comments

Boeken Verfilmd 2016

Er komen volgend jaar een aantal ontzettend goede films uit. En natuurlijk zijn deze alleen maar goed, omdat het ooit boeken waren! Kidding, maar het is wel altijd leuk om eerst de boeken te lezen. Daarom weer een nieuw lijstje met boeken die ik wil lezen voordat ze in 2016 verfilmd worden!

Alice through the looking glass

Vanaf 1 juni 2016 kunnen we geniet van Johnny Depp en Mia Wasikowska in Alice in Wonderland: Throught the looking glass! Ik heb de eerste film nog niet gezien en de boeken ook nog niet gelezen. Dat wordt dus de hoogste tijd. Natuurlijk ken ik het verhaal van Alice wel uit sprookjes van vroeger. Ik ben dus erg benieuwd hoe dit verfilmd zal worden! Mocht je nu, net als ik, beide boeken nog moeten lezen, dan kun je deze o.a. aanschaffen via Bol.com!

Wanneer Alice (Mia Wasikowska) wakker wordt in Wonderland, moet ze door een nieuwe mysterieuze wereld reizen om daar een magische scepter te vinden, die de kwaadaardige ‘Lord of Time’ kan stoppen. Hij wil de tijd in Wonderland zo ver vooruit spoelen, zodat deze ooit zo magische en mooie plaats verandert in een dorre, levenloze en oude wereld. Met de hulp van een aantal nieuwe vrienden moet Alice ook een kwaad complot zien te ontrafelen om de Queen of Hearts weer terug op de troon te krijgen.

The girl on the train

Een boek dat echt al ontzettend lang op mijn to-read lijst staat. Ik heb hier hele goede dingen over gehoord en gelezen, maar ook minder goede dingen. De meningen zijn dus enorm verdeeld. Ik bepaal graag zelf wat ik er van vindt, dus deze MOET ik gewoon lezen! En zeker nu er ook nog eens een film uitgebracht zal worden. De trailer is nog niet beschikbaar, maar de film zal ook pas in oktober 2016 uitgebracht worden. Nog even geduld dus! Ook verkrijgbaar bij Bol.com!

The Circle

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet eerder van dit boek gehoord had. Maar toen ik zag dat deze verfilmd wordt met o.a. Emma Watson en Tom Hanks, moest deze natuurlijk direct op mijn to-read lijst.

Mae Holland kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken.

The Light Between Oceans

Ook van dit boek had ik nog niet eerder gehoord. Maar in de film zal Michael Fassbender te zien zijn. En laat ik dat nu net een erg goed acteur vinden! Het verhaal gaat over een vuurtorenwachter en zijn vrouw, die na de eerste wereldoorlog een baby en het lijk van een dode vrouw naast hun huis vinden. Klinkt in ieder geval erg spannend!

The Zookeeper’s Wife

En wederom een boek dat zich een aantal jaren geleden afspeelt. Namelijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit maal volgen we de wachters van de Warsaw dierentuin. Zij redden honderden mensen van de nazi’s, door ze in lege dierenkooien te verstoppen. Dit lijkt me een erg mooi en aangrijpend verhaal, dus ik snap wel dat deze op het witte doek zal verschijnen!

Welke van deze boeken wil jij graag lezen?

Liefs,
Simone

Follow

8 responses to “Boeken die ik wil lezen voordat ze in 2016 verfilmd worden #4

  1. Ik wil zeker Alice zien! Ik ben verliefd op Johnny Depp. Nou ja niet echt maar ik vind hem wel een geweldige acteur en hallo Disney film… Zegt denk ik wel genoeg he 😉

  2. Het boek Alice in Wonderland: Throught the looking glass wil ik ook lezen voordat de film uitkomt. Er komt dit jaar ook Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children uit als film. Mijn dochter heeft het boek gelezen en staat te trappelen tot het uitkomt. Mij leek het allemaal een beetje freaky maar ze heeft me nu overgehaald dus die moet ik ook nog snel lezen 🙂

  3. The Girl on the Train wil ik heel graag lezen, ik wist niet eens dat die verfilmd zou worden. Zal dit dan mijn eerste boek worden die ik lees voor ik de verfilming zie!? :-)!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.