Deze 5 boeken die in 2017 verfilmd worden wil ik zeker nog lezen!

boeken die in 2017 verfilmd worden
We zijn al ruim over de helft van 2016 en we hebben al een heel aantal boeken en films voorbij zien komen. Vandaag kies ik 5 boeken die in 2017 verfilmd worden en die we zeker nog willen lezen!

Er zijn weer een heel aantal boeken die verfilmd worden in 2017, dus het was zeker even zoeken. Ik kende nog niet alle boeken, maar ik heb er een aantal gevonden die ik zeker wil lezen, met of zonder film zelfs! Dat er dan een verfilming aankomt, maakt het alleen maar leuker. En er zitten ook een aantal bij waar bekende acteurs/actrices een rol in zullen vertolken!

Looking for Alaska – John Green

We kennen John Green van The fault in Our Stars en Paper Towns, waarvan ook verfilmingen bestaan. John Green heeft zeker niet stilgezeten en zijn boeken zijn een groot succes.

Boeken die verfilmd worden

Looking for Alaska is een boek uit 2005 en bestaat uit twee delen: Before & After. Het verhaal gaat over twee tieners, Miles en Alaska. In het eerste deel leren we Miles kennen, een zeventienjarige tiener die weinig vrienden heeft en en geobsedeerd is door “Laatste Woorden”. Hij gaat naar een kostschool in Alabama waar hij de typische tienerdingen meemaakt: roken, drugs, feesten en ook verliefd worden. Zo leert hij Alaska kennen en worden ze stapelverliefd op elkaar. In het tweede deel gebeurd er iets met Alaska en Miles doet er alles aan om erachter te komen wat er gebeurd is, met de hulp van zijn vrienden.

Het klink zeker als een goed verhaal en een boek dat ik absoluut wil lezen! Er is nog geen exacte release datum bekend en ook geen informatie over de rolverdeling. We zullen dus in spanning moeten wachten.

The Long Home – William Gay

William Gay vertelt in The Long Home het verhaal over Nathan Winer, een jonge timmerman die een aantal jaren zijn vader verloren is. Hij komt op een dag te weten wie deze moordenaar is en dat er mensen zijn die ervan op de hoogte zijn, maar niets zeggen. Ook vertelt het boek over Amber Rose, zij die geen keuze heeft behalve te leven onder het regime van deze ‘duivel’ en haar redding in Nathan ziet. Een verhaal vol emoties, twists en spanning, dat heeft William Gay voor ons in petto.

Boeken die verfilmd worden

De verfilming gaat ons niet teleurstellen, zeker als ik lees wie de verantwoordelijkheid op zich genomen heeft om deze film op het witte doek te brengen. Niemand minder dan James Franco. Ook zal hij zelf een rol vertolken! Naast James Franco, zien we Ashton Kutcher in de rol van Nathan. De hele cast is reeds bekend en het belooft een grote opkomst te worden. De release datum is nog niet 100% zeker, al wordt er gesproken over voorjaar 2017!

A Wrinkle in Time – Madeleine L’Engle

A Wrinkle in Time is geschreven door Madeleine L’Engle in 1959 en is in 2003 reeds als TV serie voor Disney uitgebracht. En nu wordt het terug tot leven gewekt op het witte doek! De release datum staat momenteel op Juli 2017 en we kunnen alles wat Disney ons beloofd verwachten: fantasy, magie en avontuur!

Boeken die verfilmd worden

Het verhaal brengt ons in het leven van Meg en Charles Wallace. Wanneer hun vader mysterieus verdwijnt, nadat hij allerlei experimenten heeft gedaan m.b.t tijdreizen, willen ze er alles aan doen om hem terug te vinden. Ze worden geholpen door Calvin en drie bijzondere vrouwtjes: Mrs. Which, Mrs.  Whatsit en Mrs. Who. Ze reizen de wereld rond en komen dingen tegen waar ze alleen over hadden kunnen dromen. Kortom, een avontuur op zoek naar hun vader, met een duidelijke boodschap voor ieder van hen.

Het is Disney, dus ik was al overtuigd toen ik dat las! Wat het extra leuk maakt? Reese Witherspoon en Oprah Winfrey zullen een rol vertolken in de verfilming ervan.

Let it snow – John Green

We krijgen genoeg te zien van John Green! Nog een boek van hem dat verfilmd wordt in 2017. Dit keer is het een boek dat hij samen met Maureen Johnson en Lauren Myracle heeft geschreven . Het boek is een bundel van verhalen dat samenkomt tot 1 geheel.

Boeken die verfilmd worden

Een storm op kerstavond zorgt ervoor dat de inwoners van Gracetown vast komen te zitten onder meters sneeuw en het zorgt voor chaos. Er is 1 iemand die kan ontsnappen en zonder na te denken vertrekt op eigen houtje. Hierdoor veroorzaakt ze problemen die een hele hoop veranderingen voor anderen met zich meebrengt. Verdeelt over 3 dagen tijd gebeuren er allerlei dingen en elke actie van iemand heeft impact op een ander.

Het verhaal laat ons genieten van de sfeer van kerst, de emoties van paniek en chaos, humor en vooral de liefde! De film release staat gepland in December 2017. Tijd genoeg dus om het boek te lezen! 😉

Break my heart 1000 times – Daniel Waters

Daniel Waters staat bekend als de Generatie Dood-auteur en met dit boek zorgt hij voor een creepy en gespannen sfeer. Reviews geven aan dat lezers angstig zullen achterblijven! Dat belooft wat.

Boeken die verfilm worden

In de nasleep van ‘The Event’, wat ervoor gezorgd heeft dat mensen vanaf nu doden kunnen zien, gaan Veronica en haar vriend Kirk op zoek naar de reden waarom de doden sterker worden. Op de weg naar een antwoord, komen ze erachter dat een leraar op zoek is naar een vervanging voor zijn overleden dochter.

De verfilming zal in Mei 2017 in de filmzalen te zien zijn. Een van de hoofdrollen zal vertolkt worden door Bella Thorne, zij is bekend van de serie Scream.

We hebben dus weer een aantal boeken om op onze to-read list te zetten. Want die was nog niet lang genoeg, haha! Dat maakt het alleen maar leuker, toch?!

Welk boek zou jij zeker willen lezen voordat deze verfilmd wordt?

Liefs,
Tasja

2 Reacties

  1. 19/10/2016 / 16:27

    Heb nog geen van deze boeken gelezen. Vind het altijd wel leuker om eerst het boek te lezen voordat ik de film zie. Van John Green heb ik Fault in our stars en Paper towns gelezen, die anderen staan nog op mijn TBR lijst ;).

  2. 04/10/2016 / 21:58

    Hey wat leuk zo’n voorproefje. Ben jij ook zo dat je liefst éérst het boek leest, als het je tenminste een goed boek lijkt? Die John Green boeken klinken tof! Ik heb alleen An Abundance of Katherines van hem gelezen, maar die vond ik eigenlijk een beetje te kinderlijk. The Fault in Our Stars ligt in de kast maar heb ik om die reden nog niet gelezen (en gezien :))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }