Must-read #2 / 14 nieuwe boeken in februari 2016 die je niet mag missen!

Posted 31/01/2016 by Sim's Cup Of Tea in Boeken, Entertainment / 6 Comments

Boeken in februari 2016Er komen deze maand zoveel nieuwe boeken uit, dat het enorm moeilijk was om een keuze te maken. Deze 15 boeken in februari 2016 mag je absoluut niet missen!

Uiteraard heb ik weer 14 prachtexemplaren voor jullie verzameld. Kijk, lees en geniet!

Live Love Run – Annemerel de Jongh

Live Love Run - Annemerel

Annemerel de Jongh was nooit bijzonder sportief, totdat ze op haar 17e het hardloopvirus te pakken kreeg. Nu maakt niets haar gelukkiger dan het
lopen van marathons. Hoe ze van hardloophater hardloopliefhebber is geworden vertelt ze in Live, Love, Run. Aan de hand van persoonlijke anekdotes, praktische tips en recepten vertelt ze je alle ins en outs van het hardlopen: hoe je het beste kunt beginnen, hoe je het volhoudt, wat je aantrekt, hoe je zorgt dat je geen blessures krijgt (en wat je moet doen als je er toch mee te maken krijgt) en nog veel meer. Na het lezen van dit boek kun je niet anders dan je hardloopschoenen aantrekken en van start gaan.

Verschijnt op 6 februari 2016 > Klik hier om te reserveren via Bol.com

Erfschuld – Arnaldur Indridason

Erfschuld - Arnaldur Indridason

Een alleenstaande oude man wordt dood aangetroffen in zijn appartement in Reykjavík. Hij blijkt vermoord te zijn, verstikt met zijn eigen kussen. Op zijn bureau liggen een paar krantenknipsels uit de oorlogsjaren: achter het Nationaal Theater in Reykjavík, dat in die tijd dienstdeed als opslagplaats voor het bezettingsleger, werd een meisje gewurgd aangetroffen. Een gepensioneerde politieman hoort van de moord op de oude man en zijn nieuwsgierigheid is gewekt. Hij is goed bekend met de zaak – maar waarom zou iemand daar meer dan een halve eeuw krantenartikelen over bewaard hebben?

Verschijnt op 1 maart 2016 > Klik hier om te reserveren via Bol.com

De vierde dag – Sarah Lotz

De vierde dag - Sarah Lotz

Drie dagen lang genieten honderden mensen van een tropische cruise aan boord van de Beautiful Dreamer. Op de vierde dag valt het schip midden op zee stil. Er is geen elektriciteit, en radio en telefoon doen het niet. Er is geen enkele manier om hulp te vragen, maar iedereen gaat ervan uit dat er snel reddingswerkers ter plaatse zullen zijn.

Dan raken de leidingen verstopt en begint het voedsel op te raken. Als ook nog het levenloze lichaam van een vrouw wordt gevonden, raken de passagiers in paniek. Er is een moordenaar aan boord, en het vermoeden rijst dat iemand wil voorkomen dat de Beautiful Dreamer ooit weer land ziet.

Verschijnt op 1 maart 2016 > Klik hier om te reserveren via Bol.com

Het spel – Amanda Prowse

Het spel Amanda Prowse

Het spel is een prachtig verhaal om kennis te maken met Amanda Prowse! Gemma is 16 jaar en is gelukkig. Fijne ouders, alles gaat goed op school en heeft vele vrien­den. Maar plots verdwijnt ze zonder enig spoor… Waar is ze gebleven? Komt ze ooit nog thuis?

Verschijnt op 22 februari 2016 > Klik hier om te reserveren via Bol.com

Geen tijd om te sterven – Steve Cavanagh

Geen tijd om te sterven - Steve Cavanagh

Ooit was Eddie Flynn een zwendelaar. Toen werd hij advocaat. Die twee beroepen hebben meer met elkaar gemeen dan je zou denken.

Een jaar geleden zwoer Eddie nooit meer een rechtszaal te betreden. Nu is hij terug, als verdediger van het beruchte hoofd van de Russische maffia in New York. Deze Olek Volcheck heeft Eddies tienjarige dochter laten ontvoeren en dreigt haar te vermoorden als hij niet meewerkt. En de op zijn lijf gebonden bom is bedoeld als extra aanmoediging.

Eddie heeft 48 uur om in een sensationeel moordproces de jury te overtuigen van de onschuld van zijn cliënt. Onder het oog van de media en de FBI moet Eddie alles uit de kast halen om te winnen. En om zijn dochter en zichzelf te redden moet hij Olek onschadelijk maken. Voorgoed.

Verschijnt op 9 februari 2016 > Klik hier om te reserveren via Bol.com

Zwarte Cobra – Jack Coughlin

Zwarte Cobra Jack Coughlin

Kyle Swanson, scherpschutter bij de U.S. Marines, moet als enige overlevende van zijn team de grimmige woestijn in om een geheime missie te volbrengen.

Verschijnt op 15 februari 2016 > Klik hier om te reserveren via Bol.com

Crash – Jack Bowman

Crash Jack Bowman

Als op de luchthaven van LA een straalmotor van een 737 zichzelf opblaast, bevindt Tom Patrick zich op de verkeerde plek op het verkeerde tijdstip: aan een pokertafel. Hij is aan de verliezende hand, ook wat zijn werk betreft: bij het agentschap voor vervoersveiligheid hoeft hij zich niet meer te vertonen. Nu staat hij te popelen om weer aan de slag te gaan als de topluchtvaartonderzoeker die hij is. Uitgesloten van het officiële onderzoek begint Tom toch te spitten. Als een tweede 737 neerstort, ogenschijnlijk door dezelfde oorzaak, is het duidelijk dat er weleens iets verschrikkelijk mis kan zijn met ‘s werelds succesvolste passagierstoestel. Tom gaat op jacht naar feiten. Het wordt een race tegen de klok, met mensen en vliegtuigen die als confetti uit de lucht lijken te vallen en tegen meedogenloze moordenaars.

Verschijnt op 16 februari 2016 > Klik hier om te reserveren via Bol.com

Middernachtzon – Jo Nesbø

Middernachtzon Jo Nesbø

Jon is op de vlucht. Sinds hij een van Oslo’s beruchtste drugsbazen heeft belazerd weet hij dat zijn leven op het spel staat. Hij duikt onder in een afgelegen bergdorp in het noordelijkste puntje van Noorwegen, daar waar de zon nooit ondergaat. In de kleine, gelovige gemeenschap wint hij het vertrouwen van Lea en haar zoontje Knut, die hem van een geweer en eten voorzien. Jon trekt zich terug in een hut in de bossen en wacht op wat komen gaat. Maar de middernachtzon drijft hem langzaam tot waanzin. En zijn belagers zijn hem op het spoor…

Verschijnt op 4 februari 2016 > Klik hier om te reserveren via Bol.com

Een soort van liefde – Alicia Gescinska

Een soort van liefde Alicja Gescinska

Na de dood van haar vader, een gerenommeerde professor Duitse cultuurgeschiedenis, staat Elisabeth voor de taak zijn huis leeg te maken. Doordat ze nooit goed met haar vader op kon schieten, lijkt deze opdracht aanvankelijk niet erg zwaar. Maar wanneer Elisabeth een brief ontvangt, geadresseerd aan haar vader, openen zich kamers van het verleden waarvan ze niets wist.
Elisabeth en Anna, twee vrouwen die elkaar nooit hebben gekend, blijken elkaars leven in een definitieve plooi gelegd te hebben. Het is te laat om dat te veranderen, maar misschien is het nog niet te laat om het te begrijpen.

Verschijnt op 1 februari 2016 > Klik hier om te reserveren via Bol.com

Vergelding – Steffen Jacobsen

Vergelding Steffen Jacobsen

Politie-inspecteur Lene Jensen worstelt sinds de zelfmoord van haar dochter met psychische problemen en is op non-actief gesteld. Ze is nu als vrijwilligster werkzaam bij een telefonische hulplijn. Op een avond wordt ze gebeld door Ain, een jonge Palestijnse serveerster, die zegt dat ze iets vreselijks heeft gedaan en lijdt aan achtervolgingswanen. Wanneer vervolgens haar dode lichaam wordt gevonden, stelt de politie zelfmoord vast en wordt het dossier gesloten. Samen met privédetective Michael Sander komt Lene erachter dat Ain samenwoonde met een zelfmoordterrorist en dat er een nieuwe aanslag in Denemarken wordt voorbereid.

Verschijnt op 1 februari 2016 > Klik hier om te reserveren via Bol.com

Gefeliciteerd, Leonard Peacock – Matthew Quick

Gefeliciteerd, Leonard Peacock Matthew Quick

Leonard Peacock wordt vandaag achttien. Ouder zal hij niet worden. Vandaag is de dag waarop hij zichzelf van het leven zal beroven met het oude pistool van zijn grootvader. Maar eerst heeft hij nog een missie te volbrengen. Hij wil de vier belangrijkste mensen in zijn leven een cadeau geven, zodat ze weten dat het niet hun schuld is dat hij er straks niet meer is. En hij moet degene vermoorden die zijn leven tot een hel heeft gemaakt: zijn vroegere beste vriend.

Klik hier om te bestellen via Bol.com

13 Hours – Mitchell Zuckoff

13 Hours Mitchell Zuckoff

Het aangrijpende, waargebeurde verhaal van zes dappere mannen die tegenover een enorme overmacht kwamen te staan in Benghazi en weigerden zich over te geven.

Op 11 september 2012 vielen terroristen het US State Department Special Mission Compound in Libië aan, in de stad Benghazi. Ook het geheime CIA-hoofdkwartier kwam onder vuur te liggen, waarop een team van zes ex-militairen, ingehuurd om de veiligheid van de Amerikaanse ambassadeur en burgers te waarborgen, een moeilijke beslissing moest nemen: zich overgeven of vechten tegen een enorme overmacht. In een tijdsbestek van 13 uur gaven zij blijk van een uitzonderlijke moed en dapperheid, om een grotere tragedie te voorkomen.
Lange tijd werd gedacht dat een anti-islamfilm tot spontane rellen had geleid, die uitliepen op een kleine opstand waarbij de ambassadeur om het leven kwam. In 13 Hours beschrijft New York Times-bestsellerauteur Mitchell Zuckoff voor de eerste keer wat er die nacht écht gebeurde: hoe een handvol mannen zichzelf geconfronteerd zag met een georganiseerde groep terroristen die doelgericht de ambassade aanvielen.
13 Hours is verfilmd door Michael Bay (Transformers, Pearl Harbor) met onder andere John Krasinksi (The Office) en James Badge Dale (World War Z).

Verschijnt op 1 februari 2016 > Klik hier om te reserveren via Bol.com

Moorddroom – Carey Baldwin

Moorddroom Carey Baldwin

Het wil nog niet zo vlotten met de praktijk van de mooie, jonge psychiater Faith Clancy. Maar haar eerste en enige patiënt bezorgt haar wel meteen de schok van haar leven. De man, Dante Jericho, bekent de Santa Fe Saint te zijn, de seriemoordenaar op wie al een tijdlang jacht wordt gemaakt. Volgens de wet moet ze hem aangeven bij de politie, maar ze twijfelt of hij wel echt de moordenaar is. Helemaal als ze zijn boze broer Luke op haar dak krijgt, die absoluut niet in het verhaal gelooft.

Dan meldt zich een nieuwe patiënt. Deze vertelt haar over een droom waarin hij een non vermoordde. Maar was het eigenlijk wel een droom? En wat is het verband met een schilderij dat Dante Jericho in zijn jeugd heeft gemaakt?

Samen met Luke besluit ze op onderzoek uit te gaan om de raadsels te ontrafelen. Wat ze niet weet, is dat ze de pion dreigt te worden in het duivelse spel van een seriemoordenaar…

Klik hier om te bestellen via Bol.com > Alleen Engelse E-Book versie beschikbaar

Het schrift van Perle – Timothée de Fombelle

Het schrift van Perle Timothée de Fombelle

Joshua Perle is verbannen naar onze wereld, naar het Parijs van de jaren dertig. Maar hij wil terug naar zijn eigen wereld, die van feeën, sprookjesprinsen en magie. Daar wacht zijn grote liefde op hem, dat weet hij zeker. Hij móét een manier vinden om bij haar te komen. Maar hoe kan hij een wereld bereiken waarvan iedereen zegt dat die alleen in de fantasie en in boeken bestaat?De Franse schrijver Timothée de Fombelle is internationaal zeer succesvol. Toby Lolness werd in veel landen bekroond – in Nederland kreeg hij er een Zilveren Griffel voor. Met Het schrift van Perle bewijst hij opnieuw dat hij een rasverteller is die liefde, geschiedenis en avontuur verrassend met elkaar weet te verbinden.

Verschijnt op 3 februari 2016 > Klik hier om te reserveren via Bol.com

Zo, dat is weer een hele berg. Ik zou ze allemaal erg graag willen lezen. Jammer genoeg lees ik echt geen 14 boeken per maand. I need more life!

Welke boeken in februari 2016 zou jij graag willen lezen?

Liefs,
Simone

Follow

6 responses to “Must-read #2 / 14 nieuwe boeken in februari 2016 die je niet mag missen!

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.