Goodreads Reading Challenge 2020 behaald | Deze boeken las ik in 2020!

2020 was een jaar waarin ik mijn Reading Challenge weer eens behaald heb. Ik had het doel op 30 boeken gezet en eindigde het jaar terwijl ik in boek 31 bezig was! Mede mogelijk gemaakt door mijn kinkhoest, Corona lockdowns en de zwangerschap.

boeken las ik in 2020

Van een aantal van deze boeken is ook een recensie op mijn blog verschenen. Indien dit zo is, zal ik dat erbij vermelden in onderstaande lijst!

1. Scharlakenrode Magie (Vloeken uit het verleden, #1) – Cassandra Clare

Yay, een nieuwe trilogie van mijn favoriete boeken: Shadowhunters! ‘Vloeken uit het verleden’ is het eerste deel van deze trilogie van Cassandra Clare. Hierin volgen we Magnus Bane en Alec Lightwood op hun reis rond de wereld. In februari verschijnt deel 2: Helderwitte Macht. Deze heb ik uiteraard al gereserveerd bij meneer Bol!

Recensie Scharlakenrode Magie

2. Hoe het allemaal begon (Riverdale, #1) – Micol Ostow

Deze prequel laat zien hoe het leven van de vrienden eruitzag voor seizoen 1 van de televisieserie Riverdale. In dit boek vertellen je favoriete personages elk hun eigen verhaal.

Eerlijk gezegd had ik van dit boek iets meer verwacht. Er was niet veel dat we nog niet wisten en niet al in de serie hadden kunnen zien. Ik gaf het bok dus ook maar 2 sterren op Goodreads en zou niet snel een tweede deel lezen.

3. Heks & Jager (Heks & Jager, #1) – Shelby Mahurin

Dit is het eerste deel in de fantasy serie van Shelby Mahurin met de originele titel ‘Serpent & Dove’. Ik vond dit een verrassend goed boek en ben ook echt benieuwd naar het tweede deel ‘Bloed & Honing’ die in mei 2021 in het Nederlands verschijnt!

Recensie Heks & Jager

4. Ijskoud – Suzanne Vermeer

Dit is het tweede boek van Suzanne Vermeer dat ik ooit las. Ik heb ook nog een heleboel boeken van deze auteur klaarstaan op mijn e-reader. Ik vond het een spannend boek, maar het einde viel me een beetje tegen. Desondanks vind ik het zeker een aanrader om te lezen!

Ijskoud gaat over de mysterieuze verdwijning van de 16-jarige Johanna van Vliet. 25 jaar later gaat Johanna’s nichtje, Olivia, op zoek naar antwoorden met behulp van inspecteur Ben de Groot, die destijds ook bij de zaak betrokken was.

5. Verlossing (King, #4) – Olivia Lewis

Het super spannende 4e en laatste deel in de King serie van Olivia Lewis. Absoluut een boek dat je moet lezen! Uiteraard wel nadat je de eerste drie gelezen hebt! Deze recensie komt er zo snel mogelijk aan. De eerste 3 vind je hier:

6. Geleende tijd – Harlan Coben

Boeken van Harlan Coben zijn altijd goed! Van dit boek is recent ook een serie op Netflix verschenen: The Woods! Eerder verschenen ook Safe en Stranger al op Netflix. Ondertussen staan er nog heel veel series gebaseerd op de boeken van Coben op de planning. Can’t wait!

Geleende tijd gaat over Paul Copeland, die 20 jaar eerder zijn zus verloor, tijdens een zomernacht met drie vrienden, in het bos. Nu, 20 jaar later, blijkt dat één van de vier nog leeft. Zou het zijn zus kunnen zijn?

7. Het winkeltje in Cockleberry Bay – Nicola May

Een feelgood roman over Rosa en haar teckel Hot die vanuit het drukke London naar Cockleberry Bay verhuizen, vanwege een vervallen winkeltje dat Rose middels een erfenis verkregen heeft via een anoniem persoon.

8. Ik zie je in Cockleberry Bay

Een aantal maanden later las ik ook het tweede deel van deze feelgood roman. Naar mijn mening beter dan het eerste boek. Wel zijn ze beide heerlijk om te lezen tijdens een fijne zomerdag aan het zwembad.

Ondertussen zijn er al twee nieuwe delen verschenen, waar ik ook erg benieuwd naar ben!

Recensie Het winkeltje in Cockleberry Bay
Recensie Ik zie je in Cockleberry Bay

9. Waar ik ga – Gayle Forman

Dit boek wilde ik heel graag lezen, omdat het zich in New York afspeelt. Helaas heb ik deze niet volledig uitgelezen. Dit doe ik bijna nooit, maar ik kwam er echt niet doorheen. Misschien las ik het op een verkeerd moment. Het gaat in ieder geval over drie jongeren met elk hun eigen problemen die elkaar in Central Park per toeval tegen het lijf lopen en zo samen de weg naar zichzelf proberen terug te vinden.

10. Schimmen van de Schaduwmarkt

Wederom een Shadowhunters boek. In dit boek volgen we Broeder Zacharias twee eeuwen lang tijdens de avonturen die hij meemaakt op de schaduwmarkt. In dit boek komen we veel van onze favoriete personages uit andere Shadowhunter boeken tegen. Love it!

11. Noodlot – Marlen Visser

Er is me gevraagd of ik dit boek wilde recenseren. De flaptekst sprak wel aan, dus dat leek me wel leuk om te doen. Dit boek heeft me in ieder geval aangenaam verrast!

Recensie Noodlot

12. Achter gesloten deuren – B.A. Paris

Over dit boek had ik al vaker gelezen, maar pas toen Femke me dit boek aanraadde, heb ik het ook daadwerkelijk opgepakt. Wat een geuwelijk verhaal! Zeker lezen als je de kans hebt.

13. Samen – Anita Terpstra

Ook weer een boek dat me daar Femke werd aangeraden. Ook weer een boek wat je niet snel zult wegleggen, zodra je begint te lezen!

14. Zilveren Vleugels (Fayes Hämnd, #2) – Camilla Läckberg

Het tweede deel in een serie van de Zweedse auteur Camilla Läckberg. Aangezien dit het tweede deel is, zal ik niet teveel verklappen. Maar ik kan je deze en het eerste deel ‘Gouden Kooi’ zeker aanraden!

15 t/m 23. Helen Grace serie deel 1 t/m 9 van M.J. Arlidge

Als ik ergens doorheen gevlogen ben, waardoor ik dit jaar zoveel boeken gelezen heb is het deze serie wel. Wat een fantastische serie! Ik had er natuurlijk wel al vaak genoeg over gehoord, maar was er nooit eerder aan begonnen. Sinds ik het eerste deel ‘Iene Miene Mutte’ las, kon ik niet meer stoppen. Ik heb ook alle boeken 5 sterren gegeven en kan niet wachten op de volgende.

Alle boeken zijn ook los te lezen, maar ik vind het leuker om ze op volgorde te lezen, omdat je dan ook de rode draad in het leven van de hoofd- en bijpersonages kan blijven volgen.

De volgorde van de Helen Grace serie:

 1. Iene miene mutte – Eeny meeny
 2. Piep zei de muis – Pop goes the weasel
 3. Pluk een roos – The doll’s house
 4. Klikspaan – Liar liar
 5. Naar bed, naar bed – Little boy blue
 6. Wie niet weg is – Hide and seek
 7. Klein klein kleutertje – Love me not
 8. In de maneschijn – Down to the woods
 9. Nog lange niet – All fall down
24. Semper Fi – Ellen Lina

Eindelijk een nieuw boek van mijn favoriete Nederlandse auteur. De boeken van Ellen lees ik al sinds haar eerste boek ‘Ooit zal ik je weer zien’ en sindsdien kan ik niet wachten tot er een nieuw boek uitkomt.

Recensie Semper Fi

En voor als je interesse hebt in de recensies van haar overige boeken:

Ooit zal ik je weer zien – Ellen Lina
Sky – Ellen Lina
Crash – Ellen Lina
Koningslaan – Ellen Lina
Ellen Lina – Gefaald

25. The witch doesn’t burn in this one – Amda Lovelace

Even heel iets anders, maar wel fijn om af en toe tussendoor te lezen. Ik vond het eerste deel ‘The Princess didn’t save herself in this one’ wel aanzienlijk beter.

26 t/m 30. Erika Foster Serie van Robert Bryndza

En dan eindigen we met de serie waar ik nu nog mee bezig ben. De Erika Foster serie start met ‘Het meisje in het ijs’ en wordt daarna met elk boek beter en beter. Ik moest in het begin wennen, omdat ik het continu vergeleek met de Helen Grace serie, maar ondertussen heb ik ook weer een band met deze personages opgebouwd en zal ik ze (tijdelijk) missen zodra ik klaar ben met deel 6…

De volgorde van de Erika Foster serie:

 1. Het meisje in het ijs – The girl in the ice
 2. De stalker in de nacht – The night stalker
 3. Donker water – Dark water
 4. Laatste adem – Last breath
 5. Koud bloed – Cold blood
 6. Doodsgeheim – Deadly secrets

Welke van de boeken die ik las in 2020 zou jij ook willen lezen?

24 Reacties

 1. 15/01/2021 / 08:59

  Wat een toffe boeken heb je gelezen. Die van Cassandra clare staan hier ook in de kast. Weet je al welke boeken je in 2021 wil gaan lezen?

 2. 12/01/2021 / 19:32

  Heel veel gelezen net als ik. Een aantal boeken in het rijtje heb ik ook al gelezen.
  Nu ben ik bezig met het coronapadenmie.

 3. 10/01/2021 / 22:47

  Wow dat zijn er echt veel! Vroeger las ik heel veel maar heb daar nu eigenlijk geen tijd meer voor. En stiekem ook geen zin haha.

 4. 10/01/2021 / 08:49

  Ik heb geen enkel boek gelezen! Ik kan me de laatste jaren er niet toe zetten om op mijn kont te gaan zitten en een boek te lezen. Meerdere pogingen gewaagd. Zowel met papieren boeken als de digitale vorm.

 5. 09/01/2021 / 11:12

  je hebt aardig wat gelezen 😀 ik lees niet want ik heb daar echt geen geduld voor, en dat is soms wel jammer vind ik

 6. 09/01/2021 / 01:21

  Wat knap dat je het gehaald hebt – 30 boeken das geen klein beetje – hoed af 🙂

 7. 07/01/2021 / 19:07

  De serie over Cockleberry Bay en die van Helen Grace lijken me heel leuk om te lezen. Lekker luchtig! Heb zelf zes van de zeven zussen gelezen vorig jaar, en nog een aantal. Idd door de lockdown en zwangerschap ook meer gelezen dan normaal. Zo fijn!

 8. 07/01/2021 / 17:11

  Lekker veel gelezen! Ik heb vooral veel Karin Slaughter boeken gelezen

 9. 07/01/2021 / 14:40

  Goed bezig geweest. Ik heb echt amper boeken gelezen in 2020, dat wil ik wel echt meer gaan doen in 2021. Ik wil graag meer gaan lezen dit jaar; de boeken die bij de Netflixserie Bridgerton horen staan nu bovenaan de lijst.

 10. corrina
  07/01/2021 / 13:29

  Lekker veel boeken of valt het mee geen idee wat een beetje gewoon is qua anatal

 11. 07/01/2021 / 11:31

  Wauw dertig boeken! Ik kwam niet eens tot tien dit jaar. Wel weer begonnen met lezen op 1 januari. Doel is 10 maar hopelijk meer.

  Leuk dat je zo’n veelzijdige lijst hebt! Van thrillers tot romans tot fantasy. Die afwisseling lijkt me leuk.

 12. 06/01/2021 / 12:36

  zo je hebt lekker veel gelezen 😀 ik lees helemaal niet omdat ik er geen geduld voor heb jammer genoeg 😉

 13. 06/01/2021 / 10:45

  Ik heb ook meegedaan met een reading challenge voor 2020. Ik wilde 12 boeken lezen en het zijn er 17 geworden. Niet slecht voor een eerste jaar. Ik ga er dit jaar 25 lezen is de planning. Leuke lijst, je leest heel divers, net als ik.

 14. Caroline
  06/01/2021 / 10:41

  Nou, dat doe ik je niet na, ik heb echt veel te weinig gelezen afgelopen jaar.

 15. 06/01/2021 / 10:14

  Wat ik trouwens nog vergeten was te vragen: heb je de andere boeken van Camilla Lackberg ook gelezen? Als je dat nog niet gedaan hebt kan ik ze zeker aanbevelen. Die lees je ook echt als een trein weg.

 16. 06/01/2021 / 09:36

  Lekker veel gelezen zeg! Ik luister nu heel veel op spotify als ik aan het wandelen ben of schoonmaken ed. Mijn genre is tweede Wereldoorlog. Heftig maar intrigerend

 17. 05/01/2021 / 22:03

  Wauw wat een mooi aanbod aan boeken heb je doorgelezen! Was ook benieuwd naar die van Riverdale, jammer dat hij niet zo’n voltreffer is.

 18. 05/01/2021 / 14:17

  Woaw 31 boeken! Ik lees altijd alleen op vakantie/reis dus 2020 was een slecht jaar haha ik heb misschien 5 boeken gelezen.

 19. 05/01/2021 / 14:05

  Oh wat heb jij er dit jaar ook weer een hoop gelezen. Zo te zien hebben we een beetje dezelfde smaak. De Helen Grace serie is goed he!! Ik had ze ook zo uit. (Jammer genoeg)
  En ik zie er boeken en schrijvers tussen die ik nog niet eerder voorbij heb zien komen. Ik ga ze ook eens op mijn lijstje zetten. Leuk!!

 20. 05/01/2021 / 11:01

  Wat leuk dat je het doel hebt gehaald, en zelfs meer hebt gelezen dan ‘moest’. Goed gedaan!

 21. 05/01/2021 / 08:03

  Wat een toffe boeken heb je gelezen, leuk om te zien dat jij ook allerlei genres leest. Een aantal van de boeken heb ik ook gelezen. Zoals alle 4 de delen van Cockleberry Bay en de nieuwe van Ellen lina die was echt super goed! Ik ben benieuwd welke boeken je dit jaar gaat lezen.

 22. Frederique
  04/01/2021 / 17:49

  Zo dat is een mooi lijstje zeg. Ik was vandaag mijn boeken uit de verhuisdozen aan het halen. Ik heb echt veel goede boeken maar al zo lang niet meer gelezen. Ik houd echt van lezen 🙂

 23. Felice Veenman
  04/01/2021 / 13:13

  lekker veel gelezen! Als ik een boek echt niet om door te komen vind, lees ik vaak het einde. Als ik dan denk: gut grappig einde, plottwist! dan lees ik de rest ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }