Boeken Tag Dit of Dat

Boeken tagVia Teddlicious kwam ik terecht bij deze leuk boeken tag. De tag bevat 13 vragen die alleen over boeken gaan.

Ondanks dat ik in mijn tienerjaren veel meer boeken las als nu, vind ik het nog steeds heerlijk om elke avond even te lezen. Tijdens mijn jeugd bracht ik elke drie weken (of minder) een bezoekje aan de bibliotheek en nam dan altijd 6 boeken mee. Tegenwoordig red ik het niet eens om één boek per week te lezen. Maar ik probeer het wel. Blame the smartphones, computers and internet! 😉

Het leek me dus erg leuk om deze tag over te nemen. Ik ben overigens ook erg benieuwd naar jullie antwoorden, dus als je deze overneemt, plaats dan even een linkje naar het artikel, dan zal ik deze zeker lezen! Mocht je geen eigen blog hebben, dan is het ook leuk om jouw mening via de comments te lezen! Here we go!

1. Audioboek of een echt boek?

Ik heb nog nooit echt naar een audioboek geluisterd. Dus ik kan niet echt zeggen wat ik fijner vind. Maar als ik op mijn gevoel moet afgaan, kies ik voor een echt boek. Alhoewel, ik kan me herinneren dat ik vroeger wel audioboeken op cassettebandjes had. Maar dat is te lang geleden, dus dat kan ik me niet goed herinneren. Een echt boek dus!

2. Zachte of harde kaft?

Ik heb (bijna) geen boeken met harde kaften. Ik lees ze altijd met zachte kaft. Ten eerste omdat deze goedkoper zijn, maar ook omdat ze wat buigzamer zijn. Dat is toch fijner op één of andere manier. Ik lees overigens ook veel via mijn iPad. Dan kan ik in bed in het donker lezen.

3. Fictie of non-fictie?

Fictie! Maar daarmee wil ik niet zeggen dat ik nooit non-fictie zal lezen. Ik heb vroeger een aantal boeken van Leon Zoeteman over Ben Zuidema gelezen. Deze zijn volledig gebaseerd op waargebeurde verhalen. En die vond ik enorm interessant!

4. Verzonnen of de echte wereld?

Qua boeken kies ik voor beide! Ik vind het leuk om fantasy verhalen met verzonnen werelden zoals Harry Potter te lezen, maar ik vind het ook leuk als je bepaalde plekken in Nederland (of en ander land) herkent, wanneer je een boek aan het lezen bent.

5. Harry Potter of Twilight?

Harry Potter! Zonder enige twijfel. Ik was 11 jaar jong toen het eerste boek verscheen en sindsdien ben ik verslaafd. Ik heb dus telkens lang op een volgend deel moeten wachten, maar dat was het meer dan waard. Ik heb eigenlijk niks met Twilight. Ik vind het niet slecht, maar in vergelijking met the Vampire Diaries valt het me toch een beetje tegen.

6. Geleend of gekocht?

Zoals ik al aangaf, was ik vroeger vrij regelmatig in de bibliotheek te vinden. Oftewel, de bieb, zoals ik het destijds noemde. Tegenwoordig koop ik liever een E-Book. Lekker makkelijk. Daarnaast heb ik pas zo’n 150 boeken van een collegaatje gekregen, dus ik kan voorlopig vooruit!

7. Boekenwinkel of online?

Online. Alhoewel ik dit liever anders zou zien. Er zijn zoveel mooie boekenwinkels, maar wegens tijdgebrek is de online wereld gewoon zo makkelijk. Ik kom echt bijna nooit meer in de stad. Zaterdag 7 november ga ik overigens wel naar een boekenwinkel in Arnhem voor de boekpresentatie van Sky van Ellen Lina. Ik weet dat het zondag is als jullie dit lezen, maar ik schrijf dit op donderdagavond, omdat ik het de komende dagen te druk heb! 🙂 Daar volgt dus zeker nog een update over!

8. Eenmalig boek of trilogie?

Beide. Ik vind het leuk om een boek te lezen dat geen vervolg heeft, maar series vind ik zeker weten ook hartstikke fijn. Het enige nadeel is dat je dan lang moet wachten op een ander deel. Tenzij je net als mij heel langzaam bent en de boeken toch nooit leest als ze net uitkomen!

9. Zwaar en dik of lief en kort?

Ook beide. Ik vind het heerlijk om een boek te lezen waar je wat meer bij moet nadenken, maar een chicklit die snel wegleest is ook erg fijn. Zeker in de zomer aan het strand!

10. Romantisch of actie?

Ik lijk wel besluiteloos, maar ook voor deze vraag geldt wederom: beide! Ik kan echt genieten van een goed romantisch verhaal, maar ik houd net zo veel van een beetje spanning. Vooral van crime en thrillers.

11. Lezen in een knusse omgeving of in de zon?

Thuis lees ik altijd in bed, dat is dus erg knus. Dit doe ik elke avond even voor het slapen gaan. Als ik op zonvakantie ga, dan lees ik echt de hele dag vanaf mijn strandbedje. Lekker bruin bakken met een cocktail, onder het genot van een spannend verhaal. Zo kom ik echt tot rust.

12. Warme chocolademelk of koffie?

Eindelijk een vraag waar ik maar één antwoord op kan geven. Chocolademelk! Ik drink geen koffie. Ik vind het gewoon echt heel erg smerig.

13. Eerst de recensie lezen of zelf beslissen?

Ik lees regelmatig recensies, maar dit beïnvloed mijn keuze niet. Ik wil altijd zelf kunnen bepalen of ik een boek goed of minder goed vind. Als ik een boek echt graag wil lezen (zoals nu met (Sky van Ellen Lina), kijk ik bewust niet naar de recensies, want dan ben ik bang dat er spoilers in zitten!

En dat waren de 13 vragen van de Boekentag Dit of Dat! Ik ben erg benieuwd naar jullie voorkeuren. Dus laat zeker een berichtje achter. Dan heb ik weer wat om te lezen!

Wat vond je van deze tag en mijn antwoorden?

Liefs,

Simone

Follow

19 Reacties

 1. 10/11/2015 / 21:08

  Leuke tag! Past precies bij mij, ik hou van boeken lezen!

 2. 09/11/2015 / 01:47

  Inmiddels heb ik de tag geplaatst!
  Veel plezier met het lezen ervan Simone 🙂

 3. 08/11/2015 / 22:43

  Wat een leuke tag vind ik dit! Zoals je weet ben ik gek op het lezen van boeken dus dit past precies in mijn straatje.
  Ik neem deze tag dan ook met liefde van je over Simone 🙂

 4. 08/11/2015 / 20:02

  Wat een leuke tag! Ik had hem nog nooit eerder ergens gelezen 🙂

  • 11/11/2015 / 22:53

   Dat is altijd fijn om te horen, dat iemand nieuwe tags ontdekt. Dank je wel voor de reactie!

 5. 08/11/2015 / 10:32

  Wat leuk om te lezen 😀 Ik heb juist alleen maar boeken met harde kaft! Ik ben bang dat ze anders helemaal onder de kreukels komen te zitten xD

 6. 08/11/2015 / 09:38

  Leuke tag sim. Hier ook romantisch en actie please. Ja, lezen in de zon!! Het allerbeste wat er is, precies wat ik zo ook maar weer ga doen de hele dag ;-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }