Boeken van vroeger die ik nu ook nog steeds zou lezen!

Boeken van vroeger“You’re mad, bonkers, completely off your head. But I’ll tell you a secret. All the best people are.” – Alice in Wonderland, Lewis Caroll

We gaan vandaag terug in de tijd! We zoeken vaak nieuwe boeken, nieuwe schrijvers en willen graag meegaan met de tijd. Toch is het af en toe fijn om nostalgisch te zijn! Vandaag lezen jullie meer over boeken van vroeger die ik nu nog steeds zou lezen!

1. Harry Potter 

En dan bedoel ik ook écht alle Harry Potter boeken! Natuurlijk is er een favoriet en is er één die ik vaker gelezen heb dan een ander. Maar toch blijven deze boeken leuk, hoe vaak ik ze ook gelezen heb. De eerste keer toen ik ze las vond ik ze geweldig en elke keer erna ontdek je weer andere dingen die je toen over het hoofd zag. Dus deze boeken blijf ik absoluut lezen!

2. Pippi Langkous

De Zweedse schrijfster Astrid Lindgren heeft een stempel achtergelaten met het tot leven brengen van Pippi Langkous! De rebelse meid met haar rode vlechtjes. Samen met haar beste vriendjes Annika en Tommy, aapje Meneer Nilsson en wit paard Kleine Witje maakt ze de gekste avonturen mee. De geschreven avonturen waren net zo leuk als de film en ik denk dat iedereen uit ‘onze’ tijd het daarmee eens is!

3. Matilda 

Roald Dahl heeft ontzettend veel boeken geschreven, voor de ene wat bekender dan de ander. Matilda is een van die bekende boeken, waar tevens ook een verfilming van bestaat. Het kleine meisje is ontzettend slim en zelfstandig. Met een vader die bekend staat als een oplichter en een moeder die alleen maar aandacht aan zichzelf en aan de televisie schenkt, besluit de kleine meid om wraak te nemen op haar ouders en hun betaald te zetten voor hetgeen ze haar aandoen. Het zijn allemaal onschuldige streken die ze uithaalt, nadat haar vader haar slecht behandeld heeft. Het is ontzettend leuk geschreven en enorm herkenbaar voor de lezer van die leeftijd. Een verhaal over een hoogbegaafd kind dat niet de nodige aandacht krijgt van haar ouders, maar later de erkenning op school krijgt. De verfilming is trouwens ook heel leuk!

4. De GVR

Deze heb ik zelf nog niet gelezen, maar omdat de verfilming momenteel in de bioscoop speelt, leek het me leuk om deze ook in het lijstje te vernoemen. Ook wederom een boek van Roald Dahl, dus de verwachting is hoog! Het verhaal gaat over Sofie, een meisje dat in een weeshuis woont, midden in het hartje van London. Op een avond wordt ze ontvoerd door een reus. Sofie denkt dat de reus haar zal opeten, maar niets is minder waar. Deze reus is lief, aardig, groot en vriendelijk. Ondanks dat beide niet dezelfde taal spreken, bloeit er een mooie vriendschap tussen de twee. Ik kende het verhaal wel, maar heb het dus nooit gelezen. Ik denk dat ik het zeker wel wil lezen voordat ik de film kijk.

5. Babysitters Club

Oh, dit waren leuke boekjes! Ik geloof niet dat ik ze allemaal gelezen heb, maar toch een heel groot deel ervan. Een groepje meisjes tussen 11 en 13 jaar die een clubje oprichten. Een babysitters club! De vier meisjes spelen de hoofdrollen in de boeken en elk boek heeft een eigen onderwerp. Ik denk dat deze zo leuk waren, omdat het zo herkenbaar was. De leeftijd, de manier waarop het geschreven was en vooral de dingen die ze meemaakten. Toen vervolgens ook de serie uitkwam op televisie, denk ik dat menig tienermeisje overschakelde van boek naar serie!

6. Kruistocht in spijkerbroek

Een 16-jarige jongen die door een experiment met een tijdmachine in de 13de eeuw terecht komt. Daar sluit hij zich aan bij een kruistocht en met de kennis die hij heeft uit zijn eigen tijdperk en de geschiedenislessen, helpt hij ontzettend veel mensen en redt hij kinderen van hun dood. Gedurende de kruistocht is Dolf elke keer een stapje vooruit op de rest en zo kan hij veel goede dingen doen. Wanneer het boek bijna op zijn einde is, komt hij te weten dat zijn familie hem zoekt en probeert hij terug te reizen naar zijn eigen tijd. In 2005 werd dit boek verfilmd, die heb ik nog niet gezien. Dus dat moet zeker nog gebeuren! Al lijkt het me handig om het boek nog eens te lezen, om bepaalde details en situaties op te frissen. Het is toch alweer een tijdje geleden dat ik dit boek heb gelezen.

Welke boeken van vroeger zou jij zeker nog eens lezen?

Liefs,
Tasja

Follow

11 Reacties

 1. Kirsten
  29/08/2016 / 11:56

  Onder moeders vleugels vond ik heel leuk. En de verhalen van Winnie de Poeh ook.

 2. 28/08/2016 / 21:21

  Harry Potter herlees ik minstens 1 keer per jaar. Van de Babysittersclub had ik tot 2 jaar geleden alle boekjes, maar die heb ik weggedaan om plaats te maken. Heel stom, want afgelopen zaterdag was ik op de vlooienmarkt en zag ik ze liggen en had ik ze best weer willen herlezen. Vooral Joke vond ik erg tof.
  Boeken die ik ook nog steeds leuk vind zijn de Blinker boeken van Marc de Bel.

 3. 28/08/2016 / 12:11

  Dat zijn er eigenlijk vele; Kruistocht in Spijkerbroek, De Scheepsjongens van Bontekoe, de Olijke Tweeling serie, Wipneus & Pim en zo kan ik nog wel even doorgaan.

 4. 28/08/2016 / 11:15

  Haha ja, de Babysittersclub! Zo leuk!

  Ik was verslaafd aan de series van Enid Blyton, vooral Pitty, de Dolle Tweeling, de Vijf, de Avontuurserie…geweldig! Heb ze nog steeds op de boekenplank liggen.

  Verder vond ik Eric de Noorman erg mooi!

  En natuurlijk de boeken van Tonke Dragt!

  Leuk topic! 😉

  • 04/09/2016 / 08:58

   Sommige klinken bekend. Heb heel veel gelezen als kind, maar ben duidelijk ook veel weer vergeten, haha.

 5. 28/08/2016 / 07:15

  Eigenlijk heb ik precies hetzelfde lijstje alleen nummer 6 heb ik nooit gelezen. Maar ik zou ook nog de boeken van Carry Slee er aan toevoegen zoals spijt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }