Summer reading: Deze boeken nemen wij mee op vakantie!

boeken
“No stress, relax.”

Vandaag is het tijd om jullie te vertellen welke boeken wij mee op vakantie nemen! Op het moment dat dit artikel online komt, zijn wij onderweg (zelfs nog in het vliegtuig!) naar Turkije! Het is eindelijk zover, onze all-inclusive luiervakantie! We hebben ons al enige tijd goed voorbereid op onze reis en het verblijf. Een deel van de voorbereiding was een selectie maken uit de grote collectie boeken die we hebben.

Om even een beeld te schetsen van deze grote collectie boeken: Simone heeft enige tijd geleden van een collega een gigantische hoeveelheid boeken gekregen. Su-per-lief! En we zijn er ook ontzettend blij mee. Het ziet er zo leuk uit in de boekenkast. Maar… (ja, er is een máár!) We hadden, tot twee weken geleden, geen flauw idee welke boeken het precies waren en of er series tussen zaten. Dus, in een rustig weekend hebben we wat orde in de chaos en onwetendheid geschept!

Boeken organiseren

Als eerste gingen we op zoek naar specifieke apps om de boeken mee in te scannen via het ISBN nummer, in de hoop dat die meteen aangaf of deze deel uitmaakte van een serie of niet. Na een aantal pogingen, heeft Simone voor de Goodreads app gekozen. Het scannen ging prima. Hier en daar wel een boek dat niet bekend was, maar dat was geen probleem, want deze kun je dan handmatig toevoegen.

Naast de app, zat ik klaar met een Excel-bestand! Oldskool documenteren. Voordat we random de namen van de boeken in Excel noteerden, bedachten we een systeem. Elke serie kreeg een apart tabblad. Hierop noteerden we alle boeken die deel uitmaakten van de serie en in het groen markeerden we het boek/de boeken die we hadden.

Ook maakten we een tabblad waarin álle boeken genoteerd zijn. Dit op alfabetische volgorde naam auteur. Het was achteraf leuk om te zien dat we best veel series hadden, maar jammer om te zien dat er toch een aantal series incompleet zijn. We zijn het erover eens dat dat een goed excuus is om deze aan te vullen. 😉

De moeilijkste taak kwam een weekend later: wat nemen we mee?! We willen natuurlijk niet te veel meenemen, want we hebben een maximum aantal kilo’s dat mee mag, haha! Dus gingen we op zoek naar boeken die we allebei willen lezen (niet zo moeilijk gelukkig, want we hebben een soortgelijke smaak), zodat we kunnen afwisselen.

Zo gezegd, zo gedaan. Behold!

Deze boeken nemen we mee op vakantie!

boeken mee op vakantie

Jullie zien het goed: 10 boeken! Dat betekent veel lezen en relaxen. Dat is ook precies de bedoeling van deze all-inclusive vakantie. Mocht je zelf één van deze boeken willen aanschaffen, dan heb ik het jullie makkelijk gemaakt door de URL onder de covers en titels te plakken! 😉

Jill Mansell

Kapers op de kustKapers op de kust – “Maxine Vaugh heeft het talent om niet alleen zichzelf, maar ook haar moeder en zusje in de nesten te werken. Als ze verneemt dat fotograaf Guy Cassidy, de plaatselijke beroemdheid, een oppas voor zijn kinderen zoekt, ziet 1001004005498494ze dat als een handig opstapje naar een glanzende carrière. Maar er zijn vele kaapsters op de kust…”

Schot in de roos – “Het begint allemaal met een glimmende rode grasmaaimachine. Is dat haar kerstcadeau? Met een schok realiseert Nancy zich dat de sieraden die haar man Jonathan de laatste tijd gekocht heeft niet voor haar bestemd waren, maar voor een andere vrouw. Ze vertrekt naar Londen om een nieuw leven te beginnen. Het duurt niet lang voor ze haar knappe buurman Connor ontmoet.”

Twee chicklits die, volgens mij, gewoon lekker doorlezen. We hebben een crime serie en ook een thriller, dus een luchtig boek tussendoor is gewoon heerlijk. We hebben nog veel andere boeken van Jill Mansell, maar we beginnen dus eens met deze twee!

Sebastiaan Fitzek

1001004011273957De Therapie – “De 12-jarige Josy verdwijnt onder mysterieuze omstandigheden. Haar vader, psychiater Viktor Larenz, heeft zich, vier jaar na de verdwijning van zijn dochter, teruggetrokken op een afgelegen eiland waar op een dag de mooie Anna opduikt. Ze wil graag bij dr. Larenz in therapie omdat ze last heeft van waanvoorstellingen. Daarin ziet ze steeds een jong meisje dat erg veel weg heeft van Josy. Viktor hoort Anna eerst met tegenzin aan, maar ze beschrijft details die een buitenstaander niet kan weten. In de hoop dat ze hem meer over Josy kan vertellen, stemt dr. Larenz in met de therapie. Gaandeweg lijken de vermoeiende en emotionele sessies meer en meer op een dramatisch verhoor en gebeuren er vreemde en onverklaarbare dingen op het eiland…”

Ik las de flaptekst en dacht meteen ‘Ja! Die wil ik lezen!” Het klinkt alvast heel intrigerend en spannend. Als ik de reviews mag geloven, staat ons nog wat te wachten. Ik quote: “‘De therapie is een langgerekte nachtmerrie, een boze droom vol eenzaamheid… Heel, heel erg mooi!’ -Crimezone. Dus wij zijn in ieder geval erg benieuwd.

Petra Kruijt

9200000030321445Laat me jou zijn – “Laat me. Dat is alles wat Susan nog wil. Ze heeft een goede (maar erg drukke) baan, een relatie met een man die stappen wil zetten waar zij nog niet klaar voor is en vooral een enorme vrijheidsdrang. Daar geeft ze gehoor aan door te verhuizen naar de andere kant van de wereld, naar San Francisco.

Jou zijn. Lisan staat altijd al in Susans schaduw. Wat ze ook probeert, ze wordt nooit zo succesvol als haar zus. Totdat Susan vertrekt en er een gat ontstaat. Lisan springt daarin en neemt langzaam haar hele leven over.”

Ik denk dat we na het boek van Sebastian Fitzek wel toe zullen zijn aan wat anders. Dus deze chicklit komt als geroepen. Het verhaal sprak ons meteen aan toen we verhuizen naar San Francisco lazen. (Visualiseer Full House huis en de Golden Gate Bridge!)

Harlan Coben

1001004011580322Spoorloos – ” ‘Je eerste liefde vergeet je nooit. Die van mij werd vermoord.’ Elf jaar geleden werd Will Kleins ex-vriendin Julie gewurgd aangetroffen in de kelder van haar huis. Al het bewijs wees in de richting van Wills oudere broer Ken. Deze verdween echter spoorloos… Sindsdien is er niets meer van hem vernomen. Men vermoedde dat hij niet meer leefde.
Will heeft de daaropvolgende jaren de draad van zijn leven weer opgepakt. Maar dan onthult zijn moeder op haar sterfbed dat Ken nog leeft. Kort daarna verdwijnt Wills mooie nieuwe vriendin plotseling en krijgt Will te horen dat zij gezocht wordt als verdachte van een barbaarse dubbele moord.”

We love Harlan Coben boeken! Omdat we (nog) niet alle boeken uit de Myron Bolitar serie hebben, hebben we gekozen voor een losstaand boek van Harlan. Er moet heel wat gebeuren, willen deze boeken slecht vinden. Spanning tijdens een goed verhaal, dat is de verwachting in ieder geval. Hij schrijft heel fijn en de boeken lezen makkelijk weg. Dat hebben we nodig wanneer we aan het zwembad liggen. 😉

Laura Eve

De Graces – “Wanneer River Page met haar moeder naar een klein dorpje verhuist, valt ze als een blok voor de knappe en ongrijpbare zeventienjarige9200000057345783 Fenrin Grace. Het gerucht gaat dat de Graces – Fenrin, zijn tweelingzus Thalia en hun jongere zusje Summer – heksen zijn, en River gelooft dat maar al te graag. Ze wil niets liever dan in hun nabijheid zijn en hun geheimen ontdekken. Zorgvuldig plant ze elke stap die nodig is om haar doel te bereiken. De Graces zijn erg op zichzelf, maar River raakt bevriend met Summer en zo wordt ze kind aan huis. Ze komt steeds dichter bij de waarheid over de familie en vooral dichter bij Fenrin. Maar River heeft ook haar eigen geheimen. Wanneer Fenrin eindelijk binnen handbereik lijkt te zijn, gebeurt er iets waardoor alles voorgoed verandert.”

Dit boek heeft Simone pas ontvangen om te recenseren en zonder twijfel gaat deze mee! Bij het zien van de cover en het lezen van de flaptekst was ook  ik meteen overtuigd. Het boek is pas uit sinds september dit jaar, maar krijgt nu al veel lof over het mysterieuze en dat het je niet meer los laat.

Katherine Howe

1001004006528824Het verloren boek van Salem – “Tijdens het opruimen van het huis van haar grootmoeder vindt Connie Goodwin een sleutel met daaraan een stukje papier met de naam Deliverance Dane erop. Het is de sleutel tot een mysterie dat begint in 1692 in het Amerikaanse stadje Salem – in de tijd van de beruchte heksenprocessen. Meer dan 150 mannen en vrouwen werden beschuldigd van hekserij. De ‘overweldigende bewijzen’ waren onder andere dromen en visioenen. Maar zou er toch iets van waarheid hebben gelegen in al die beschuldigingen? Connie ontdekt dat Deliverance Dane een geheim boek heeft nagelaten. Connie is vastbesloten dit boek vinden, maar er zijn meer kapers op de kust. Haar zoektocht brengt haar naar oude archieven en bibliotheken. Maar ze komt ook tegenover een man te staan die het boek koste wat het kost in handen wil krijgen, iemand met slechte bedoelingen. Welke geheimen bevat dit boek? Is er werkelijk magie in beschreven? Connie krijgt hulp van Sam Hartley, een restaurateur, maar wie kan ze verder nog vertrouwen? Ze raakt verzeild in een race tegen de klok om het boek te vinden – en de waarheid over de Salem-vrouwen te onthullen – voordat een oude familievloek opnieuw dodelijk zal toeslaan.”

Ik kan niet wachten om dit boek te lezen. Heksen, magie en genoeg mysterie. Hier houden we van!

Corine Hartman – De Winter-serie

We nemen dus 1 serie mee op vakantie! Deze serie bestaat uit drie delen.

Schone Kunsten – “In galerie The Arthouse wordt een jonge vrouw dood aangetroffen. De bewijzen ontbreken vooralsnog, maar dat Lucienne Vos, een 1001004011817318 laatstejaars kunstacademiestudente, is vermoord, staat voor inspecteur Nelleke de Winter als een paal boven water. De eigenaar van de galerie, Maarten Peters, is een charmante persoonlijkheid maar al snel behoort hij tot een van de hoofdverdachten. Het spoor van onderzoek leidt De Winter en haar team verder naar een agressieve ex-vriend, een medestudent die hoopt op spoedige doorbraak in de kunstwereld en een gefrustreerde leraar, op wie het slachtoffer verliefd was. Naast deze gecompliceerde zaak, die een van haar dierbaren in levensgevaar brengt, kost het de inspecteur al haar kracht om de spoken uit haar eigen verleden te verjagen…”

1001004011817359Tweede Adem – ” Op een regenachtige namiddag treft dierenarts Zuidema zijn vrouw thuis dood aan. Vermoord, daarover is het rechercheteam onder leiding van inspecteur Nelleke de Winter het snel eens. Maar wie verantwoordelijk is voor de dood van Julia Zuidema is een ingewikkelder vraag. Hoe meer het team te weten komt, hoe verder het van de oplossing verwijderd lijkt te zijn. Nelleke staat er uiteindelijk alleen voor als alle bewijzen in een richting duiden waarin zij niet gelooft. Overtuigd van haar gelijk is ze daarbij echter allerminst, want onverwachte ontwikkelingen in de cold case van haar twintig jaar geleden verdwenen dochtertje Suzan brengen haar volkomen in de war. Desondanks geeft ze niet op en ze voert een verbeten strijd. Ze moet en zal de waarheid achterhalen. Die van Julia en die van Suzan. Koste wat kost.”

Open Einde – ” Inspecteur Nelleke de Winter moet alle zeilen bijzetten na de dood van Berend Bouwmeester, eigenaar van een restauratiebedrijf in 1001004011817355Bredevoort. De inwoners van het voor toeristen zo gemoedelijke boekenstadje zijn allesbehalve toeschietelijk en tijdens het onderzoek stuit Nelleke op een oud mysterie. Een geheim dat alles te maken heeft met een lijk dat lang geleden werd opgevist uit de Slingeplas. Onno Brugging, eigenaar van een antiquariaat, is een van de verdachten. Hij lijkt bovendien een grote aversie te hebben tegen Berends vrouw Anne-Wil, omdat zij midden tussen de antiquariaten een winkel in nieuwe boeken begint. Laat Nellekes intuïtie haar ditmaal in de steek? Ze vreest het ergste, want ze is afgeleid door de zoektocht naar Suzan. Het lijkt erop dat ze haar dochter na eenentwintig jaar in haar armen kan sluiten, maar de vraag is of de prijs daarvan niet te hoog zal zijn. Onmenselijk hoog.”

Crime! Altijd goed. Deze serie draait rond Inspecteur Nelle de Winter die keer op keer voor raadsels en mysterie komt te staan. Ze zet alles op alles om de waarheid te achterhalen. Lukt het haar elke keer? Dat zullen we lezen in deze serie.

Ik denk dat we een goede keuze gemaakt hebben, wat vinden jullie? Nu rest ons nog maar 1 belangrijke taak. Wie begint met welk boek!? 😉

Wat vinden jullie van de boeken die wij meenemen op vakantie?

Liefs,
Tasja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }