Down the TBR Hole #1

Posted 10/06/2018 by Sim's Cup Of Tea in Boeken / 2 Comments

Down the TBR Hole #1

Via Lost In a Story kwam ik op het idee om deze nieuwe rubriek te starten: ‘Down the TBR Hole’. Een super leuk project met als doel om mijn ellenlange TBR (To Be Read) List op te schonen! Op dit moment staan er 805 (!) boeken op mijn ‘Want to Read’ list in GoodReads. Dat is wellicht iets teveel, so here go!

Down the TBR Hole

In elk deel van ‘Down the TBR Hole’ zal ik 10 15 boeken van mijn lijst bespreken. Zo hoop ik dat ik een beter overzicht krijg van de boeken die ik echt nog een keer wil lezen. Ongeveer 250 van deze boeken heb ik ook werkelijk in mijn thuisbibliotheek. Zo kan ik ook direct zien welke boeken weg kunnen. Ik ben van plan om nieuwe boekenkasten te kopen en ik wil daar alleen boeken inzetten die ik nog wil lezen of zo goed vind dat ik ze niet weg wil doen.

De regels:

  • Ga naar je goodreads want-to-read shelf.
  • Sorteer oplopend op datum toegevoegd.
  • Neem de eerste 5 of 10 boeken die je toegevoegd hebt (of meer als je wilt) en start elke week (of wanneer je een nieuw artikel plaatst) met de volgende reeks.
  • Lees de synopsis / de flaptekst
  • Beslis: keep it or should it go?
Divider

De boeken: 

PS I Love you by Cecelia Ahern

Down the TBR Hole #1

Dit was het allereerste boek dat ik aan mijn TBR list op Goodreads toegevoegd heb. De film heb ik gezien en vond ik destijds prachtig.  Ik twijfel, maar aangezien ik hier las dat het boek echt heel anders is en het boek al in mijn kast ligt, wordt het: KEEP!

KOOP NU @ Bol.Com or Bookdepository!

Divider
The Notebook by Nicholas Sparks
Down the TBR Hole #1

Ook van dit boek heb ik de film al gezien. Via dit artikel las ik dat het boek enorm goed verfilmd is en dat de karakters goed uitgewerkt zijn. Een erg moeilijke keuze, maar aangezien ik er nog zo’n 800 te checken heb, wordt dit voor nu: GO!

KOOP NU @ Bol.Com or Bookdepository!

Divider
Sex and the City by Candace Bushnell

Down The TBR Hole #1

Sex and the City… Ik vond het altijd super leuk als er toevallig een aflevering op televisie was. Ik neem me al jaren voor om de serie te bingen, maar zelfs dat is me nog niet gelukt. Wel twee keer geprobeerd, maar het eerste seizoen trekt me niet zo. Toch wil ik dat wel nog eens proberen. Het boek is een ander verhaal… Aangezien er waarschijnlijk heel veel boeken op mijn TBR lijst staan die ik liever zal lezen, besluit ik voor deze: GO!

KOOP NU @ Bol.Com or Bookdepository!

Divider
The Fellowship of the Ring by J.R.R. Tolkien

Down the TBR Hole #1

Dit vind ik een lastige. Sinds ik een Bookstagram account heb, zie ik dit boek (en de rest van de serie) regelmatig voorbij komen. Er bestaan prachtige exemplaren met de meest bijzondere covers. Ik ben daarnaast dol op de films, maar… Ik begrijp dat het erg lastig kan zijn om je door het boek heen te worstelen. Twijfelgeval dus. Maar ik zal toch een keuze moeten maken… HELP! (Enkele minuten later….) Ik heb besloten dat ik deze (voorlopig) niet ga lezen. Ik ken het verhaal al en ik denk dat het zware kost is… Dus voor nu: GO!

KOOP NU @ Bol.Com or Bookdepository!

Divider
A Game of Thrones (A Song of Ice and Fire #1) by George R.R. Martin

Down the TBR Hole #1

Hier kan ik kort en duidelijk over zijn, De serie is één van de vetste series die ooit gemaakt is. Dus ik wil meer! Aangezien de verhaallijnen in de boeken iets anders lopen uitgebreider zijn, wil ik deze absoluut lezen! Dus: KEEP!

KOOP NU @ Bol.Com or Bookdepository!

Divider
The Hunger Games (The Hunger Games #1) by Suzanne Collins

Down the TBR Hole #1

Over deze boeken heb ik enorm goede verhalen gehoord. De films vond ik echt super. Maar ik ken mezelf en weet dat ik de boeken vaak niet meer heel interssant vindt, als ik de films al eens gezien heb. Ik dacht ook dat ik de trilogie nog in de kast had staan, maar ik vind ze niet meer. Ik woonde ooit samen met een vriendin en deze had ik haar als cadeau gegeven. Dus ik denk dat deze samen met haar verdwenen zijn. Als ik ze nog had, zou ik ze lezen. Voor nu zeg ik: GO! 

KOOP NU @ Bol.Com or Bookdepository!

Divider
The Hobbit by J.R.R. Tolkien

Down the TBR Hole #1

Het begint op te vallen dat ik in mijn begintijd van GoodReads dacht dat het een goed idee was om boeken aan mijn lijst toe te voegen, waarvan ik de films al gezien had. Zo ook met the Hobbit. Aangezien ik nog 800 boeken te gaan heb, kies ik bij deze ook voor: GO!

KOOP NU @ Bol.Com or Bookdepository!

Divider
Divergent (Divergent #1) by Veronica Roth

Down the TBR Hole #1

Zo zie je maar weer, alweer een boek waarvan ik de film al gezien heb. Maar toch denk ik dat ik deze wel wil lezen. Ik kan me de eerste film niet meer heel goed herinneren, dus dat is mooi meegenomen. Ik ben dol op verhalen in Dystopische omgevingen. (Denk aan the 100, the Walking Dead etc.) Daarnaast heb ik het boek in iBooks staan, dus het zou zonde zijn om deze niet te lezen. Voor deze wordt het dus: KEEP! 

KOOP NU @ Bol.Com or Bookdepository!

Divider
Beautiful Creatures (Beautiful Creatures #1) by Kami Garcia

Down the TBR Hole #1

Ik heb het idee dat ik de film gezien heb, maar als ik de trailer bekijk kan ik me niets meer herinneren. Waarschijnlijk was het dan niet erg goed. Dit boek is het eerste deel van een 4-delige serie. Aangezien ik geen enkel boek in mijn bezit heb en gemixte recencies lees, kies ik bij deze ook voor: GO!

KOOP NU @ Bol.Com or Bookdepository!

Divider
Gone Girl by Gillian Flynn

Down the TBR Hole #1

En weer een boek waarvan ik de film al gezien heb. Ik had dit boek toegevoegd aan mijn #Book2MovieRC challenge van dit jaar, maar ik gaf in mijn eerste Reading Challenge Update al aan, dat ik deze waarschijnlijk ga inwisselen voor een ander boek, omdat ik de film al gezien heb en het plot al weet. Dus voor deze helaas ook: GO!

KOOP NU @ Bol.Com or Bookdepository!

Divider
Delirium (Delirium #1) by Lauren Oliver

Down the TBR Hole #1

Dit vind ik een lastige. Toen ik deze in 2015 toevoegde aan mijn ‘Want to Read’ List, wist ik zeker dat ik dit boek zou willen lezen. Echter zijn we een aantal jaren verder en ik weet bijna zeker dat er nog heel veel soortgelijke boeken op mijn lijstje staan. Ik het het boek niet in bezig, wat betekent dat ik het nog zou moeten kopen. Aangezien ik nog zo’n 250 boeken in mijn bezig heb, waarvan ik er wellicht heel veel wel nog wil lezen, is deze voor nu helaas: GO!

KOOP NU @ Bol.Com or Bookdepository!

Divider
The 5th Wave by Rick Yancey

Down the TBR Hole #1

Ik dacht dat ik dit boek in iBooks had staan, maar kennelijk heb ik deze destijds toch niet gekocht. Op GoodReads heeft het boek een score van 4,1 van 5. Dit is niet heel slecht. De film scoort een stuk slechter met 5,2 van 10 op IMDB. Maar we weten allemaal dat we een boek nooit met een film moeten vergelijken. Wederom een twijfelgeval. Maar ook dit boek heb ik niet in bezig. dus GO!

KOOP NU @ Bol.Com or Bookdepository!

Divider

Me Before You (Me Before You #1) by Jojo Moyes

Down the TBR Hole #1

Deze wil zeker weten nog lezen. Allereerst omdat ik nog nooit eerder een boek van Jojo Moyes heb gelezen. Ten tweede omdat ik enorm goede verhalen over haar schrijfstijl gehoord heb en ten derde, omdat ik weet dat er een verfilming met Emilia Clarke is. Ik vind haar geweldig als Daenerys Targaryen in Game of Thrones en ik ben enorm benieuwd naar haar overige acteertalenten. Ik heb het boek zelf niet, maar deze kan ik waarschijnlijk wel lenen van een vriendin. Volmondig: KEEP!

KOOP NU @ Bol.Com or Bookdepository!

Divider
Fantastic Beast and Where to Find Them by J.K. Rowling

Down the TBR Hole #1

Je zult het niet geloven, maar ik heb het boek niet in mijn bezit en ik heb de film ook nog niet gezien. Als echte die hard Harry Potter fan is dit wel beschamend. Misschien toch niet zo’n die hard fan? Grapje natuurlijk. Deze wil ik absoluut nog in mijn bezit hebben. Ik ben enorm benieuwd naar alle magical creatures!  Daarnaast komt de tweede film dit jaar al uit, dus het word tijd dat ik eens aan het boek en de eerste film begin: KEEP!

KOOP NU @ Bol.Com or Bookdepository!

Divider
The Selection (The Selection #1) by Kiera Cass

Down the TBR Hole #1

Deze serie staat al enige tijd op mijn Kobo E-Reader. En ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik deze wil lezen. Mede doordat Jessica van Reviews & Roses er zo enthousiast over is.  De synopsis spreekt me nog steeds aan, dus deze wordt: KEEP!

KOOP NU @ Bol.Com or Bookdepository!

Divider
Eindresultaat

TBR START: 805
KEEP:
6
GO: 9
TBR END: 796

Oeps. Eerst dacht ik:’Ik check voor elk artikel 5 boeken. Tijdens het schrijven dacht ik, dat is wel weinig. Ik maak er 10 van! Nu was ik zo lekker bezig dat ik pas bij 13 boeken in de gaten had, dat ik dit aantal ook al overschreden had, haha. Ik vind het dus erg leuk om te doen. Aangezien het 805 boeken in totaal waren, is het misschien maar beter dat ik er elke keer 15 neem. Tenzij jullie het artikel zo te lang vinden? Dan hoor ik het ook graag. In de tussentijd kan het natuurlijk gebeuren dat ik boeken toevoeg, maar dit probeer ik te beperken! Als ik dit doe, zal ik dat bij het eindresultaat melden.

Mochten jullie het absoluut niet eens zijn met een KEEP or GO beslissing, laat het me dan weten via de comments. Wie weet overtuigen jullie me van het tegendeel! Laat me zeker ook even weten wat jullie van deze nieuwe reeks vinden. Altijd leuk om te horen of het wel/niet interessant is!

Welke boeken moet ik volgens jullie houden/verwijderen van deze lijst?

2 responses to “Down the TBR Hole #1

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.