Boekrecensie #8 / Onder Water – De debuutroman van Linda Jansen

Onder Water Linda JansenOnder water van Linda Jansen gaat over de liefde tussen twee mensen die ten onder dreigt te gaan. Klinkt zoetsappig, maar dat is het juist helemaal niet. Graag neem ik jullie mee in dit prachtige verhaal.

Samenvatting

Het is Oudejaarsavond. Champagne en prosecco bruisen in kristallen glazen. Goede voornemens van vrienden borrelen om Liz heen, terwijl zij haar man Tom observeert. Tom, een aantrekkelijk lange, charismatische man en de trotse vader van hun dochtertje Lara. Liz´ gevoel van geborgenheid is door de jaren heen weggeëbd. Volgens haar is Toms afwezigheid daar debet aan. Wat Liz niet weet, is hoeveel leed Tom onderhuids voor haar verborgen houdt…

Schrijfstijl

De meeste hoofdstukken worden door de hoofdpersonages Tom en Liz in de ik persoon verteld. Hierdoor leer je beide karakters op een intensieve manier kennen. Je leest hun gedachten, ervaart hun gevoelens en hun angsten. Je krijgt daardoor het idee dat je ze echt door en door leert kennen. Daarnaast worden er enkele hoofdstukken vanuit een derde persoon geschreven. Dit is op bepaalde momenten nodig, omdat zich ook gebeurtenissen buiten Tom en Liz om afspelen.

Het verhaal

Het verhaal neemt je mee in de levens van Tom en Liz en hun dochtertje Lara. Het loopt al een tijdje niet meer lekker tussen de twee. Tom draagt een groot geheim met zich mee, waar Liz totaal geen weet van heeft. Door het geheim te bewaren, drijft hij zijn gezin steeds verder uit elkaar. Liz zoekt steun bij haar vriendinnen en haar nieuwe lover. Ondertussen loopt het slecht met de zaak van Tom, waardoor hij nog meer ellende op zijn bord voorgeschoteld krijgt. Alles bij elkaar, zorgt dit voor de nodige teleurstellingen. Gelukkig weten ze dit goed voor hun kleine meid te verbergen. Op een dag dreigt Tom’s geheim op gruwelijke wijze aan het licht te komen. Iemand heeft zijn geheim ontdekt en dreigt zijn familie verder uit elkaar te drijven. Wie is deze mysterieuze persoon en wat wilt hij of zij hiermee bereiken?

Mijn mening

Ik vond het een heerlijk verhaal om te lezen. Ik heb er maar een paar dagen over gedaan en dat is voor mij heel wat. Elke avond voor het slapen gaan, lees ik even. Bij het vorige boek dat ik las, viel ik een stuk sneller in slaap als deze. Het boek hield me in zijn macht en ik wilde koste wat kost doorlezen. Hetgeen dat mij het meest verbaasde was de schokkende onthulling op het einde. Dit plot zag ik echt niet aankomen. Een totaal onvoorspelbare verrassing, wat dit boek geniaal maakt.

Het boek is o.a. te koop bij Bol.com.

Hebben jullie dit boek al gelezen? Deel jouw ervaringen via de comments. Zo niet, dan ben ik benieuwd of je dit boek graag zou willen lezen!

Liefs,

Simone

Follow

7 Reacties

 1. 01/09/2015 / 22:13

  Klinkt als een heerlijk boek inderdaad! Ik ga binnenkort eens snuffelen in de bieb, kijken of ik hem daar ook vind. Thanks voor de tip!

  • Simscupoftea
   Auteur
   02/09/2015 / 11:27

   Graag gedaan. Het boek is volgens mij vrij nieuw, dus ik ga voor je duimen!

 2. 31/08/2015 / 22:47

  Dit lijkt me wel een goed boek, maar ook best wel heftig. Misschien zou ik dit wel kunnen lezen voor mijn lijst!

  • Simscupoftea
   Auteur
   01/09/2015 / 07:54

   Het valt op zich goed mee. Het is niet te heftig. Gewoon een einde wat je echt niet ziet aankomen! Dus ik denk dat je dat wel kunt doen. Leest ook makkelijk en daardoor heb je het zo uit!

 3. 30/08/2015 / 09:29

  Ik had nog helemaal niet van dit boek gehoord, maar dit maakt mij wel nieuwsgierig :-)!

  • Simscupoftea
   Auteur
   30/08/2015 / 13:45

   Fijn om te horen, Femke! Mocht je het lezen, ben ik natuurlijk erg benieuwd naar wat je er van vond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }