6x waarom papieren boeken lezen nooit mag verdwijnen!

Papieren boeken lezen
Via Shutterstock

Papieren boeken lezen ouderwets? Neem de E-Reader het langzaam over? Daar zijn de meningen over verdeeld. Om deze redenen mag papieren boeken lezen in ieder geval nooit verdwijnen!

Begrijp me niet verkeerd, ik lees op alle mogelijke manieren. Op mijn iPhone, iPad, op papier en mijn nieuwe E-Reader. Ik heb geen uitgesproken mening over wat ik nu fijner vind, want bij mij is het echt afhankelijk van de situatie. Lig ik in bed? Op het strand? Etc… Maar ik ben wel absoluut voorstander van het feit dat papieren boeken nooit mogen verdwijnen! En wel om deze redenen:

Geen bibliotheek aan huis

Als je alleen maar boeken via een E-reader leest, zul je nooit een gezellig leeshoekje inclusief jouw eigen thuisbibliotheek kunnen maken. Het is knus, gezellig en warm. Dat wil je toch zeker niet missen?

Geen mooie covers bewonderen

Oké, een e-book heeft ook een cover, maar op veel E-readers zijn deze zwart-wit en dat ziet er toch net iets minder aantrekkelijk uit. Daarnaast kun je ze dan ook niet opbergen in bovengenoemde bibliotheek. Dood- en doodzonde, want sommige boeken zijn gewoon tè mooi om niet uit te stallen en aan de rest van de wereld te showen!

Geen boekenwinkels en bibliotheken meer

Hoe vreselijk zou het zijn als we niet meer door al die prachtige boekenwinkels en bibliotheken konden snuffelen? De geur van boeken opsnuiven, de warmte van de boeken om je heen voelen en uren doorbrengen met het lezen van de nieuwste flapteksten. Extra bonus: Wellicht kom je die ene leuke man/vrouw nog wel tegen, die net zoveel van lezen houdt als jij! Win-win!

papieren boeken lezen
Via Shutterstock
Geen boeken delen met vriendinnen

Nope, ook dit is ab-so-luut niet meer mogelijk. Niet legaal tenminste. Het is verboden om e-books uit te wisselen. Maar als je een ouderwetse hardcopy koopt, loop je niet tegen dit probleem aan. Zo kunnen jij en vriendinnen onderling boeken uitwisselen, die de moeite waard zijn. En er vervolgens uren over kletsen. Lekker ouderwets, maar veel gezelliger dan wanneer je met een E-Reader rondloopt.

Geen stroom nodig

De batterij van een E-Reader mag dan wel twee maanden lang meegaan, maar wat als er door onvoorziene omstandigheden een tijd lang geen stroom is? Daar zit je dan, met al je E-Books. Met papieren boeken zul je nooit tegen dit probleem aanlopen. Not ever!

Geen afleiding

Wanneer je een papieren boek leest, word je niet afgeleid door allerlei andere zaken, zoals social media notificaties, spelletjes, mails en dergelijke. Dit zul je met een E-Reader ook niet snel hebben, maar toch is dit met een boek heel anders. Een boek bevat geen technologie en is veel ontspannender en rustgevender. Daarnaast is het bewezen dat je door het lezen van papieren boeken beter kunt slapen!

Vind jij papieren boeken lezen nog steeds leuk?

Liefs,
Simone

 

3 Reacties

  1. 30/10/2016 / 17:27

    Ik ben zeker een voorstander van het papieren boek en zou ook echt niet willen dat dit zou verdwijnen. Lezen uit een fysiek boek vind ik juist heel fijn omdat je dan even niet naar een scherm hoeft te kijken. E-books lees ik soms, maar vind dat toch een stuk minder fijn.

  2. 30/10/2016 / 08:34

    Ik lees ook nog steeds graag papieren boeken. We hebben er nog ontzettend veel staan! Als ik papieren boeken aanschaf, zijn dat wel steeds meer de echt mooie versies, en niet meteen de goedkoopste. Zeker als het classics zijn die meer dan 70 jaar oud zijn; puur voor het lezen download ik ze dan wel (legaal) gratis als ebook, maar juist die boeken zijn als papieren boeken vaak zo mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }