Update Reading Challenges: Deze boeken las ik in december 2017!

Reading Challenges
Via Shutterstock

In december is het me ondanks de drukte gelukt om nog drie boeken te lezen. Dit is de laatste Reading Challenges update van 2017! Vanaf aankomende week zal ik een artikel met nieuwe challenges voor 2018 maken. Voor nu wil ik deze drie toppers nog even met jullie delen!

❤ Goodreads & Hebban Challenge 

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Prometheus in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

Boekrecensie / Een vreemde in huis – Shari LapenaEen vreemde in huis by Shari LapenaIreen Niessen
Gepubliceerd door Prometheus Uitgeverij op 27 juli 2017
Genres: Literaire Thriller
Pagina’s: 288
Uitgever: Prometheus
Bol.com | Goodreads
three-stars

Wat als je misschien iets verschrikkelijks hebt gedaan en je het je niet kunt herinneren?

Je bent thuis, wacht tot je man thuiskomt van zijn werk. Je kookt een lekkere maaltijd, kijkt ernaar uit hem te zien en te horen hoe zijn dag was. Hij kan elk moment komen.Dat is alles wat je je herinnert.Je wordt wakker in het ziekenhuis, zonder enig idee hoe je daar beland bent. Ze zeggen dat je een ongeluk had; je verloor de controle over je stuur terwijl je veel te hard reed in een gevaarlijke buitenwijk.De politie start een intensief onderzoek en gaat ervan uit dat je iets in je schild voerde. Maar je echtgenoot weigert dat te geloven. Je beste vriendin twijfelt. En zelfs jij kan niet achterhalen wat er die nacht gebeurd is …

Zoals je al in mijn recensie van Een vreemde in huis kon lezen, vond ik het een erg goed boek en heb ik deze drie sterren gegeven. Waarom niet meer? Het verhaal was goed, maar sommige verhaallijnen hadden voor mijn gevoel iets beter uitgewerkt kunnen worden. Het verhaal zelf hield me tot het einde in zijn greep en heeft me niet teleurgesteld.

[divider]

Dit boek heb ik gratis ontvangen van HarperCollins Holland in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

Boekrecensie / Voor ik je loslaat – Marieke NijkampVoor ik je loslaat by Marieke NijkampIneke van Bronswijk
Gepubliceerd door HarperCollins Young Adult op 12 december 2017
Genres: Young Adult
Pagina’s: 320
Uitgever: Harper Collins
Bol.com | Goodreads
three-stars


De nieuwe roman van New York Times bestsellerauteur Marieke Nijkamp!

Een paar dagen voordat Corey terugkeert naar haar geboorteplaats Lost Creek in Alaska om haar beste vriendin op te zoeken, wordt deze dood aangetroffen – drijvend onder het ijs. Corey is er kapot van en kan niet geloven dat Kyra zelfmoord heeft gepleegd, zoals iedereen beweert.

Daarna lijkt in Lost Creek niets meer op vroeger. Mensen doen alsof ze een vreemde is en vertellen haar dat de dood van Kyra was voorbestemd. Maar Corey voelt dat er iets niet klopt. Welke ijzingwekkende geheimen houdt men voor haar verborgen? In de donkere koude winter van Alaska gaat ze op zoek naar antwoorden terwijl de sfeer in het dorp steeds grimmiger wordt…

Voor ik je loslaat is net zo spannend, ontroerend en mooi geschreven als 54 minuten, het boek waarmee Marieke bekend is geworden.

Voor ik je loslaat mocht ik als één van de eerste in Nederland lezen. Nogmaals dank daarvoor HarperCollins Holland! <3 Alhoewel het niet direct mijn type verhaal was, heb ik wel genoten van het boek. De auteur neemt je mee in een belevenis, een ervaring… Ondanks dat het dus een ander verhaal was dan ik gewend was, kreeg dit boek toch drie sterren!

[divider]

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Ellessy in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

Boekrecensie / Koningslaan – Ellen LinaKoningslaan by Ellen Lina
Ook verschenen van deze auteur: Crash
Gepubliceerd door Uitgeverij Ellessy op 5 december 2017
Genres: Feelgood Roman
Pagina’s: 328
Uitgever: Ellessy
Bol.com | Goodreads
five-stars

Na het tragische overlijden van haar overspelige man, verhuist de tweeëndertigjarige Charlie van Amerongen met haar twee dochtertjes terug naar haar geboortedorp. Een nieuwe baan, een nieuwe woning, een nieuwe start. Charlie heeft een zwaar jaar achter de rug en heeft het nodig om het verleden achter zich te laten en opnieuw te beginnen. Alles lijkt goed te gaan. Haar huis aan de statige en populaire Koningslaan is prachtig, haar kinderen zijn blij, ze maakt vrienden, en haar werk – als juf van groep 3 op basisschool Koningsbos – bevalt haar goed. Het lukt haar zelfs om voorzichtig een nieuwe liefde toe te laten, de jonge Finn Bogers weet Charlie’s hart te veroveren. Voor het eerst sinds lange tijd durft ze weer gelukkig te zijn. Helaas blijkt al snel dat niks is wat het lijkt en loopt alles mis. Haar nieuwe vrienden beginnen zich tegen haar te keren, ze raakt haar baan kwijt en haar huis voelt niet meer veilig. Zelfs haar eigen familie begint aan haar te twijfelen. Charlie dacht dat ze alles op de rit had, maar haar nieuwe start draait uit op een complete nachtmerrie.

Ja hoor, daar was ie dan ein-de-lijk. Het nieuwste boek van Ellen Lina: Koningslaan! Mijn favoriete auteur die me wederom niet teleurgesteld heeft. Zeker weer het beste boek dat ik in 2017 gelezen heb. Ik kan niet wachten op de volgende, dus Ellen: Kom maar op! 😉

[divider]
❤ Reading Bingo van the Book Diaries

Een geniaal boek: Koningslaan – Ellen Lina

Ik kan dus nog maar één boek van de Reading Bingo Challenge afstrepen. Helaas heb ik ook deze challenge niet gehaald. Jammer, maar ik ben toch trots op het resultaat. Mijn doel in 2017 was om meer te lezen dan voorgaande jaren. En dat is zeker gelukt!

Doe jij mee aan Reading Challenges in 2018?

Liefs,
Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }