Update Reading Challenges: Kwartaal 1 – 2018

Reading Challenges

Het eerste kwartaal van 2018 is alweer voorbij. En jeetje, wat is dat snel voorbij gevlogen. Ik las maar liefst 10 (!) boeken in het eerste kwartaal. Dat is voor mij een enorme vooruitgang. Zeker als je je bedenkt dat er een 4-tal boeken met meer dan 500 pagina’s tussen zaten. Enorm goed voor mijn Reading Challenges dus. Van deze 10 boeken heb ik er maar liefst 8 bekroond met 5 sterren! Dit waren ze!

❤ Update Goodreads Reading Challenges

Bling BlingBling Bling by Jan Van der Cruysse
Serie: Bling Bling #1
Also in this series: Bling Bling #2 De Zaventemmers
Ook verschenen van deze auteur: Bling Bling #2 De Zaventemmers
Gepubliceerd door Davidsfonds op February 25th 2016
Genres: Thriller
Pagina’s: 526
Uitgever: the Other Agency
Bol.com | Goodreads
five-stars

Op de luchthaven van Delhi wordt een diamantkoerier beroofd. De daders gaan aan de haal met een koffertje diamanten. Vier miljoen. Albertien, verantwoordelijkvoor de beveiliging van het diamanttransport, wordt meteen de laan uitgestuurd. Toch start ze op eigen houtje een zoektocht.

Vanuit een bergdorpje in de Zuidelijke Kaukasus bestuurt Paata Sirbaladze een misdaadorganisatie met wijde internationale vertakkingen. Het zijn uitgerekend zijn diamanten die gestolen werden in Delhi.

Wat begint als een geweldloze diamantroof uit het zicht van de media, leidt tot een wervelwind van bloed en wraak, van de Antwerpse diamantwijk tot de verste uithoeken van de wereld.

Mijn recensie vind je hier!

[divider]

Bling Bling #2 De Zaventemmers – Jan van der CruysseBling Bling #2 De Zaventemmers by Jan Van der Cruysse
Serie: Bling Bling #2
Also in this series: Bling Bling
Ook verschenen van deze auteur: Bling Bling
Gepubliceerd door Manteau op 12 juni 2017
Genres: Thriller
Pagina’s: 532
Uitgever: the Other Agency
Bol.com | Goodreads
five-stars

‘Bling Bling 2’ volgt het onvoorspelbare traject van het gangsterduo Mate en Boris en de verknipte moordgriet Elisabed. Op een moorddadige trip door de Balkan blijven ze de Antwerpse politievrouw Beerke Wagenmaker altijd een stap voor. Tot ze het pad kruisen van Roman Tokar, oorlogsveteraan en tweelingbroer van de diamantkoerier Sergei, die ze hebben vermoord. Net wanneer de rust wat terugkeert in de Antwerpse diamantwijk, doet veiligheidsdeskundige Albertien Van der Valk een gooi naar de perfecte diamantroof. De grootste ooit. Op de moeilijkste locatie van het land. Zaventem. ‘Bling Bling 2’ wervelt tussen de luchthavens van Eindhoven, Zaventem, Hong Kong en Odessa. Het volgt een spoor van bloed en drukinkt van Blankenberge tot de Zwarte Zee via snelwegparkings, treinstations en ferryboten.

Mijn recensie vind je hier!

[divider]

Blokkenjongen – Keith StuartBlokkenjongen by Keith StuartAngela Knotter
Gepubliceerd door HarperCollins op 13 Maart 2018
Genres: Literaire Roman
Pagina’s: 416
Uitgever: Harper Collins
Bol.com | Goodreads
five-stars

Het online computerspel Minecraft had grote impact op zijn relatie met zijn autistische zoon.

Alex (dertig-en-een-beetje) is ten einde raad. Hij houdt van zijn vrouw Jody (ook dertig-en-nog-wat), maar toch loopt hun huwelijk spaak. Hij houdt ook van zijn zoon Sam (acht), maar het lukt hem niet een echte band met hem op te bouwen. Want voor Sam is de wereld een puzzel die hij niet in zijn eentje op kan lossen. Er moet iets veranderen. Alex moet nú iets doen om zijn leven weer op de rails te krijgen.

Dan ontdekken Alex en Sam Minecraft, een wereld waar ze zich allebei comfortabel in voelen. Langzaam maar zeker leren vader en zoon met elkaar communiceren, op een manier die nog niemand eerder had bedacht.

Kan een familie die uit elkaar is gevallen zichzelf weer opbouwen, blokje voor blokje?

Mijn recensie vind je hier!

[divider]

Schone Slaapsters – Stephen King & Owen KingSchone Slaapsters by Stephen KingOwen KingAnnemarie LodewijkSabine Mutsaers
Gepubliceerd door The House of Books op 22 september 2017
Genres: Literaire Thriller
Pagina’s: 832
Uitgever: Overamstel uitgevers
Bol.com | Goodreads
three-stars

Over de hele wereld gebeurt er iets vreemds als vrouwen in slaap vallen; ze worden langzaam omhuld met een coconachtig weefsel – en ze worden niet meer wakker. Maar als het weefsel dat hun lichaam omhult wordt aangeraakt of aangetast, worden de vrouwen agressief en enorm gewelddadig.In het Amerikaanse stadje Dooling verspreidt het virus zich vanuit de vrouwengevangenis en gaat het over op alle gevangenen, met uitzondering van één. Er doen al snel verhalen de ronde over deze Evie: is ze een medische rariteit of het kwaad dat het virus veroorzaakt? De achtergebleven mannen in het stadje, overgelaten aan hun primaire instincten, raken slaags met elkaar terwijl de sheriff van Dooling, Lila Norcross, vecht om wakker te blijven.

Ondertussen ontwaken de vrouwen die in slaap zijn gevallen in een compleet nieuwe wereld…

Mijn recensie vind je hier!

[divider]

Het meisje in de trein – Paula HawkinsHet meisje in de trein by Paula HawkinsMiebeth van Horn
Gepubliceerd door A.W. Bruna Uitgevers op 13 januari 2015
Genres: Thriller
Pagina’s: 368
Bol.com | Goodreads
five-stars

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven is – in Rachels ogen – perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

[divider]

De Kraamhulp – Esther VerhoefDe kraamhulp by Esther Verhoef
Gepubliceerd door Anthos op 20 februari 2014
Genres: Thriller
Pagina’s: 328
Bol.com | Goodreads
five-stars

Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. De baby is lief en gezond, maar Didi’s herstel gaat langzaam.

Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin…

De kraamhulp beschrijft tien beslissende dagen uit het leven van drie jonge vrouwen. Kwetsbaarheid, wilskracht en moordlust vinden elkaar in een beklemmende, ontroerende pageturner: Esther Verhoefs engste thriller ooit.

[divider]

Hazelwoud – Melissa AlbertHazelwoud by Melissa Albert
Gepubliceerd door Moon op 30 januari 2018
Genres: Young AdultFantasy
Pagina’s: 336
Bol.com | Goodreads
two-stars

De zeventienjarige Alice is het grootste deel van haar leven samen met haar moeder op de vlucht geweest voor het ongeluk dat hen achtervolgt. Maar wanneer Alice’ oma, schrijfster van een duister sprookjesboek, op haar landgoed het Hazelwoud overlijdt, lijkt het ongeluk hen in te halen: Alice’moeder wordt ontvoerd door een man die zegt dat hij uit het Achterland komt – de dreigende bovennatuurlijke wereld uit haar oma’s verhalen. Alice’ enige aanwijzing is het bericht dat haar moeder voor haar achterlaat:

BLIJF WEG UIT HET HAZELWOUD

Alice heeft haar oma’s fanatieke fans altijd zo veel mogelijk vermeden, maar nu zit er niets anders op: ze moet hulp vragen aan haar klasgenoot en Achterland-superfan Ellery Finch. Hij helpt haar gelukkig maar al te graag, al vraagt Alice zich wel af waarom hij zo gretig op haar aanbod ingaat. Om haar moeder terug te vinden, moeten Alice en Ellery afreizen naar het Hazelwoud, naar de wereld waar haar oma’s sprookjes hun oorsprong vonden. Zal Alice er tijdens haar zoektocht achterkomen waar haar eigen verhaal begon… en vooral waar het misging?

[divider]

De ijzeren engel – Cassandra ClareDe ijzeren engel by Cassandra Clare
Ook verschenen van deze auteur: Stad van Beenderen
op 18 juni 2015
Genres: FantasyYoung Adult
Pagina’s: 464
Bol.com | Goodreads
five-stars

Magie is gevaarlijk – maar liefde is nog gevaarlijker…

In 1878 reist de zestienjarige Tessa Gray van New York naar Londen in de hoop haar vermiste broer terug te vinden. Er wacht haar niet veel goeds: in de onderwereld van Londen bevolken vampiers, heksen en andere bovennatuurlijke wezens de straten. Alleen de schaduwjagers – vastberaden de wereld te ontdoen van alle demonen – brengen wat orde in de chaos.

Tessa blijkt over een zeldzame gave te beschikken: het vermogen om te transformeren. En in de duistere wereld waarin ze terecht is gekomen, is dat bepaald geen zegen – ze wordt van alle kanten belaagd door figuren die zich haar gave willen toe-eigenen.

Alleen en opgejaagd zoekt Tessa toevlucht bij de schaduwjagers. Zij kunnen haar helpen haar broer te vinden, als zij belooft haar krachten voor hen in te zetten. Ze raakt bevriend met de twee schaduwjagers Will en Jem – die ieder totaal verschillend zijn. Al snel realiseert Tessa zich dat ze in een dodelijk web verstrikt zit waarin haar liefde voor haar broer en haar twee vrienden weleens gevaarlijker zou kunnen zijn dan welke andere bedreiging dan ook. Ze zal moeten kiezen.

[divider]

De ijzeren prins – Cassandra ClareDe Ijzeren Prins by Cassandra Clare
Ook verschenen van deze auteur: Stad van Beenderen
op 6 december 2011
Genres: FantasyYoung Adult
Pagina’s: 464
Bol.com | Goodreads
five-stars

In het tweede deel van de serie De Helse Creaties voelt Tessa zich meer en meer aangetrokken tot schaduwjager Jem, maar haar blijvende verlangen naar Will, ondanks zijn slechte buien, maakt haar verward. Toch lijkt Will te veranderen: de muur om hem heen breekt langzaam maar zeker af. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden uit het verleden. Maar hun zoektocht naar de waarheid is extreem gevaarlijk. Tessa’s hart wordt zwaar op de proef gesteld, vooral wanneer het verraad uit eigen kring komt.

 

[divider]

De Ijzeren Prinses – Cassandra ClareDe Ijzeren Prinses by Cassandra Clare
Ook verschenen van deze auteur: Stad van Beenderen
op 19 maart 2013
Genres: FantasyYoung Adult
Pagina’s: 512 pagina’s
Bol.com | Goodreads
dnf

Axel Mortmain wil De Helse Creaties, een leger van meedogenloze wezens, inzetten om de schaduwjagers te vernietigen. Om zijn plannen ten uitvoer te kunnen brengen, heeft hij echter nog één iemand nodig: Tessa Gray.

Als Mortmain Tessa ontvoert, doen Jem en Will – de twee jongens die het meest van haar houden – er alles aan om haar te redden. Ondertussen realiseert Tessa zich dat zijzelf de enige is die haar kan redden. Maar kan één meisje alleen een heel leger overwinnen?

[divider]

Ik ben echt enorm blij dat ik in een heerlijke leesflow zit. En de boeken van Cassandra Clare? LIEFDE! Ik zal jullie de recencies besparen, want daar zijn er al 100.000 van. Of willen jullie toch recensies?

Anyway, ik heb sinds ik meer lees ook een extra Instagram account aangemaakt: Bookstagram! Alleen maar boeken dus. Dus ben jij een echte boekenworm net als ik, dan zou ik het leuk vinden als je me daar komt volgen!

❤ Update 2018 Book to Movie Reading Challenge #Book2MovieRC

Ik heb al één boek van mijn #Book2MovieRC gelezen:

 1. Gone Girl
 2. Silver Linings Playbook
 3. The Girl On the Train: CHECK!

De film heb ik helaas nog niet gezien, maar daar wil ik snel verandering in brengen. Ik vond het boek echt fantastisch. Ik bedacht me trouwens dat ik Gone Girl al gezien heb, maar het boek niet gelezen heb. Ik denk dat ik deze dus ga inwisselen voor een ander boek. Want ik vind het meestal niet zo fijn om een boek te lezen als ik de film al gezien heb… To be continued dus…

Hoeveel boeken heb jij dit jaar voor jouw Reading Challenges gelezen?

6 Reacties

 1. 08/04/2018 / 10:57

  Wat een heerlijk lijstje! En wat staan er heerlijke boeken tussen, althans dat lijkt me! Maar aan jouw beoordelingen te zien zit dat wel goed:). Ik ga even mijn ‘to read’ lijstje aanvullen met die serie van Cassandra Clare.

  • 08/04/2018 / 11:03

   Oh zeker doen! Dan wel eerst the Mortal Instruments lezen! 😊 Ik ben echt dol op die boeken!!

  • 03/04/2018 / 14:22

   Awww, wat lief. Ik ga mijn best doen! <3 Tegenwoordig lees ik sneller dan ik recensies kan schrijven. Ik moet me echt aanleren om direct te schrijven, zodra ik de laatste bladzijde omgeslagen heb. Dan zit het nog lekker vers in mijn geheugen! <3

   • 04/04/2018 / 21:32

    Haha, ja, ik lees ook sneller dan dat ik ze online kan plaatsen. Ik schrijf ze echter wel altijd uiterlijk de dag erna, inderdaad met dezelfde reden als die jij noemt: dan zit het nog vers in je geheugen. Heb momenteel nog wel iets van 10 boekrecensies ofzo klaarstaan, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }