Zon, strand en veel boeken lezen!

Posted 25/05/2015 by Sim's Cup Of Tea in Boeken / 6 Comments

Boeken lezen vakantie

Zoals ik afgelopen week al vertelde, ga ik over 2 weken 10 dagen op vakantie naar Side! Can’t wait! Ik verheug me zo op het zon, strand en veel boeken lezen gedeelte. Op vakantie vind ik het echt heerlijk om het ene boek na het andere te verslinden. Als ik thuis ben heb ik daar vaak veel te weinig tijd voor. Thuis lees ik ook meer E-Books dan ‘echte’ boeken. Snel besteld, makkelijk bij de hand en het neemt niet veel plaats in beslag. Echter vertrouw ik mezelf niet zo met een iPad in de buurt van zand en water. Op zoek naar ‘echte’ boeken dus. Dankzij vriendin ‘W’ is dat helemaal goed gekomen. Nadat we vrijdag lekker gebbq-ed hadden, mocht ik even in haar boekenkast snuffelen. De boeken die ik uitgezocht heb, zal ik hier opnoemen. Je kunt op de titels klikken voor meer informatie over het boek. Als ik ze uit heb, zal ik recensies schrijven.

Harlan Coben – De onschuldigen (Thriller)
Toen ik de naam van deze auteur zag staan, wilde ik het boek direct meenemen. Ik heb ooit eerder een boek van Harlan Coben gelezen. ‘Eens Beloofd’. Dit was ook tijdens een vakantie. Dat boek was zo spannend, dat ik het in 1 adem uitgelezen heb. Ben dus erg benieuwd of deze net zo goed bevalt.

Patricia Cornwell – Roofdier (Thriller)
Ik heb nog niet eerder van deze schrijver gehoord, maar de achterkant van het boek meldt het volgende: ‘Patricia Cornwell is één van de meest gelezen en gewaardeerde thrillerauteurs ter wereld. Directeur aan de National Forensic Academy’. ‘De thrillers van Patrica Cornwell zijn van eenzame topklasse’. Het verhaal gaat over een patholoog-anatoom, die freelance werkt voor de National Forendic Academy.

Sophie Kinsella – Aanpakken (Chicklit)
Sophie kennen we denk ik bijna allemaal wel van de ‘Shopaholic!’ serie. Dit keer schrijft ze niet over shoppen, maar over een jonge topadvocate in Londen, die altijd keihard werkt, maar op een dag een grote fout maakt, waardoor haar hele carrière op het spel staat. Ze raakt in paniek en vlucht naar het platteland. Volgens the Washington post ‘een heerlijke romantische’ komedie. Lekker luchtig boekje voor op het strand dus!

Tami Hoag – Nacht en Ontij (Misdaadroman)
Tami Hoags misdaadromans staan regelmatig in de top van de internationale bestsellerlijsten. De New York Times noemt haar de koningin van de crime story. In de achterstraten van LA en de glamourwereld van New York achtervolgt een moordenaar zijn prooi. Bestsellerauteur Tani Hoag brengt een eigen boodschap over aan haar fans: ‘Doe het licht niet uit en blijf doorlezen, als je durft’. Dat komt dus goed uit, want ik lig onder de stralende zon!

Suzanne Power – Het staat in de sterren (chicklit)
Vier hartsvriendinnen met hetzelfde sterrenbeeld. Zij delen alle ups en downs van het leven met elkaar. Weer even afwisseling met een fijne chicklit dus.

Brett Paesel – Mama’s, Martini’s en Manolo’s (Chicklit)
Toen ik deze titel zag, moest ik direct aan Sex & the City denken. Mama’s, Martini’s en Manolo’s is een doortastend, vlijmscherp en grappig boek over de vriendschap tussen 4 vrouwen en hun worstelingen met het moederschap in het hippe Hollywood. Ok, misschien toch niet zo heel Sex & the City-achtig. Maar wel weer een lekker easy-to-read-chicklit.

Mo Hayder – Vogelman (Thriller)
‘Ik zal het nooit kunnen ontrafelen en daarom zal ik er altijd over blijven schrijven’. Dit zegt Mo Hayder over de motieven van daders. Apart, want ik vroeg me altijd al af hoe schrijvers van verhalen van die zieke dingen kunnen bedenken. Dit geeft me weer een beetje goede hoop, haha. Het boek gaat over 5 ritueel vermoorde vrouwen. Spannend dus!

Poeh, nu ik ze hier zo neer gezet heb, lijken het er toch wel veel. Als we lui genoeg zijn in Side, moet dat dus wel goed komen! Mocht je willen weten wat ik er van vond, houd mijn blog dan in de gaten. Ik zal er nog een recensie over schrijven als ik terug ben.

Lezen jullie veel boeken? Of ook alleen op vakantie? Misschien dat jullie nog boekentips hebben voor als ik deze uit heb.

Liefs,

Simone

6 responses to “Zon, strand en veel boeken lezen!

  1. heerlijk lezen!!! ik houd van waargebeurde verhalen. ik moet wel bekennen dat ik de laatste tijd minder lees. geen tijd voor. ik moet gewoon maar eens weer beginnen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.