Leuke boekenblogs om te volgen – Part 2!

Posted 10/04/2016 by Sim's Cup Of Tea in Boeken, Entertainment / 6 Comments

Boeken blog

“There’s nothing wrong with reading a book you love over and over.”

Leuke boekenblogs om te volgen was afgelopen week een succes en jullie hebben mij met veel tips achtergelaten! Zo ben ik nog veel meer blogs tegen gekomen, waarvoor dank! Vandaag deel ik dus graag weer een aantal met jullie. Klaar voor leuke boekenblogs, part 2?

Follow Me Move

FollowMeMove

FollowMeMove is opgericht door Anja. Ze was destijds 20 jaar en stond op het punt om uit Nederland te vertrekken. Ze noemt zichzelf een geëmigreerde boekennerd en dit reflecteert duidelijk op haar blog. Hier vind je niet alleen recensies terug, maar ze verblijdt ons ook met informatie over auteurs en persoonlijke artikelen. Absoluut de moeite waard! Een leuk weetje: Sim’s Cup of Tea heeft een tijdje terug samen met Anja 2 boekrecensies geschreven. De recensie Grey van E.L. James en Vier-plus-een van Jojo Mojes. We kozen ervoor om  de recensie samen te schrijven, zodat jullie het van twee kanten konden lezen. Het was heel leuk om te doen! Neem zeker een kijkje op het blog van Anja, je zult niet teleurgesteld worden!

Cinderellis.nl

Cinderellis

Cinderellis is de creatie van Ellis. Zoals ze zichzelf voorstelt: Student, crazy cat lady, unicorn & boekenliefhebber. Ze is net als Simone en mij een ontzettende Harry Potter fan! Ze schrijft niet alleen recensies over de boeken die ze leest, ze zorgt ook voor vertier en plezier met filmpjes en persoonlijke artikelen. Ik kende Cinderellis.nl nog niet, maar dankzij het artikel van vorige week heb ik met alle plezier kunnen snuffelen op Ellis haar pagina. Ik stel voor dat jullie hetzelfde doen, want het is zeker de moeite waard!

Melissasbookworld.com

Melissasbookworld

Melissa is een 26-jarige mama met een kindje van 3! In haar vrije tijd zit ze met haar neus in de boeken. De bedoeling van haar blog is om haar gedachten, gevoel en mening over boeken te delen. Al dit vind je dan ook terug in de artikelen die ze met ons deelt. Haar blog is leuk opgebouwd en heeft een persoonlijk tintje. Ze leest het liefst Young Adult met een paranormaal tintje, New Adult en erotische boeken. Ze probeert graag nieuwe genres uit en is niet bang om uit haar comfortzone te komen. Breng haar blog zeker een bezoekje, je zult niets tekort komen!

Kwanteinwonderland.com

Kwanteinwonderland

Via Melissa kwam ik terecht bij Kwanteinwonderland. En het was een hele goede tip! De homepage is al prachtig om te zien en natuurlijk ging ik meteen kijken bij ‘ Wie is Kwante’. Ik vond het heerlijk om te lezen. er zit de nodige humor in. Dat vind ik al helemaal geweldig! Ik quote even hoe ze zichzelf beschrijft: Kwante is een vrolijk, adhd-achtig, smetvrezend en sarcastisch persoontje geboren in de beste jaren, namelijk de 80’s! Dat nodigt toch uit om meer te weten te komen. Ze heeft me in ieder geval al jaloers gemaakt met het feit dat ze een deel van haar huis ingericht heeft als privébibliotheek. Ik stel voor dat jullie het zelf ervaren door haar blog te bezoeken.

Perfecte buren leesclub

Perfecteburen

Als je even echt niet meer weet wat je kunt lezen, dan moet je echt een kijkje nemen op de blog van De Perfecte Buren. Het idee om een leesclub op te starten ontstond in 2014 door Bianca en Patrice. Alles begon klein, maar ondertussen zijn ze groot! Zo hebben ze een groepje van 6 vaste lezersrecensenten en werken ze samen met 10+ vaste uitgevers. Hun website is lekker overzichtelijk opgebouwd, zodat je je weg makkelijk kunt vinden. Vergeet ook niet om ze te liken op Facebook en andere Social Media, zodat je nooit een nieuwtje mist!

Iedereenleest.be

Iedereenleest

Niet alleen een blog, maar ook een educatieve website. Hun motto: Meer leesplezier, meer lezers! Ze proberen met hun portie aan recensies, informatie en activiteiten iedereen aan het lezen te krijgen of houden, van jong tot oud. Er is zoveel te beleven op iedereenleest.be, dus ervaar het zelf en ik ben er zeker van dat je hier als echte boekenfan ook blij van wordt!

Lekkerlezen.net

Lekker lezen

” De site voor en door boekenwurmen” Een duidelijkere boodschap is er niet, toch? 😉 Zoveel recensies op 1 plek, wat wilt een mens nog meer? Met een sterk team, bestaande uit 6 mensen, zorgen zij voor het leesmateriaal. Voel jij je geroepen om ook recensies voor lekkerlezen.net te schrijven, dan kun jij je ook aanmelden! Begint het al te kriebelen? Bezoek hun website en snuffel door de recensies en artikelen en wie weet kom je weer wat nieuwe boeken tegen die je aan je to-read list wilt toevoegen!

Dat waren weer een aantal mooie blogs. Ik hoop dat jullie er ook van kunnen genieten! Ik wil jullie wel nog even bedanken voor de tips die jullie mij gegeven hebben, want ik heb weer een aantal mooie blogs die ik kan volgen.

Wat vinden jullie van de boeken blogs van deze week?

Liefs,
Tasja

Follow

6 responses to “Leuke boekenblogs om te volgen – Part 2!

  1. Sommige blogs ken ik van naam. En bij deze nomineer ik heel brutaal mijn eigen website Ikvindlezenleuk 😉 Voor iedereen die van kinder- en jeugdboeken houdt, met inmiddels meer dan 2000 recensies (geschreven door meer dan 400 recensenten, voornamelijk kinderen). Iedereen mag recensies komen schrijven…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.