7 leuke weetjes over echte boekenverslaafden!

Boekenverslaafden“I’m not addicted to reading, I can quit as soon as I finish one more chapter.”

Elke zondag is het boekentijd en proberen we jullie te vermaken met een artikel over boeken. Dit kunnen reviews zijn, lijstjes of bijvoorbeeld de mooiste boekenwinkels. Vandaag deel ik 7 leuke weetjes over echte boekenverslaafden met jullie! Ik ben benieuwd of jullie jezelf hierin herkennen!

1. Stiekem meelezen

Zit je in de trein, bus of zie je ergens iemand een boek lezen? Je leest stiekem mee, want je wilt weten wat deze persoon nu precies aan het lezen is. Is het een goed boek, bekend, onbekend of wil je hem/haar liever afraden überhaupt verder te lezen? Maar hey, we’re not judging, right?!

2. Jaloezie

Iemand vertelt je over het boek wat hij/zij momenteel aan het lezen is en je schreeuwt het uit! Het is namelijk jouw favoriete boek en je bent jaloers. Waarom? Omdat je weet hoe jij je voelde nadat je het boek voor de eerste keer gelezen had. Herken je dat gevoel? Want na 200 keer is het moeilijk om dat exacte gevoel weer te krijgen, dus ja, wij zijn jaloers wanneer dat gebeurt!

3. Nog meer jaloezie

Je bent uitgenodigd op een verjaardag en je wordt overspoeld door jaloezie wanneer je ziet dat de jarige job een fortuin aan boekenbonnen cadeau krijgt. Zo.veel.boeken! Met al die bonnen wist je wel waar je moest beginnen. Helaas zijn deze voor de jarige. Je hoopt natuurlijk dat deze goed besteed worden (wie weet mag je ooit wel eens een boek lenen ;-)) .

4. Plannen annuleren

Je schaamt je er niet voor. Je bent ertoe in staat om je plannen te annuleren wanneer je net een nieuw boek hebt. Ik bedoel, je kunt gewoon niet wachten om aan dit boek te beginnen. Het heeft al lang genoeg op je gewacht, al die tijd in de winkel, en nu is het tijd om gelezen te worden. Helaas, het etentje of avondje uit zal moeten schuiven. Prioriteiten!

Afspraken

5. Sharing is caring

Jij en je boek zijn onafscheidelijk. Dat is ook duidelijk te merken op je Social Media. Je Instagram feed staat vol met je wekelijkse to-read lijstje. Je verzet hemel en aarde om de perfecte foto van je boek te maken zodat iedereen kan meegenieten (lees: jaloers kan zijn) van dit exemplaar!

6. Paniek

Je bent zo geconcentreerd en je zit helemaal in het verhaal. Je grijpt naar je glas water, kopje koffie en voor je het weet… Jup, een gigantische vlek op je boek. Je raakt lichtelijk in paniek en probeert er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat de inkt niet uitloopt of dat het papier helemaal verpest is. Om een vergelijking te maken: raak jij wel eens in paniek wanneer je je telefoon niet direct kunt vinden? Juist, dat gevoel.

7. Zelf een boek schrijven

Je hebt zoveel ideeën, zoveel dingen die je wilt vertellen. Wat houd je tegen om zelf een boek te schrijven? Je hebt in ieder geval al genoeg titels opgeschreven die kans maken. Alle korte stukjes tekst die je verzonnen hebt, staan in je notitieboekje. Je blijft schrijven dus een volledig boek moet er ooit eens van komen. Dreams can come true! <3

Boek

Ik ben in ieder geval benieuwd of deze weetjes herkenbaar zijn voor jullie! Ik herken mezelf in ieder geval al in nummer 1 en nummer 6.

Heb jij nog leuke weetjes over boekenverslaafden?

Liefs,
Tasja

Follow

2 Reacties

  1. 15/05/2016 / 10:02

    Van jaloezie en zelf een boek willen schrijven heb ik niet zo’n last, maar de rest herken ik idd wel 🙂 leuk om te spieken als er iemand naast je een boek aan het lezen is: ook een beetje aso om zo mee te gluren, maar daardoor des te verleidelijker ;p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }