Boekrecensie #3 / De onschuldigen – Harlan Coben

Posted 01/07/2015 by Sim's Cup Of Tea in Boeken, Entertainment / 2 Comments

Harlan Coben de onschuldigen

Op vakantie in Turkije heb ik een aantal boeken gelezen. Zoals beloofd is hier dan de recensie van het eerste boek. Dit is het tweede boek wat ik van Harlan Coben gelezen heb. Vorig jaar las ik ‘Eens beloofd’ en nu heb ik ‘De Onschuldigen’ gelezen.

Beide boeken waren echt fenomenaal. Ik heb deze echt weer in 1 adem uitgelezen. Nou ja, dat is niet helemaal waar, want af en toe dook ik even het zwembad in voor verkoeling. 

Samenvatting

Twintig jaar geleden probeerde Matt Hunter een vechtpartij te sussen. Daarbij ging iets behoorlijk mis; hij werd zelf opgepakt en veroordeeld voor moord. Nu, negen jaar na zijn vrijlating, heeft hij een goede baan, een vrouw, een kind op komst en een optie op zijn droomhuis. Matt lijkt eindelijk een rooskleurige toekomst tegemoet te zien.

Maar dan belandt hij regelrecht in een nieuwe nachtmerrie. Matt ontvangt op zijn mobiel compromitterende foto’s van Olivia, zijn vrouw. Een onbekende man begint Matt te schaduwen en wordt vermoord. Een geliefde non wordt dood aangetroffen. Volgens de politie – onder wie Loren Muse, die Matt nog kent van vroeger – wijzen alle sporen in de richting van een man met een strafblad en minstens één moord op zijn geweten: Matt Hunter.

Mijn mening

Ik vond het echt een waanzinnig goed boek. Na twee boeken van deze goede man gelezen te hebben ben ik helemaal verkocht. Nadat ik klaar ben met ‘Grey’ wil ik al zijn boeken gaan lezen. 

Vanaf de eerste bladzijde word je meegesleurd in deze spannende thriller vol moorden, leugens en verraad. Door de manier van schrijven blijf je echt in de ban van het verhaal. Je leeft ontzettend mee met alle personages, die goed en uitvoerig beschreven worden. Het meest prachtige van alles vind ik dat het verhaal echt totaal onvoorspelbaar is. Je komt er pas vrij laat achter hoe de vork in de steel zit. Ik had pas vlak voor de ontknoping door hoe alles in elkaar stak. En dat vind ik erg knap. Ik kan het waarderen als het lekker mysterieus blijft, want zo wil je koste wat het kost blijven doorlezen. 

De schrijfstijl is erg vlot, waardoor het makkelijk wegleest. Er zitten geen ‘moeilijke’ woorden in. In het begin leer je de personages kennen en hoe verder je in het boek bent, hoe meer de verhaallijnen samenkomen en je de gehele situatie begint te snappen. Daarna neemt het verhaal een verrassende wending en sluit het af met een knallend plot.

Ik weet dat het boek al heel oud is en wellicht hebben veel van jullie het al gelezen. Maar voor diegene die het nog nooit gelezen hebben zeg ik: DOEN!!! Je zult er geen spijt van krijgen.

Wie is jullie favoriete schrijver/schrijfster?

Signature

 

 

2 responses to “Boekrecensie #3 / De onschuldigen – Harlan Coben

  1. Sas

    Oh bedankt voor de tip, ik hou zo erg van thrillers<3 Mijn favoriete schrijvers o.a.? camilla Läckberg, Sebastian Fitzek, karin Slaughter, Lars Kepler en Simon beckett

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.