Getekend – Suzanne Peters

Getekend - Suzanne Peters

‘Getekend’ van Suzanne Peters… Een prachtig geschreven boek over een zwaar onderwerp. Nieuwsgierig waar het over gaat? Lees dan even verder!

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Ellessy in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

Getekend – Suzanne PetersGetekend by Suzanne Peters
Ook verschenen van deze auteur: Reken maar
Gepubliceerd door Ellessy op Mei 2016
Genres: Liefdesroman
Pagina's: 233
Uitgever: Ellessy
Bol.com | Goodreads
four-half-stars

Als Mirna's gloednieuwe liefde Allan vraagt of ze met hem en zijn beste vrienden mee gaat naar Spanje, twijfelt ze. Ze is bang dat haar onzekerheid haar in de weg zit en Allans vrienden kent ze niet. Ze gaat toch mee, maar wordt geconfronteerd met haar verleden. Hoe moet ze deze onbekende mensen uitleggen dat ze niet mee kan zwemmen en hoe voorkomt ze dat Allan te weten komt wat ze vroeger heeft gedaan?

Suzanne Peters

Suzanne is 31 jaar en afkomstig uit Roermond. Van kinds af aan schrijft ze al en het is altijd een passie geweest. Ze heeft al een heel aantal boeken op haar naam staan en na dit boek, ben ik zeker van plan meer van haar te gaan lezen!

Simone en ik hebben Suzanne leren kennen op de boekrelease van ‘Crash’ van Ellen Lina. Ze stelde zichzelf aan ons voor en gaf ons een kaartje met informatie over de boeken die ze geschreven heeft. ‘Getekend’ was er één van. Bij het lezen van de flaptekst was ik al nieuwsgierig. Toen Simone me vroeg om dit boek te lezen, zei ik meteen ‘ja’!

De cover

Hij past perfect. Het water laat tekens achter op het zand, littekens… De rode draad tijdens dit verhaal van Mirna. Zo interpreteerde ik de coverin ieder geval. En daarom vind ik hem niet gewoon goed, maar perfect.

De schrijfstijl

Toen ik las waar het verhaal over ging, was ik een beetje bang voor ‘zware kost’. Dat het onderwerp zwaar en heftig is, is duidelijk, maar in sommige gevallen is het dan ook ontzettend moeilijk, ingewikkeld en zwaar geschreven. In ‘Getekend’ had ik daar geen enkel moment last van, ik heb het boek in drie avonden uitgelezen. Alles bij elkaar, zal dat een uurtje of 8/9 geweest zijn. En dan heb ik rustig gelezen.

Er wordt geschreven vanuit Mirna’s persoon, je leest haar dagboek. Ik kon me meteen afsluiten, in haar verplaatsen en goed visualiseren. Het is ontzettend gedetailleerd beschreven en het verhaal leest erg vlot. De emoties, de exacte momenten waarin zij zich bevond, de mensen tegenover wie ze stond en hoe ze omging met situaties, alles is zo haarfijn uitgelegd dat ik geen moment moeite had om het te blijven volgen.

De personages

Het draait om Mirna. Haar leven is jouw verhaal om te lezen. Niet alleen het leven dat ze momenteel leeft, maar je leert haar kennen als tiener, als dochter van ouders die haar niet zagen staan, een zus van iemand waar het allemaal om draaide en het meisje dat zich verbergt voor sociale omgang.

Het is Mirna die je toe laat in haar leven, hoe zij zich al die jaren heeft gevoeld, dingen heeft ontweken en dan opeens iemand tegenkomt die dat allemaal dreigt te laten verdwijnen. Allan leren we vrij vroeg in het boek kennen. Wanneer hij haar mee vraagt naar Spanje, met zijn beste vrienden, lijkt Mirna te twijfelen. De twijfel is niet onterecht. Ze wordt geconfronteerd met haar verleden en weet niet hoe ze bepaalde dingen moet gaan vertellen.

Conclusie

Ik vond het boek van het begin tot het einde super. De personages, het einde, de ontwikkeling van Mirna (die we van dichtbij mogen meemaken) en het onderwerp ‘zelfbeschadiging’. Je hoort er veel over, maar echt weten hoe iemand ermee begint, waarom iemand ermee begint en hoe iemand ermee leeft, dat werd hier enorm goed uitgelegd. De emotie erachter, het masker ervoor en de impact op de mensen eromheen. Ik ga niet teveel vertellen, want je moet het echt zelf lezen om het te ervaren.

Als je van dit soort verhalen houdt en Suzanne wilt leren kennen als schrijfster, raad ik je aan om ‘Getekend’ zeker te lezen!

Zou jij ‘Getekend’ willen lezen?

Liefs,
Tasja

four-half-stars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }