Liever met Lef – Dagmar Valerie

 

Liever met lefRecent las ik ‘Liever met lef’ van Dagmar Valerie en ik ben er zó enthousiast over, dat ik dit graag met jullie wil delen!

Toen ik een tijdje geleden las dat Dagmar Valerie een boek had geschreven, wist ik niet wat ik kon verwachten. Ik ging er open minded in en ik kan jullie alvast vertellen dat ik niet teleurgesteld werd!

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Uitgeverij Kok in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

Liever met Lef – Dagmar ValerieLiever met Lef by Dagmar Valerie
Gepubliceerd door Uitgeverij Kok op 27 september 2016
Genres: Lifestyle
Pagina's: 128
Uitgever: Uitgeverij Kok
Bol.com | Goodreads
five-stars

Het leven voor de volle 100% beleven, hoe doe je dat? Niet alleen door je hart te volgen, maar ook door kwetsbaar te zijn, positief te denken en door te zetten. In 'Liever met lef' geeft Dagmar Valerie haar beste lifestyletips, verteld vanuit haar eigen levensverhaal. Met leuke lijstjes en fijne tips om niet alleen te dromen, maar vooral te doen.

Dagmar Valerie

Dagmar schrijft op haar blog over alles wat haar gelukkig maakt: haar persoonlijke groei, haar zwangerschap en boeken. Een ontzettend allround blog en voor ieder wat wils. Naast haar blog werkt Dagmar als marketeer, waar ze verantwoordelijk is voor de marketing & PR van boeken.

Dagmar schrijft over haar leven en alles wat zich daarin afspeelt. Van haar zwangerschap en huwelijk tot aan de dagelijkse dingetjes. Het is enorm leuk om haar blog te volgen en de positiviteit spat er vanaf!

Liever met Lef volgens Dagmar

Een boek over het waarmaken van je dromen; vol vrolijke lijstjes, inspirerende quotes, ervaringen en tips. Zo leer je niet alleen te dromen, maar vooral ook te doen en bevat het boek een flinke boost aan motivatie. Een spannende periode waar ik dan ook regelmatig over schrijf om jullie mee te nemen op dit bijzondere avontuur.

Liever met Lef volgens mij

Het boek leest makkelijk en vlot. Dit komt vooral doordat Dagmar een erg prettige schrijfstijl heeft en een bepaalde energie uitstraalt, die je niet alleen leest, maar ook voelt. Ze gebruikt positieve woorden. Woorden die krachtig zijn en je gewoon vasthouden gedurende het lezen van het boek. De cover en lay-out van het boek zijn enorm vrolijk!

Toen ik startte met lezen, heb ik op één avond al meer dan de helft gelezen. De tijd vloog voorbij en voor ik er erg in had, zat ik al over de helft.

Dagmar begint met zichzelf voorstellen. Als je haar blog niet volgt, leer je haar op deze manier toch een beetje kennen. Ook leer je waar ze voor staat en wat ze heeft meegemaakt. Je leert haar per hoofdstuk beter kennen.

Het boek is opgebouwd met hoofdstukken die niet te lang zijn en mooi aansluiten. Verdeeld over verschillende pagina’s vind je motiverende en pakkende quotes die perfect bij de inhoud passen. Quotes staan immers ergens voor en zijn in bepaalde gevallen enorm herkenbaar.

Het boek heeft een bepaalde missie: Mensen positief door het leven te laten gaan, doelen opstellen en ergens voor gaan. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend, maar Dagmar weet wel hoe dit moet. Iemand die het niet gemakkelijk heeft gehad, maar ondanks alles een bruisende persoonlijkheid heeft en dit probeert door te geven middels haar tips en adviezen.

Een brief aan jezelf schrijven

Dagmar betrekt de inhoud op zichzelf en kaatst de bal dan terug naar de lezer door het geven van opdrachten. De opdrachten zijn eenvoudig, maar zetten je wel aan het denken. Sommige werken behoorlijk confronterend. En laten we eerlijk zijn, dat hebben we allemaal wel eens nodig.  Ik toch in ieder geval!

Om je alvast een idee te geven over wat je kunt verwachten, laat ik je een voorbeeld zien van een opdracht die ik persoonlijk wel erg leuk vind: ‘een brief schrijven aan jezelf’.

Dagmar vertelt in dit hoofdstuk dat iedereen wel eens in de toekomst wilt kijken. Hoe ziet mijn leven eruit over 10 jaar? Ben ik dan gelukkig? En zou ik met trots terugkijken op mijn leven nu?

Waarom deze opdracht? Deze oefening zorgt voor extra inzicht en helpt je nadenken over de doelen die je graag zou willen bereiken. Je mag al je gedachten opschrijven en na verloop van tijd pak je de brief erbij en kun je ervaren of je veranderd bent of dat dit wel meevalt.

Ik vind deze opdracht wel leuk en ben eraan begonnen, maar nog niet klaar. Ik ben benieuwd hoe ik over 10 jaar terugkijk op een bepaalde periode in mijn leven.

Andere opdrachten zijn het maken van lijstjes, een bucket list en het overwinnen van je persoonlijke angsten. Er is nog veel meer om te doen, maar dat mogen jullie zelf lezen! 😉

Conclusie

Zoals gezegd, Dagmar geeft niet alleen tips en vertelt niet alleen over hoe je bepaalde dingen kunt doen, maar ze neemt je mee op reis door haar persoonlijke leven en hoe zij ervoor gezorgd heeft te allen tijde positief in het leven te staan. Er is namelijk zoveel om dankbaar voor te zijn.

Ik ben het volledig met haar eens en ik vind het prachtig om te lezen hoe zij dit allemaal voor elkaar heeft gekregen. Het feit dat ze dit graag met ons deelt, zegt enorm veel over de persoon die ze is. Een mooi voorbeeld van hoe het wel kan.

Ben jij toe aan een vleugje positiviteit in je leven of vind je het wel leuk om je leven onder de loep te nemen a.d.h.v de opdrachten? Dan kan ik je absoluut aanraden om ‘Liever met lef’ te lezen!

Wil jij ‘Liever met lef’ lezen?

Liefs,
Tasja

five-stars

4 Reacties

 1. 08/11/2016 / 01:35

  Ik ben heel erg nieuwsgierig naar dit boek ik denk dat ik hem wel ga kopen of voor mijn verjaardag ga vragen.

 2. 06/11/2016 / 14:52

  Ik heb haar boek gekocht en gelezen. Ik was er heel enthousiast over en zeer blij dat ‘k ‘t gekocht heb. Ik ga zeker nog aan de slag met de opdrachten die in het boek zijn verwerkt, wat ‘k ook zo leuk vind aan ‘t boek.

 3. 06/11/2016 / 09:26

  Ik volg het blog van Dagmar heel graag maar toch had ik nog geen idee of ik haar boek wel of niet zou willen lezen. Jouw review maakt mij wel heel nieuwsgierig Sim, ik wil deze zeker eens lezen.

 4. 06/11/2016 / 09:10

  Absoluut. Staat op mijn to-read lijstje. Ik heb er alleen nog maar positieve dingen over gehoord dus ben benieuwd 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }