King #2: Affaire – Olivia Lewis

Het is alweer een hele poos geleden dat er een boekrecensie online kwam. In 2019 heb ik nog niet heel veel boeken gelezen. Maar deel 2 van King wilde ik jullie niet onthouden. In november 2017 las ik het eerste deel: Spelen met vuur! Nu is het tijd voor de recensie van deel 2: Affaire!

Affaire - Olivia Lewis

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Ellessy in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

King #2: Affaire – Olivia LewisAffaire (King #2) by Olivia Lewis
Serie: King #2
Ook verschenen van deze auteur: Spelen met vuur, King #3 Achter Gesloten Deuren
Gepubliceerd door Ellessy op December 2018
Pagina's: 340
Uitgever: Ellessy
Bol.com | Goodreads
five-stars

Luci en Josh kunnen elkaar niet met rust laten, ze gaan door met hun affaire en nemen steeds meer risico's. Josh ontdekt dat Benjamin een behoorlijk geheim met zich meedraagt en besluit dit tegen hem te gebruiken. Langzaam maar zeker beginnen de verhoudingen te veranderen. Benjamin doet een boekje open over Luci en lijkt steeds verder bij haar weg te drijven, ze hebben allebei geen vat meer op hun huwelijk en de sfeer tussen hen is ver beneden nul. De relatie tussen Luci en Josh wordt ondertussen steeds serieuzer, waar Josh veel moeite mee heeft. Zijn enorme onzekerheid staat hem in de weg en hij twijfelt aan alles. Wanneer Benjamin toegeeft flink inde problemen te zitten, beseft Josh dat hun levens behoorlijk zullen gaan veranderen. Luci verklaart hem haar liefde, maar kan hij dit accepteren?De bom barst uiteindelijk na een feestje bij de familie King thuis, er komt een schokkende waarheid boven tafel. Josh neemt hierna een wel heel rigoureuze beslissing.

King – Olivia Lewis

Als je het eerste deel nog niet gelezen hebt, raad ik je zeker aan om dat te doen. Mijn recensie van het eerste deel vind je hier.

Affaire (King #2) – Olivia Lewis

Het tweede deel gaat direct verder waar het eerste deel gebleven is. Het fijne hiervan is, dat Olivia Lewis in het begin van deel twee een omschrijving geeft van alle personages die we in het eerste deel hebben leren kennen. Heel fijn, want aangezien het voor mij 1,5 jaar geleden was dat ik het eerste deel las, zijn niet alle details blijven hangen.

Een tweede groot pluspunt is dat het tweede boek start met het einde van het eerste deel. Zo weten we precies met welke cliffhanger het boek ook alweer eindigde.

*spoiler alert vanaf hier

De verhaallijn gaat verder

In het eerste deel zien we vooral hoe Josh en Luci verliefd op elkaar worden en dat Benjamin te weinig tijd en aandacht voor zijn gezin heeft. Op dat moment weten we nog niet dat Benjamin zelf een groot geheim met zich meedraagt. In deel een vond ik dat Luci behoorlijk verkeerd bezig was. Als je geen aandacht krijgt, dan praat je erover. Dan duik je niet met het broertje van je man het bed in, toch? Echter ben ik haar in het tweede deel steeds meer gaan begrijpen en snap ik de keuzes die ze maakt. Zeker nu ik weet wat Benjamin allemaal op zijn kerfstok heeft.

Ondanks dat Benjamin en Luci totaal van elkaar wegdrijven vinden ze samen toch een weg om voor Josh te zorgen, nadat er een aantal vreselijke geheimen over hem onthuld worden. Ik wil hier verder niet teveel over vertellen, dit moet je echt zelf ervaren.

Het boek eindigt weer met een heftige cliffhanger en ik kan echt niet wachten om de volgende twee delen te lezen. Hopelijk hoeven we daar niet lang op te wachten.

Mijn mening

Sterke verhaallijn, het personage van Josh wordt enorm uitgediept, waardoor je hem veel beter leert kennen en zelfs waardering voor en medelijden met hem krijgt. Ook komen er een aantal grote geheimen aan het licht. Van Josh, de familie King, Benjamin en Luci zelf. Een enorme vooruitgang in de verhaallijn.

Ps: Hebben jullie de quote op de cover gespot? 😉

Ben jij al begonnen aan King?

five-stars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }