King #1: Spelen met Vuur – Olivia Lewis

King - Olivia Lewis
 

Spelen met vuur is het eerste deel van de ‘King’ trilogie. Deze werd geschreven door Olivia Lewis. Een pseudoniem van één Nederlandse top auteur. Daarom waren mijn verwachtingen hoog… Zijn ze waargemaakt?

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Ellessy in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

King #1: Spelen met Vuur – Olivia LewisSpelen met vuur by Olivia Lewis
Serie: King #1
Ook verschenen van deze auteur: Affaire (King #2), King #3 Achter Gesloten Deuren
Gepubliceerd door Ellessy op 1 december 2016
Genres: Feelgood Roman, Adult Roman
Pagina's: 335
Uitgever: Ellessy
Bol.com | Goodreads
five-stars

De dertigjarige Luci King heeft het goed voor elkaar, voor de buitenwereld in ieder geval. Ze heeft twee gezonde kinderen, is getrouwd met de zeer succesvolle ondernemer Benjamin King, woont in een kast van een huis aan de kust en is eigenaresse van het meest chique hotel van Nederland. Ze zou gelukkig moeten zijn, toch? Helaas kent Luci de keerzijde van deze rijkdom, ze is eenzaam en moet dealen met haar schatrijke, hautaine schoonfamilie, wat haar niet makkelijk af gaat. Luci heeft een roerig verleden en voelt zich nog altijd niet op haar gemak tussen de welgestelden, ze worstelt al jaren met haar identiteit. Wanneer Benjamin buiten haar om besluit zijn jongere broer in huis te nemen, een ex-gevangene die voorwaardelijk vrij komt, verandert alles. Joshua King is geen type waar je omheen kunt, hij laat zich niks vertellen en valt niet te negeren. Luci is precies hetzelfde. Ze kunnen moeilijk aan elkaar wennen en al snel lopen de gemoederen hoog op in huize King. Ondanks dat ze elkaar wel kunnen wurgen, is er vanaf het begin een bepaalde onderhuidse spanning voelbaar. Benjamin krijgt het steeds drukker met zijn bedrijf en ondertussen komt Joshua met de dag dichterbij, Luci beseft dat ze afstevenen op het onvermijdelijke. Kan ze weerstand bieden aan de broer van haar man? En nog belangrijker, wil ze dat wel?

Olivia Lewis

Olivia Lewis is niet haar echte naam. Deze blijft wegens wegens haar beroep, bewust anoniem. Omdat ik zelf wel weet wie het boek geschreven heeft, waren mijn verwachtingen wel vrij hoog. Olivia Lewis schreef dit boek tijdens haar verblijf in het buitenland. Dankzij haar persoonlijke werkervaring, kon zij haar kennis over chique hotels goed in beeld brengen tijdens het schrijven van deze trilogie.

Waanzinnige personages

Het boek draait om de steenrijke familie King. Luci King is getrouwd met Benjamin King. Samen hebben ze twee kinderen. Sophia, die qua karakter als twee druppels water op Luci lijkt. En Oliver. Een schat van een jongen. Luci is niet altijd rijk geweest. Luci was vroeger een behoorlijke wildebras. Nadat ze Benjamin ontmoette is ze in rustiger vaarwater terecht gekomen en kan ze beter met haar emoties omgaan. Totdat ze de ex-gedetineerde broer van Benjamin in huis nemen: De super knappe, maar oh zo vervelende, Joshua! Vanaf dat moment verandert alles.

Luci voelt zich vaak eenzaam. Ben is vaak weg voor werk en laat haar achter met de kinderen. Vervolgens bestelt hij een duur cadeau via Net-a-Porter en denkt daarmee zijn relatie te redden. Luci houdt enorm veel van hem, maar ze mist de spanning en passie in hun relatie. Daarnaast staat ze niet heel hoog aangeschreven bij haar schoonfamilie.

Om de tijd te doden werkt ze in hotel Sterrenborgh, het enige Nederlandse vijfsterren hotel in privaathanden. Benjamin heeft dit na het pensioen van zijn ouders overgenomen. Haar beste vriendin Iris werkt er ook.

We kennen elkaar al sinds de peuterspeelzaal, toen we nog in Duinwijk, en aantal dorpen verderop, woonden. We volgden onze opleidingen samen, van de Havo tot de Hogere Hotelschool, met als enig verschil dat zij wel afstudeerde en ik dus niet. Goh, wat mis ik onze studentenjaren. Toen we de weekenden laveloos op de vloer van ons appartement in Den Haag doorbrachten. Toen we leefden op afhaalvoedsel, sigaretten, drank en jongens. Het was echt een zoete inval bij ons, zo af en toe deelden we zelfs een vriendje. Schaamteloze sletten waren we.

Ondanks dat Luci’s leven dus heel perfect lijkt, met haar dure designer kleding, is ze niet gelukkig. En dan neemt Ben ook nog zijn doorgedraaide mafketel van een broertje in huis. Wat moet ze hier nu mee? Aantrekkelijk is hij wel… Als dit maar goed gaat…

Mijn mening

Dit eerste deel is fantastisch! De auteur heeft mijn verwachtingen wederom overtroffen. Bij een erotische thriller denk je wellicht direct aan een ordinair verhaal met onnoemelijk veel hete scènes. Wat me direct opviel is dat het vrij lang duurt, voor er een erotische scène geschreven werd. De auteur zorgt er eerst voor dat je wordt meegesleurd in het verhaal. De spanning wordt opgebouwd, de personages worden uitgewerkt, je bouwt een band met ze op en beleeft samen met hen de groei die ze doormaken. Omdat je ondertussen een zodanige band opgebouwd hebt met de personages, zijn de erotische stukken alles behalve ordinair en too much. Chapeau!

Alhoewel ik niet goedkeur wat Luci doet, omdat ik zelf absoluut niet zo in elkaar zit, leef je zo met haar mee, dat je haar wel volledig begrijpt. En als je denkt dat je het verhaal uitgevogeld hebt, heb je het mis… Het eindigt met een waanzinnige cliffhanger, die ik totaal NIET zag aankomen. I love it!

Spelen met vuur is het eerste deel van een trilogie en ik kan niet wachten op het tweede en derde deel. Voor iedereen die van dit genre houdt, zeg ik: Koop, lees en geniet!

Liefs,
Simone

five-stars

9 Reacties

 1. Nicolette
  06/12/2017 / 17:06

  Idd binnen een dag uit en kan niet wachten op deel 2 & 3 😏

  • 06/12/2017 / 17:08

   Wat leuk Nicolette! Ik kan ook echt NIET wachten. Maar helaas, het moet! 😉 Ben zo benieuwd hoe die cliffhanger eindigt!

   • Nicolette
    06/12/2017 / 17:20

    Nou die zag ik idd niet aankomen….

 2. 05/11/2017 / 14:14

  Oefh, dit klinkt als een heel goed boek!
  Ik ga hem opschrijven want het lijstje ontbreekt op dit moment een beetje aan thrillers.. Deze kan daar dus mooi verandering in brengen:).

  • 05/11/2017 / 14:16

   Hi Fleur, het is geen thriller, maar een erotische roman. Alhoewel er enorm veel spanning in zit! Ik heb het boek in een ruk uitgelezen!

   • 05/11/2017 / 14:17

    Ahah ook prima, er zit in vedergeval meer spanning in als de boeken die op dit moment lees dus dan is alles goed:).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }