Reken Maar – Suzanne Peters

Reken Maar

Tijdens mijn vakantie afgelopen maand, las ik ‘Reken maar’ in een mum van tijd uit. Een heerlijke feelgood roman met een iets donkerder randje. Geen standaard chicklit, maar een verhaal waarin ook een serieus en realistisch onderwerp aan bod komt.

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Ellessy in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

Reken Maar – Suzanne PetersReken maar by Suzanne Peters
Ook verschenen van deze auteur: Getekend
Gepubliceerd door Ellessy op 19 juli 2017
Genres: Feelgood Roman
Pagina's: 245
Uitgever: Ellessy
Bol.com | Goodreads
three-half-stars

Nadat haar relatie stukloopt, verhuist Jasmine naar een andere stad. Haar nieuwe buurman Quinten trekt al snel haar aandacht. Hij is intelligent, aantrekkelijk, en ze kan goed met hem praten. Als ze hem beter leert kennen, begrijpt ze steeds minder van zijn soms vreemde gedrag. Houdt hij haar op afstand, speelt hij met haar of is er iets anders aan de hand? Reken maar! is een romantisch boek met het thema dwangneurose.

Suzanne Peters

Tijdens de boekpresentatie van Ellen Lina’s ‘Crash’ leerde ik Suzanne Peters kennen. Een leuke, vriendelijke en vlotte meid, die ondertussen al een hele reeks boeken op haar naam heeft staan. Van ‘Getekend’ verscheen al eerder een recensie op Sim’s Cup Of Tea. ‘Reken Maar’ is het eerste boek van Suzanne dat ik zelf gelezen heb.

Reken Maar

Reken Maar heeft veel weg van een heerlijk zoetsappige chicklit. Maar wel met een apart smaakje. En dat is positief bedoeld. De schrijfstijl is vlot, eenvoudig en enorm realistisch. Het is niet overdreven. Het kan een verhaal over een vriendin of collega van je zijn. Alhoewel er zeker zoetsappige momenten in zitten, komen er ook serieuzere onderwerpen, zoals dwangneurose aan bod. Dat maakt het verhaal ook enorm interessant. Ik heb op een gegeven moment zelfs een traantje gelaten…

Het verhaal zelf had wel wat langer mogen duren. Op een gegeven moment gaat het een beetje in een sneltreinvaart richting het einde.

De personages

Het verhaal gaat over Jasmine. Jasmine is klaar met haar oude leventje en besluit om naar een andere stad te verhuizen. Een echte power vrouw die zich niet snel uit het veld laat slaan. Binnen een mum van tijd sluit ze nieuwe vriendschappen en zorgt ze dat haar huisje in orde is en als thuis voelt.

Eén van die nieuwe vriendinnen is Elin. Net als Jasmine, is zij een echte power vrouw, die weet wat ze wilt, met ambities en toekomstdromen. Deze leeft ze ook na.

En dan is er nog Quinten, de knappe en attente buurjongen, waar Jasmine direct voor valt. Hij is lief, romantisch en ze kunnen erg goed met elkaar overweg. Maar ineens gedraagt hij zich enorm vreemd. Wat is er met hem aan de hand?

Ook leren we de broer en schoonzus van Quinten kennen. Een enorm aardig koppel, die een aantal keer aan bod komen.

Gaandeweg leer je de personages beter kennen, maar ze zouden nog net iets meer diepgang mogen hebben, zodat je nog meer in het verhaal gezogen wordt. Vandaar dat het boek iets dikker had mogen zijn.

Vervolg op ‘Reken maar’

Voor diegene die meer willen weten, heb ik goed nieuws. In het voorjaar van 2018 verschijnt het vervolg op ‘Reken maar’. In dit verhaal leer je schoonzus Nicole en haar verhaal beter kennen.

Ik ben erg benieuwd naar het vervolg, dus dit boek zal ik zeker op mijn TBR zetten!

Heb jij al eens een verhaal van Suzanne Peters gelezen?

Liefs,
Simone

three-half-stars

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }