DIMILY Trilogie – Estelle Maskame

DIMILY Trilogie

De DIMILY Trilogie is ontzettend gehypt, dus ik was erg nieuwsgierig naar deze serie. Zou het nu werkelijk zo’n fantastisch verhaal zijn? Ondertussen heb ik alle drie de boeken uit de DIMILY Trilogie van Estelle Maskame gelezen. Tijd voor recensies!

DIMILY Trilogie – Estelle MaskameDid I Mention I Love You? (DIMILY Trilogie #1) by Estelle Maskame
Serie: DIMILY Trilogie #1
Gepubliceerd door Moon op 1 juni 2016
Genres: Young Adult
Pagina's: 397
Uitgever: Moon
Bol.com | Goodreads
four-stars

Eden brengt de zomer door bij haar vader die ze na de scheiding van haar ouders drie jaar niet gezien heeft. Ze krijgt er drie stiefbroers bij, van wie de oudste, Tyler, opvalt door zijn onbehouwen en arrogante gedrag. En toch... trekken Eden en Tyler steeds meer naar elkaar toe. Maar het kan niet. Ze zijn stiefbroer- en zus, en bovendien heeft Tyler al een vriendin. Maar hoelang kunnen ze hun liefde voor elkaar blijven ontkennen?

Did I Mention I Love You

Ik vond het een heerlijk boek om te lezen. Alhoewel je wel duidelijk merkt dat het verhaal is geschreven door een jong meisje, vind ik het erg knap van Estelle Maskame dat ze dit op zo’n jonge leeftijd heeft weten klaar te spelen. Het verhaal is ook ontzettend realistisch en ik denk dat veel jongeren zich wel in de gebeurtenissen kunnen verplaatsen. Alhoewel het drank- en drugsgebruik niet echt voor het jongere publiek is weggelegd. Verder stoorde ik me behoorlijk aan een aantal personages, zoals Tiffany en Jake. Vreselijke mensen. Dit lijken me echt van die typische Amerikaanse snobs.

Alhoewel het eigenlijk best bizar is dat Eden verliefd wordt op haar roekeloze stiefbroer, leef je toch mee met beide personages. Het is mooi om te zien hoe zij door alle slechte dingen heen kijkt en het beste in Tyler naar boven haalt. Ondanks dat het eigenlijk ontzettend fout is wat ze doen…

[divider]

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Moon in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

DIMILY Trilogie – Estelle MaskameDid I Mention I Need You? (DIMILY Trilogie #2) by Estelle Maskame
Serie: DIMILY Trilogie #2
Gepubliceerd door Moon op 1 oktober 2016
Genres: Young Adult
Pagina's: 336
Uitgever: Moon
Bol.com | Goodreads
four-stars

Het is een jaar geleden dat de achttienjarige Eden Munro haar stiefbroer, en geheime liefde, Tyler Bruce, zag. Vanwege hun familie hebben ze een time-out in hun geheime relatie genomen, maar Eden kan haar opwinding moeilijk verbergen als Tyler haar voor de zomer in New York uitnodigt. Eden is gelukkig met haar vriend Dean, maar tijdens een lange, hete zomer wordt het duidelijk dat de twee nog niet over elkaar heen zijn. Kunnen Tyler en Eden de verleiding weerstaan?

Did I Mention I Need You

Het tweede deel vond ik leuker dan het eerste. Alhoewel ik wellicht een beetje bevooroordeeld ben, doordat het verhaal zich in New York afspeelt. Het verhaal maakt een sprong in de tijd. Tyler is vertrokken naar New York om zijn leven te beteren en Eden is ondertussen samen met Dean. In de zomervakantie bezoekt ze Tyler in New York. Zoals we al zouden verwachten blijken de twee elkaar nog steeds enorm veel van elkaar te houden. Hiermee kwetsen ze veel mensen, maar dat maakt het verhaal wel realistisch. Wat ik ook erg leuk vind aan dit deel is de nieuwe personages, zoals Snake en Emily. Zij bieden absoluut meerwaarde aan het verhaal.

Dat Tiffany ineens opduikt was voor mij een regelrechte shock. Seriously? En de cliffhanger van dit deel was nog erger… Die zag ik echt niet aankomen. Gelukkig kon ik direct verder met het derde en laatste deel!

[divider]

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Moon in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

DIMILY Trilogie – Estelle MaskameDid I Mention I Miss You (DIMILY Trilogie #3) by Estelle Maskame
Serie: DIMILY Trilogie #3
Gepubliceerd door Moon op 6 maart 2017
Genres: Young Adult
Pagina's: 320
Uitgever: Moon
Bol.com | Goodreads
four-stars

Een jaar na haar break-up met Tyler, besluit Eden om terug te gaan naar Santa Monica. Ze heeft een nieuwe liefde gevonden en beweert geen gevoelens meer te hebben voor Tyler. Tyler is vastbesloten om de vonk weer te laten overspringen en nodigt haar uit om zijn nieuwe huis in Portland te bezoeken, waar hij een opvanghuis voor tieners heeft opgericht. Langzaam maar zeker wordt het Eden duidelijk dat haar hart een keuze zal moeten maken.

Did I Mention I Miss You

Wat ik niet zo goed snap is, waarom er op de flaptekst vermeld staat, dat Eden een nieuwe liefde heeft, want daar is het verhaal verder niets van te bekennen. Anyway, het derde en laatste deel is voor mij absoluut ook de beste van de drie. Je ziet dat de auteur echt gegroeid is en dat merk je ook aan de personages. Vooral de groei van Tyler is enorm mooi om te zien. Ik zal niet teveel verklappen, maar hij maakt mooie sprongen voor een 20-jarige. Daarnaast vond ik het erg leuk om te lezen over Portland. Het maakt me nieuwsgierig naar deze stad en deze voeg ik dan ook toe aan mijn Bucket List!

Buiten Tyler, zijn eigenlijk alle personages gegroeid. Behalve Jamie, die stoort me mateloos. Wat kan die jongen overdrijven. Maar goed, het is een puber, dus dat is wel enorm realistisch neergezet. Daarnaast heeft hij maar een bijrol, dus ik had er niet teveel last van.

[divider]

Als je van een lekker luchtig verhaal houdt is de DIMILY Trilogie zeker aan te raden. Het liefdesverhaal is enorm fout, maar wel realistisch en mooi. Want dit zou gewoon iedereen kunnen overkomen. Dit is in ieder geval een trilogie die ik wel op het witte doek zou willen zien verschijnen…

Heb jij de DIMILY Trilogie al gelezen?

Liefs,
Simone

four-stars

9 Reacties

 1. 01/05/2017 / 15:31

  Waah leuk dat jij ze ook hebt gelezen!! Ik ben echt gek op deze serie en heb alle drie de boeken meteen uitgelezen. Op deel 3 moest ik twee maanden wachten en dat vond ik verschrikkelijk 🙂 Deel 1 ligt nu lekker in het zonnetje bij het zwembad van Dubai. Hopelijk vind een Nederlands meisje het boek daar. Deel twee is op koningsdag verkocht en deel drie zoekt nog een nieuw huisje 🙂 haha

 2. 23/04/2017 / 09:55

  Ik moet echt vaker gaan lezen maar dit zijn wel boeken waar ik van houd! Meteen 3 nieuwe op mijn lijstje toegevoegd om een keer te lezen.

  • 23/04/2017 / 09:56

   Ja deze zijn echt heel leuk! Ze lezen ook heerlijk weg. Ik ben 30+, maar ik lees nog steeds graag YA!

 3. Isolde
  23/04/2017 / 07:26

  Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd waarom jij ook vindt dat het zo ontzettend fout is wat Eden en Tyler doen (deel 1)?

   • Isolde
    23/04/2017 / 10:12

    Ik heb ze gelezen. En daarom vraag ik me af wat er volgens jou zo verkeerd is? Dat is mijn kritische kanttekening bij deze boeken, die ik overigens verder met heel veel plezier gelezen heb, dat er in mijn ogen niets verkeerd is …

    • 23/04/2017 / 10:13

     Ahhh sorry ik begreep het verkeerd. Wat ik fout vond is dat ze het achter lederens rug doen, liegen en andere mensen er pijn mee doen. Hun relatie vind ik niet fout… maar er waren wel derde partijen bij betrokken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }