Duizelingwekkende hoogte – Katharine McGee

Duizelingwekkende hoogte
Via Shutterstock

Ein-de-lijk was het zover! Ik kon starten in het tweede deel van de Duizend Hoog serie van Katharine McGee: Duizelingwekkende hoogte. Ondertussenis het  alweer een aantal weken geleden dat ik de laatste bladzijde omsloeg, dus… tijd voor een recensie! Was het het wachten waard? En wil ik deel drie nog wel lezen?

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Moon in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

Duizelingwekkende hoogte – Katharine McGeeDuizelingwekkende hoogte (Duizend hoog, #2) by Katharine McGee, Karen Pijl
Serie: Duizend Hoog #2
Ook verschenen van deze auteur: Duizend hoog, Torenhoog (The Thousandth Floor, #3)
Gepubliceerd door Moon op 28 september 2017
Genres: Young Adult
Pagina's: 464
Uitgever: Moon
Bol.com | Goodreads
four-stars

New York, 2118. In Manhattan staat een wonderlijke supertoren van wel duizend verdiepingen. Leda, Watt, Rylin, Avery en Calliope genieten van een futuristisch glamourleven in de toren vol met hightech snufjes, maar ze houden gevaarlijke geheimen verborgen. Zonder dat ze het doorhebben, worden de vijf tieners in de gaten gehouden door iemand, iemand die wraak wil nemen. In een wereld van duizelingwekkende hoogtes kan één verkeerde stap een lange val betekenen.

Voor diegene die het eerste deel van de Duizend Hoog serie niet gelezen hebben… ik raad aan om niet verder te lezen. Want dan kan dit artikel spoilers bevatten! Tenzij je iemand bent die altijd als eerste de laatste bladzijde leest… Lees dan maar lekker door! 😉

Duizelingwekkende Hoogte 

Duizelingwekkende hoogte is het langverwachte tweede deel uit de serie Duizend Hoog. Dit deel gaat verder na de vreselijke gebeurtenissen op het dak van de duizendste verdieping. Dat er een meisje naar beneden valt, verklapt de flaptekst al. Dus dat is geen groot nieuws. Op het einde van deel één komen we er achter wie van onze hoofdpersonages het slachtoffer is. (Shocking!) En vanaf dat moment gaat het verder in deel twee.

Deel twee draait voornamelijk om wraak. Wraak op diegene die haar de dood ingejaagd heeft. Wraak op alles en iedereen die er mee te maken had. Het fijne van deel twee is de opfrissing. Katharine zorgt er per personage voor, dat je weer weet welke duistere geheimen en problemen  ze met in het vorige deel al met zich meedroegen. Als je het laatste deel een tijdje geleden gelezen hebt, ben je zo weer bij!

Nieuw personage: Calliope

In Duizelingwekkende hoogte leren we Calliope kennen.  Zij kwam in het eerste deel van het boek nog helemaal niet voor. Met haar sluwe technieken leidt zij een aantal mensen flink om de tuin. Maar niet alles is zoals het lijkt. Voor mij voegde haar nieuwe personage niet zoveel toe aan het verhaal. Ik vond het jammer dat zij meer naar voren kwam als sommige vaste personages uit deel één. Wellicht doordat ik met de overige personages al een band opgebouwd had. Dat kreeg ik met haar totaal niet.

Wraak

De flaptekst geeft aan dat de vijf tieners in de gaten gehouden worden. Dit komt in het verhaal zelf pas heel laat naar boven. Is dat erg? Op zich niet, want het verhaal blijft afwisselen tussen de vijf tieners. Met elk hun eigen verhaal. Dit zorgt ervoor dat je wilt blijven doorlezen en niet meer kunt stoppen. Daarbij weet je eigenlijk al vanaf het einde van deel één wie er uit is op wraak. Alleen hoe het gaat gebeuren? Dat is de vraag… Nadat dat gedeelte duidelijk is, is Katharine duidelijk niet klaar met haar verhaal in de hoge toren. Ze sluit het wederom af met een vreselijke knaller. Een cliffhanger die schreeuwt om een vervolg. Helaas moeten we daar nog even op wachten.

Duizend Hoog #3

Zoals het er nu uitziet verschijnt deze pas in augustus 2018 (!!!). Dit duurt dus nog enorm lang… Ik hoop dat ik tegen die tijd niet vergeten ben wat er allemaal gebeurd is. Eén ding is duidelijk: IK WIL HET LEZEN!!

Hebben jullie Duizelingwekkende hoogte al gelezen? Wat vonden jullie er van?

Liefs,
Simone

four-stars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }