Duizend Hoog van Katharine mcGee

Duizend Hoog van Katharine McGee
Via Shutterstock

Sundays are for reading! Geen idee aan welk boek je nu weer moet beginnen? Dan raad ik het debuut Duizend Hoog van Katharine McGee zeker aan! Het is het eerste deel van een serie. Het tweede deel ‘Dazzling Heights‘ verschijnt in augustus in het Engels. Ik kan in ieder geval niet wachten!

Duizend Hoog van Katharine McGee

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Moon in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

Duizend Hoog van Katharine mcGeeDuizend hoog by Katharine McGee
Serie: Duizend Hoog #1
Also in this series: Duizelingwekkende hoogte (Duizend hoog, #2)
Ook verschenen van deze auteur: Duizelingwekkende hoogte (Duizend hoog, #2), Torenhoog (The Thousandth Floor, #3)
Gepubliceerd door Moon op 16 november 2016
Genres: Young Adult, Dystopia
Pagina's: 432
Uitgever: Moon
Bol.com | Goodreads
four-stars

Een duizend-verdiepingen-tellende toren die zich uitstrekt tot ver boven de wolken. Een schitterende blik op de toekomst waarin alles mogelijk is.
Welkom in Manhattan, New York, 2118.
Het smetteloze uiterlijk van LEDA COLE verbergt een geheime verslaving aan drugs die ze nooit had moeten proberen en aan een jongen die ze nooit had mogen aanraken.
ERIS DODD-RADSONs heerlijke, zorgeloze leventje stort in wanneer ze geconfronteerd wordt met een vreselijk verraad.
Door haar baantje op een van de hoogste verdiepingen raakt RYLIN MYERS verzeild in een wereld – en een liefde – die ze zich nooit had kunnen voorstellen… maar kan ze haar oude leven nog wel trouw blijven?
WATT BAKRADI is een techgenie met een groot geheim: hij weet alles van iedereen. Maar wanneer hij wordt ingehuurd om iemand te bespioneren voor een meisje van boven in de Toren, raakt hij verstrikt in een web van leugens.
En boven iedereen op de duizendste verdieping woont AVERY FULLER, het meisje dat genetisch perfect ontworpen is. Ze lijkt alles te hebben, maar wordt gekweld door het enige dat ze nooit zal kunnen bezitten.
Temidden van adembenemende innovatie en high tech luxe, proberen vijf tieners hun plek te veroveren op de top van de wereld. Maar wanneer je zo hoog bent, kan je heel diep vallen…

Katharine McGee

Aangezien dit haar eerste debuut is, had ik nooit eerder van deze auteur gehoord. Wat eigenlijk nog enigszins apart is, want eerder werkte ze als redactrice voor Pretty Little Liars en the 100. Dit zijn toch wel twee van mijn favoriete series. Een boek van deze auteur past dus precies in mijn straatje qua genre.

Futuristische aspecten

Over het verhaal zelf wil ik niet teveel zeggen, want ik ben bang dat ik dan teveel verklap. De flaptekst zegt genoeg. Wel wil ik even benadrukken dat ik de futuristische aspecten in dit boek geweldig vind. Het verhaal speelt zich af in 2118 en de wereld die wij kennen ziet er ineens heel anders uit. New York is veranderd in een toren van duizend verdiepingen, waarbij de armen onderaan wonen en de rijken aan de top. De rijke bewoners hebben meer technische snufjes dan de armen. Van sommige snufjes zou ik echt dolgelukkig worden. Om maar een klein voorbeeldje te noemen: ‘ Stel je voor dat je voor een spiegel gaat zitten en ‘sluik’ zegt. Binnen 3 seconden zitten je haren perfect in model en kun je de deur uit. A-ma-zing!

Duizend Hoog is een perfecte mix tussen Gossip Girl en Pretty Little Liars. Als je hier van houdt, moet je dit wel lezen!

Personages

In het begin kan het verhaal een beetje verwarrend zijn. Je leest namelijk continu vanuit het perspectief van een ander personage. Dit wisselt per hoofdstuk. En dit zijn er nogal wat. Elk personage heeft zijn of haar eigen verhaal, emoties, gevoelens en geheimen. Daarnaast zijn ze ook nog op een of anders manier gelinkt aan elkaar. Voor mij was het even goed opletten, maar zodra je ze allemaal hebt leren kennen, gaat het ineens een stuk beter!

Spanning

Ik moet zeggen dat het boek niet enorm spannend is. Althans, niet tot vlak voor het einde. Maar het boek laat je wel continu vragen naar meer. Die spanning is er dus wel. Doordat je elke keer weer een paar hoofdstukken moet wachten om met het verhaal van één van de personages verder te gaan, kun je bijna niet stoppen met lezen. Het is dat het steeds laat in de avond was en ik in slaap viel, anders had ik dit in één ruk uitgelezen. Het einde van het boek zadelt je op met een aantal cliffhangers. En goede ook, want ik kan echt niet wachten op deel twee.

Heb jij Duizend Hoog van Katharine McGee al gelezen?

Liefs,
Simone

four-stars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }