Heks & Jager – Shelby Mahurin

Afgelopen zomer las ik het eerste deel van een nieuwe fantasy serie uit: Heks & Jager. Originele titel: Serpent & Dove van Shelby Mahurin. Het heeft even mogen duren voordat de recensie online kwam, maar wil deze toch graag met jullie delen!

Heks & Jager
Heks & Jager – Shelby Mahurin

Dit boek heb ik gratis ontvangen van in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

Heks & Jager – Shelby MahurinHeks & Jager (Heks & Jager #1) by Shelby Mahurin, Sandra Hessels
Gepubliceerd door HarperCollins op 21 januari 2020
Genres: Fantasy, Young Adult
Pagina's: 447
Bol.com | Goodreads
five-stars

Twee jaar geleden ontvluchtte Louise le Blanc haar heksenkring en vestigde zich in de stad Cesarine, waar ze alle magie achterwege liet en leefde van wat ze kon stelen. In Cesarine worden heksen als Lou echter opgejaagd. Ze worden gevreesd. En verbrand…
Reid Diggory, beëdigd als Heksenjager, heeft zijn hele leven één principe gehad: gij zult geen heks in leven laten. Het was nooit de bedoeling dat zijn pad dat van Lou zou kruisen, maar een slechte daad dwingt hen tot een onmogelijke heilige verbintenis.
De oorlog tussen heksen en de kerk is eeuwenoud en Lou’s gevaarlijkste vijanden zorgen voor een lot dat nog erger is dan het vuur. Niet in staat om haar groeiende gevoelens te negeren, maar machteloos om te veranderen wie ze is, moet ze een keuze maken. En liefde maakt ons allemaal blind…

Shelby Mahurin

Heks & Jager is het eerste deel in deze serie, geschreven door Shelby Mahurin. Op haar Goodreads account lees je dat Shelby opgegroeid is op een boerderij in Indiana en al vroeg in de ban was van fantasie: ‘Sticks became wands and cows became dragons’. Naarmate de jaren verstreken, besloot ze om deze hobby om te zetten in het schrijven van fantasy boeken.

Het verhaal

Het boek vertelt het verhaal over de chasseurs (jagers), die sterk geloven dat heksen het pure kwaad zijn. Zo worden ze opgevoed door de kerk en ze maken het hun missie om alle heksen op te jagen en te verbranden. Wij lezen het verhaal vanuit de twee hoofdpersonages, heks Lou en chasseur Reid.

Heks & Jager
Hoofdpersonages

Lou is op de vlucht, houdt zich al jaren schuil en gebruikt dus ook al jaren geen magie. Ze is een grofgebekt meisje die stevig in haar schoenen staat en precies weet wat ze wilt. Lou heeft me met regelmaat hardop laten lachen. Wat een fantastisch personage. Absoluut geen standaard protagonist!

Reid is een chasseur en is helemaal gebrainwasht door de kerk. Alle heksen moeten dood! Liever gisteren dan vandaag. Toch heeft hij iets, waardoor je snel een zwak voor hem krijgt en een band met hem opbouwt.

Gaandeweg leren we steeds meer geheimen over deze twee kennen. Ondertussen zitten Lou en Reid noodgedwongen met elkaar opgescheept en leren ook zij elkaar beter kennen. Springt daar nu een vonk over? Lou is ten einde raad, want wat als Reid erachter komt dat ze een heks is? Zal hij het haar vergeven?

>> Scharlakenrode magie – Cassandra Clare (The Eldest Curses #1)

Bijpersonages

De bijpersonages Coco (vriendin van Lou) en Ansel (chasseur in opleiding) had ik wel iets beter willen leren kennen. Ze passen perfect in het verhaal, maar hier en daar mist wel nog wat achtergrondinformatie. Hopelijk leren we daarover meer in een volgend deel.

Verrassingen

Zodra je denkt dat het boek ten einde loopt, staan er nog enkele plottwists en verrassingen op je te wachten. En ook krijgen we een kleine teaser over boek 2, Bloed & Honing. Deze is in het Engels al uit, maar laat in het Nederlands helaas nog even op zich wachten.

Als je de flaptekst leest denk je wellicht dat het een zoetsappig verhaal over een verboden liefde is, maar niets is minder waar. Lou en Reid zijn geweldige personages en zorgen ervoor dat je ze beter wilt leren kennen. Daarnaast gebeuren er allerlei andere spannende dingen, zoals de oorlog tussen de chasseurs en heksen, die nu toch wel heel dichtbij dreigt te komen.

Zou jij Heks & Jager willen lezen?

five-stars
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }