Het meisje in het ijs – Robert Bryndza

Het meisje in het ijs
Via Shutterstock

Ongeveer 2 weken geleden ontving ik van Boekerij het boek ‘Het meisje in het ijs’ van Robert Bryndza. Na de samenvattingen te hebben gelezen op internet kon ik niet wachten om het te lezen! Ik ben er dan ook direct bovenop gedoken en heb mij, samen met mijn e-reader (en natuurlijk een lekker drankje en een paar versnapperingen), lekker geïnstalleerd op de bank.

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Boekerij in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

Het meisje in het ijs – Robert BryndzaHet meisje in het ijs by Robert Bryndza, Willeke Lempens
Gepubliceerd door Boekerij op 9 januari 2018
Genres: Psychologische thriller
Pagina's: 380
Uitgever: Boekerij
Bol.com | Goodreads
five-stars

Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige…

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.

Het begin

Op het begin werd ik al direct meegesleept in het verhaal, want het wordt meteen spannend. Je leest hoe Andrea is weggegaan uit het café, waarna ze over straat loopt in een buurt die verlaten is en waar ze niet hoort te zijn. Wanneer een auto langzaam achter haar blijft rijden, merkt ze dat ze hier zelfs geen bereik heeft op haar mobiel. Je leest hoe Andrea wordt ontvoerd en dat alles zwart wordt. Mijn zintuigen stonden op scherp en ik wilde niets anders meer dan verder lezen.

Het onderzoek

Bij het onderzoek komen ook steeds weer nieuwe feiten aan bod waarbij je steeds meer komt te weten over Andrea Douglas-Brown. Zo kom je erachter dat alle rijkdom niet zorgt voor een gelukkig leven bij de jonge vrouw. Werden de spanningen die zij opzocht, om te ontsnappen aan haar beschermde leventje haar fataal?

Om de moordzaak op te lossen wordt er een vrouwelijke inspecteur – Erika Foster – ingeschakeld. Erika is een tijdje uit dienst geweest, nadat een zaak onder haar leiding een dodelijk einde kreeg. Nu is ze terug en probeert ze zo veel mogelijk feiten aan het licht te brengen over de moordzaak op Andrea. Hoe meer ze aan het licht brengt, hoe gevaarlijker de situatie voor haar echter wordt. De moordenaar van Andrea voelt haar hete adem in de nek en begint jacht te maken op Andrea.

Mijn mening

Hoewel het verhaal van een vrouwelijke inspecteur die wordt ingeschakeld voor het oplossen van een moordzaak een beetje clichématig aandoet, is het een spannend boek dat je van begin tot einde blijft boeien.

Ik heb het boek dan ook binnen een aantal uur in één ruk uitgelezen,wat natuurlijk ook weer jammer is want als boek zo spannend is, wil je meer, meer en meer!

Ik vond het een goed, spannend boek en kan het jullie dan ook zeker aanraden.

Wie heeft ‘Het meisje in het ijs’ ook gelezen of wilt dit nog lezen?

five-stars

6 Reacties

  1. stijn
    06/03/2018 / 00:14

    heeey simone, ik heb het boek zelf ook gekocht. Moet er nog wel aan beginnen maar ben ook fan vd boeken van MJ Arlidge dus dit moet wel in de smaak vallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }