Ik zie je in Cockleberry Bay – Nicola May

Vorige zomer kon je mijn recensie van het winkeltje in Cockleberry Bay lezen. Ik genoot van het boek, maar had er destijds meer van verwacht. Toch vond ik het leuk genoeg om het tweede deel te lezen. En uiteraard was ik ook benieuwd hoe het nu afliep met Rosa en haar vrienden in Cockleberry Bay.

Ik zie je in Cockleberry Bay

Let op! Deze recensie kan enkele spoilers van het eerste deel bevatten. Lees dus niet verder als je het eerste deel nog niet gelezen hebt en wel van plan bent om deze te gaan lezen. Tenzij je van spoilers houdt!

Ik zie je in Cockleberry Bay

In het tweede deel keren we uiteraard weer terug naar Rosa, haar teckel Hot en haar kersverse echtgenoot Josh. Helaas woont Josh nog steeds in London, waardoor ze niet altijd samen kunnen zijn. Door een aantal gebeurtenissen begint Rosa aan haar relatie met Josh te twijfelen en krijgt ze sterke vermoedens dat hij vreemdgaat. Dankzij haar onzekerheid brengt ze zichzelf weer regelmatig in de nesten en gebeuren er niet zo’n fijne dingen.

Duidelijkere verhaallijn

In mijn vorige recensie schreef ik dat er een aantal verhaallijnen door elkaar liepen, waardoor het af en toe wat warrig en te oppervlakkig overkwam. Ik moet eerlijk zeggen dat dit in het tweede deel sterk verbeterd is en de verhaallijn een stuk duidelijker te volgen is.

Personages meer uitgediept

Wat ook mooi is aan dit tweede deel, is dat we de personages beter leren kennen. Zo nemen we een duik in het verleden en leren we steeds meer wat Rosa gevormd heeft tot de persoon die ze nu is. Rosa heeft de nodige problemen moeten overwinnen. Hierdoor begrijp je ook beter wat haar beweegredenen in de toekomst zijn.

De overige vrienden van Rosa leren we in dit verhaal ook beter kennen. Zo is er een stuk meer ruimte gekomen voor Titch, die ondertussen bevallen is en ontmoeten we zelfs nog twee nieuwe personages. Ook komen we er dan eindelijk achter wie de vader van de kleine is.

Wijze levenslessen

Het mooiste aan deel twee vind ik toch wel dat Rosa’s vrienden en haar moeder met z’n allen voor haar klaarstaan en haar op een prachtige wijze leren omgaan met haar problemen, d.m.v. hun eigen ervaringen en levenslessen.

Al met al weer een heerlijk boek met een fijne schrijfstijl die makkelijk wegleest. Ook ben ik enorm benieuwd naar het derde deel: Een nieuwe kans in Cockleberry Bay.

Zou jij ‘Ik zie je in Cockleberry Bay’ willen lezen?

three-stars

1 Reactie

  1. 01/12/2020 / 07:01

    Dit boek klinkt als een goede aanvulling op het tegenvallende eerste deel. Het klinkt bovendien gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }