Nachtschade – Angelique van der Bijl

Nachtschade - Angelique van der Bijl

Ooit, ooit zal de waarheid aan het licht komen. Ooit zal het verleden opnieuw verteld worden, maar voor nu zal de waarheid samen met haar begraven worden…

Nachtschade

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Ellessy in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

Nachtschade – Angelique van der BijlNachtschade by Angelique van der Bijl
Gepubliceerd door Ellessy op maart 2017
Genres: Thriller
Pagina's: 365
Uitgever: Ellessy
Bol.com | Goodreads
two-half-stars

Carmen is een jonge succesvolle journaliste die de band met haar zus Irene probeert te versterken nadat ze elkaar een aantal jaren uit het oog zijn verloren.
Op het eerste gezicht lijken Carmen en Irene weer dichter tot elkaar te komen, maar dat verandert wanneer de dubieuze zakenman Ivan in hun leven opduikt.
Als op een dag Ivan plotseling samen met haar zus verdwijnt, gaat Carmen op onderzoek uit. Ze raakt verstrikt in een crimineel netwerk wat ooit is begonnen bij de moord op een Servische politicus waarna zijn vrouw met hun tienjarig zoontje naar Nederland vluchtte.
Het eens zo evenwichtige bestaan van Carmen komt in schril contrast te staan met de machtsstrijd tussen twee zakenpartners. In haar zoektocht naar de waarheid ontdekt ze dat de psychologische strijd tussen haar en Irene een lange familiegeschiedenis met zich meedraagt.

Angelique van der Bijl

Ik kwam met Angelique in contact via Ellen Lina. Mijn favoriete Nederlandse auteur! ( Zie de recensies van de toppers Sky en Crash.) Toen Ellen me vroeg of ik het debuut ‘Nachtschade’ wilde lezen en er een recensie over wilde schrijven, was ik direct enthousiast. De flaptekst sprak me enorm aan. Dus kom maar op! Niet veel later ontving ik een ePub bestand via Ellessy en het lezen kon beginnen.

Verschillende verhaallijnen

De verhaallijnen worden afgewisseld tussen Carmen, haar zus Irene en een vrouw met haar zoon in het vroegere Joegoslavië. De verhalen van Carmen en Irene spelen zich in het heden af. Wat het verhaal in het verleden met alles te maken heeft is vrij lang onduidelijk. Dat maakt het wel spannend. Want wat probeert de auteur ons te vertellen? Buiten deze drie verhaallijnen vinden we af en toe ook nog korte cursieve stukken tekst, met een enorm duister randje. En dit maakt het alles nog mysterieuzer.

Verrassende personages

Terwijl je over personages als Irene en Carmen en Jalena redelijk veel te weten komt, blijven personages als Ivan en Daan redelijk mysterieus. Dat houdt het aan de ene kant spannend, maar aan de andere kant zorgt het ervoor dat je met bepaalde personages absoluut geen band opbouwt. Al had ik er in dit boek sowieso wel moeite mee om een favoriet personage te benoemen. Normaal heb ik dat wel. Maar dat maakt het verhaal niet minder goed.

Plot fout ingeschat

Op een gegeven moment dacht ik dat ik het plot in de smiezen had. Achteraf bleek dat totaal niet het geval te zijn. Ik had het zo ontzettend mis. En dat vind ik top. Dat is een goed verhaal met een verrassend einde dat je niet zag aankomen. Chapeau Angelique!

Zou jij nachtschade willen lezen?

Liefs,
Simone

two-half-stars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }