Schone Slaapsters – Stephen King & Owen King

Schone Slaapsters

‘There is no gravity, the earth just sucks!’ Eén van de vele mooie uitspraken uit het prachtige ‘Schone Slaapsters’ van Stephen King & Owen King!

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Overamstel uitgevers in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

Schone Slaapsters – Stephen King & Owen KingSchone Slaapsters by Stephen King, Owen King, Annemarie Lodewijk, Sabine Mutsaers
Gepubliceerd door The House of Books op 22 september 2017
Genres: Literaire Thriller
Pagina's: 832
Uitgever: Overamstel uitgevers
Bol.com | Goodreads
three-stars

Over de hele wereld gebeurt er iets vreemds als vrouwen in slaap vallen; ze worden langzaam omhuld met een coconachtig weefsel - en ze worden niet meer wakker. Maar als het weefsel dat hun lichaam omhult wordt aangeraakt of aangetast, worden de vrouwen agressief en enorm gewelddadig.In het Amerikaanse stadje Dooling verspreidt het virus zich vanuit de vrouwengevangenis en gaat het over op alle gevangenen, met uitzondering van één. Er doen al snel verhalen de ronde over deze Evie: is ze een medische rariteit of het kwaad dat het virus veroorzaakt? De achtergebleven mannen in het stadje, overgelaten aan hun primaire instincten, raken slaags met elkaar terwijl de sheriff van Dooling, Lila Norcross, vecht om wakker te blijven.

Ondertussen ontwaken de vrouwen die in slaap zijn gevallen in een compleet nieuwe wereld...

Sleeping Beauties

Sleeping Beauties speelt zich af in het kleine plaatsje Dooling, in de Appalachen. Van de één op andere dag breekt er een epidemie uit die alle vrouwen wereldwijd treft. Ze noemen het de Aurora griep. Zodra de vrouwen in slaap vallen, worden ze niet meer wakker. Vervolgens worden ze op magische wijze in een kleverig wit omhulsel gewikkeld. Het zijn net vlinderpoppen. Het meest angstaanjagende hiervan is het feit dat de vrouwen enorm agressief worden, zodra je het omhulsel probeert te verwijderen. De vrouwen die nog niet slapen doen er vanaf dat moment alles aan om wakker te blijven. Drugs, Red Bull, de hele mikmak. Het is uiteindelijk aan de mannen en de vrouwen die wakker kunnen blijven om dit mysterie op te lossen. En dan komen ze tot de ontdekking dat er één vrouw ter wereld is, die immuun is voor de Aurora griep. Wie is ze? Waar komt ze vandaan? Kan zij dit oplossen?

Sometimes you get what you want, but mostly you get what you get

Uiteindelijk vallen er steeds meer vrouwen in slaap en de mannen staan er vrijwel alleen voor. Je kunt je voorstellen hoe dat afloopt. Mannen in een wereld zonder vrouwen…

Enorm veel personages

Houd er rekening mee dat er in dit boek wel meer dan 70 personages aan bod komen. Dit kan in het begin wellicht verwarrend zijn. Het ene hoofdstuk leest ook makkelijker weg dan het andere. Voor het gemak vind je wel een lijst met namen voorin het boek. Des te verder het verhaal vordert, des te meer je de personages leert kennen. De één iets beter dan de ander. Het draait voornamelijk om de sheriff Lila Norcross, haar man psycholoog Clint Norcross, een aantal gedetineerden in de gevangenis van Dooling, de dochter van de gevangenis directrice en dierenverzorger Frank, die af en toe last heeft van woede uitbarstingen.

Another part of getting older: you forgot what you wanted to remember, and remembered what you wanted to forget.

Mijn mening

Ik vond het lastig om direct in het verhaal te komen. Sommige hoofdstukken lazen heerlijk weg en daar vloog ik zo doorheen, terwijl andere hoofdstukken iets lastiger waren. Of dit komt door de samenwerking tussen vader en zoon King kan ik niet bepalen, want ik heb pas één keer eerder een King boek gelezen. Dat was the Green Mile en dat is jaren geleden. Toch begon ik het verhaal na een tijdje te waarderen en ik vind het knap hoe Stephen King het voor elkaar krijgt om een fantasy wereld te vermengen met de ‘echte’ wereld. Dit doet me een beetje denken aan ‘Under the Dome’, daar heb ik de serie wel van gezien. Mocht je daar van houden, dan is dit boek zeker iets voor jou!

Zou jij Schone Slaapsters willen lezen?

three-stars

4 Reacties

 1. 18/04/2018 / 15:52

  Ik ben wel heel benieuwd. Ben net begonnen aan het laatste boek uit de Donkere Toren serie dus ik moet hierna weer iets nieuws oppakken. Prima voor de leeslijst dacht ik zo.

 2. 25/03/2018 / 21:54

  Deze staat al een tijdje op mijn leeslijst, lijkt me een heerlijk boek!

  • 26/03/2018 / 09:14

   Ik vond het ook wel een leuk boek om te lezen! Ben benieuwd wat jij er van vindt, zodra je het gelezen hebt. Laat me iets weten! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }