Torenhoog – Katharine McGee

Torenhoog - Katharine McGee
Creative Autumn Flatlay door   via Shutterstock

Eindelijk was het er dan! Het derde en laatste deel van de Duizend Hoog trilogie van Katharine McGee, Torenhoog! Na een jaar lang verheugen viel deze dan eindelijk op de deurmat! Wederom volgen we het leven van Leda, Avery, Watt, Calliope en Rylin in het New York van 2119!

Torenhoog – Katharine McGee

Let op! Als je de eerste twee delen niet gelezen hebt, kan deze recensie spoilers bevatten!

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Moon Young Adult in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

Torenhoog – Katharine McGeeTorenhoog (The Thousandth Floor, #3) by Katharine McGee
Ook verschenen van deze auteur: Duizend hoog, Duizelingwekkende hoogte (Duizend hoog, #2)
Gepubliceerd door Moon uitgevers op 31 augustus 2018
Genres: Young Adult
Pagina's: 464
Uitgever: Moon Young Adult
Bol.com | Goodreads
five-stars

New York, 2119. Leda, Watt, Rylin, Avery en Calliope leven in de toren en hebben allemaal zo hun eigen problemen. Een onbereikbare liefde, een politieonderzoek, bedrog, listen en leugens... Wie weet zich staande te houden in deze duizend verdiepingen tellende toren?

Sinds ik het eerste deel Duizend Hoog gelezen heb, ben ik al fan van deze trilogie. Nadat ik het tweede deel Duizelingwekkende Hoogte gelezen had, kon ik ook echt niet meer wachten op het derde en laatste deel, Torenhoog. Dit heeft een jaar geduurd en dat wachten heeft geloond! Ondanks dat er een jaar tussen zit, brengt Katharine je door middel van subtiele hints over het verleden weer snel terug in het verhaal en weet je zo weer wat zich in de vorige twee delen afgespeeld heeft.

Spanning

Het tweede deel eindigde met een waanzinnige cliffhanger. Mariël is verongelukt/vermoord en niemand weet hoe het gebeurd is of wie het gedaan heeft. Gedurende het laatste deel werken we langzaamaan toe naar de oplossing van dit vraagstuk. De spanning wordt hiermee enorm opgebouwd en dit zorgt ervoor dat je verder wilt lezen, zodat je eracher komt wat er nu precies gebeurd is. Op het einde van het boek kwam ik er eindelijk achter en ik vond het best shocking! Mooie plottwist, chapeau Katharine!

Calliope

In mijn recensie van Duizelingwekkende Hoogte gaf ik aan dat ik het destijds nieuwe personage Calliope niet heel interessant vond. Ik moet zeggen dat zij in dit derde deel enorme sprongen maakt en qua karakter flink gegroeid is. En dat siert haar enorm.

Rylin

Rylin komt in dit deel iets minder naar voren dan de rest, maar dat is eigenlijk in alle drie de delen zo geweest. Ik vind het wel jammer, ik had haar graag beter willen leren kennen. Rylin is terug bij haar oude vlam, maar heeft toch nog gevoelens voor Cord en wordt verscheurd door deze gevoelens. Het had me leuk geleken als hier iets meer diepgang ingezeten had.

Avery & Max

In dit deel leren we het nieuwe vriendje van Avery kennen. Max fleurt de boel op en is dol op Avery. Maar Avery zit met haar hoofd nog steeds bij haar verboden liefde Atlas.

Watt

Watt is echt één van mijn meest favoriete personages uit de serie en dat blijft hij ook. Ik vind het hilarisch hoe hij zich altijd met behulp van Nadia uit de meest benarde situaties probeert te redden.

Leda

Ondanks dat ik Leda in het begin niet kon luchten, moet ik zeggen dat ook zij enorm gegroeid is en grote sprongen gemaakt heeft. Ik kon haar steeds meer waarderen en aan het einde van het boek was er niets meer over van de irritaties die ik voor haar voelde.

Doordat ik alle drie de delen gelezen heb, merk ik dat er echt een band met de personages ontstaan is. Het verhaal eindigt met een flinke plottwist en meerdere wendingen die ik niet zag aankomen! Ik hoop dat Katharine nog meer van dit soort Gossip Girl-achtige verhalen blijft schrijven. Ik zal ze zeker weer lezen!

Zou jij Torenhoog willen lezen?

five-stars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }