Boekverfilmingen in 2017 die ik wil gaan kijken! (Wel eerst het boek lezen!)

Boekverfilmingen in 2017
Via Shutterstock

Dit jaar verschijnen er een heleboel boekverfilmingen. Het liefst zou ik alle boeken lezen, voordat ze films werden. Helaas lees ik een boek niet zo snel als ik een film kijk. Toch wil ik deze ik deze  boekverfilmingen in 2017 eerst proberen te lezen!

Een to-read-list maken is een stuk makkelijker dan de boeken daadwerkelijk uitlezen. Ik denk dat ik ondertussen een lijst voor drie levens heb, haha. Ach, wie weet komt er een tijd waarin ik een stuk meer tijd om te lezen heb! Tot die tijd moet ik genoegen nemen met het feit dat het me waarschijnlijk niet eens zal gaan lukken om mijn Reading Challenge van 30 boeken te halen dit jaar. Ik probeer het in ieder geval wel!

Boekverfilmingen in 2017 die ik wil gaan kijken! (Wel eerst het boek lezen!)Voor ik val by Lauren Oliver
Gepubliceerd door The House of Books op 1 februari 2011
Genres: Young Adult, Feelgood Roman
Pagina's: 479
Bol.com | Goodreads

Samantha Kingston heeft het helemaal voor elkaar: ze is populair, ze heeft verkering met de knapste jongen van het football-team en wordt aanbeden door haar drie beste vriendinnen. Vrijdag 12 februari zal niet anders zijn dan wederom een perfecte dag. Maar... die loopt anders dan ze had verwacht. Sam wordt gedwongen goed naar zichzelf en de mensen om haar heen te kijken. Maar is het niet te laat, kan Sam nog veranderen?

Dit lijkt me een prachtig verhaal. Een populair meisje dat anderen vaak pest, wordt geconfronteerd met het noodlot. Na een ongeluk beleeft ze dezelfde dag keer op keer opnieuw. Is dit haar kans om alles beter te doen?

[divider] Boekverfilmingen in 2017 die ik wil gaan kijken! (Wel eerst het boek lezen!)De cirkel by Dave Eggers
Gepubliceerd door Lebowski op 1 mei 2015
Genres: Fantasy
Pagina's: 448
Bol.com | Goodreads

Mae Holland kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken.
Mae laat zich meeslepen door de energie van het bedrijf, de groepsactiviteiten en de feestjes, de oneindige mogelijkheden – zelfs als ze het leven buiten de campus langzaam uit het oog verliest, een ontmoeting met een collega haar in verwarring brengt, en haar bijdrage aan de Cirkel steeds meer openbaar wordt.

Alhoewel ik al vaak van de Cirkel gehoord heb, trok het boek nooit eerder mijn aandacht. Nu Emma Watson gecast is, moet ik dit boek toch wel gaan lezen!

[divider] Boekverfilmingen in 2017 die ik wil gaan kijken! (Wel eerst het boek lezen!)The Zookeeper's Wife: A War Story by Diane Ackerman
Gepubliceerd door W. W. Norton & Company op 4 september 2007
Genres: Geschiedenis, Non-Fictie, Biografie
Pagina's: 384
Bol.com | Goodreads

Dit waargebeurde verhaal gaat over Jan Zabinska en zijn vrouw Antonina, die honderden Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog uit handen van de nazi’s wisten te houden door tijdelijk onderdak te bieden in verlaten dierenkooien in hun dierentuin.
Het vertelt op onnavolgbare wijze het bewogen verhaal van Antonina, de vrouw van de directeur van de dierentuin in Warschau, en haar gezin. Maar ook dat van de dieren in de dierentuin, de ‘tijdelijke’ Joodse bewoners die er zich schuilhielden en van Warschau in een allesverwoestende oorlog.The Washington Post praised the book as being “simultaneously grave and exuberant, wise and playful,” while Jonathan Safran Foer wrote, “The Zookeeper's Wife will touch every nerve you have.”
A Focus Features release, it is directed by Niki Caro, written by Angela Workman.

Een prachtig en aangrijpend verhaal over de Tweede Wereldoorlog. Ik lees/kijk nooit veel boeken/films van dit genre. Toch vind ik het altijd enorm interessant om te zien hoe het eraan toe ging in deze vreselijke tijd. Ik hoop dat we zoiets nooit hoeven mee te maken. En kijk nu hoe schattig al die baby-dieren zijn! <3

[divider]

Op dit moment ben ik nog bezig in de DIMILY-trilogie. Daarna heb ik nog een aantal recensie-exemplaren liggen en daarna wil ik verder met de Kronieken van de Onderwereld. En eigenlijk wil ik de Selectie serie van Kiera Cass ook snel lezen. Pfff, keuzes! Bottom line: Ik MOET meer gaan lezen!

Welke boekverfilmingen in 2017 wil jij zeker gaan kijken?

Liefs,
Simone

 

1 Reactie

  1. 12/03/2017 / 14:33

    Wat een fijn lijstje!
    Zowel van de boeken als van deze verfilmingen had ik nog niet gehoord, maar dat beloofd veel goeds!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }