Nooit meer bufferen tijdens het streamen: het stappenplan

Het is vervelend als je een leuke serie of film aan het streamen bent en je te maken krijgt met bufferen. Een keertje is dat nog niet zo erg, maar wel als het steeds vaker plaats lijkt te vinden. Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar om het bufferen tijdens het streamen te voorkomen. Bekijk daarvoor het onderstaand stappenplan om in het vervolg ongestoord alles te streamen wat je wilt.

bufferen tijdens het streamen
Netflix app via Shutterstock by JOCA_PH

1. Stop actieve downloads en zet de video stil
Het is mogelijk dat er andere downloads actief zijn op je apparaat. Stop deze downloads en zet meteen ook even je video stil. Met het stilzetten van je video krijgt je apparaat de gelegenheid om in een grote buffer te voorzien. Is het probleem nog niet opgelost dan is het te overwegen om je internetsnelheid te verhogen. Een internet abonnement biedt meerdere opties als het gaat om de snelheid van internet.

2. Internetsnelheid verhogen
Wil je voortaan ongestoord kijken naar de leukste series en films op Netflix dan is het aan te raden je internetsnelheid te verhogen. Doe daarvoor eerst een speedtest om te checken wat de werkelijke internetsnelheid is. Overigens is het eveneens aan te raden om cookies te verwijderen en de browsercache te legen. Dat helpt mee om vertraging en het bufferen voor te zijn.

bufferen tijdens het streamen

3. Verminder actieve apparaten op het netwerk
Een van de oorzaken van het bufferen tijdens het streamen van een film is dat er mogelijk meerdere apparaten op het netwerk actief zijn. Dat komt bijvoorbeeld voor als je router deze zware belasting niet aankan. Kijk dus of er andere apparaten actief zijn en ontkoppel deze van het netwerk of zet de apparaten even uit.

4. Beperk de videokwaliteit
Wil je direct een oplossing voor het bufferen dan is het ook mogelijk om genoegen te nemen met een mindere videokwaliteit. Hierdoor is er namelijk sprake van het verkleinen van de bandbreedte. De videokwaliteit is onder meer te wijzigen via het instellingenmenu als je gebruikmaakt van een streamingdienst.

5. Maak van een vaste internetverbinding gebruik
Ondervind je nog steeds problemen met het bufferen tijdens het streamen, dan is er nog een oplossing beschikbaar. Het is bekend dat een draadloze internetverbinding vaker tot bufferen leidt dan een verbinding via de kabel. Daarom is het aan te raden om even over te stappen naar een vaste verbinding, zodat je geen last meer hebt van het bufferen.

Kun jij je ook zo irriteren aan bufferen tijdens het streamen?

8 Reacties

 1. J Schouten
  16/11/2023 / 23:53

  Hoi, Als ik tv kijk op de laptop (chromebook) via de kpn app dan heb ik bij iedere zender dat de laptop loopt te bufferen.
  Kijk ik naar een streamdienst welke dan ook dan heb ik daar geen last van.
  De laptop KAN alleen maar via wifi. En is geen mogelijkheid om deze via een kabel aan te sluiten.
  Wie kan mij vertellen hoe ik dat kan oplossen.

  • 28/11/2023 / 19:36

   Hoi Jan, wat super vervelend. Zelf heb ik geen ervaring met chromebook en KPN. Als streamen wel werkt vermoed ik dat het wellicht aan die app ligt. Misschien kun je de vraag eens stellen op het forum (de community) van KPN?

 2. daniel claeys
  20/11/2022 / 03:00

  bijna overal de gratis website om film te kijken blijven regelmatig happeren film blijft je zien maar speelt niet meer verder je zied een ja weet niet wat dat is gewoon een cirkel die steeds maar blijft draaien dan speelt de film verder dan na een tijd weer het zelfde

 3. ingrid
  22/01/2021 / 11:55

  wij hebben netflix maar eigenlijk hebben we er nooit last van

 4. 20/01/2021 / 10:22

  Handige tips! Gelukkig heb ik er niet heel veel last van, want het is zwaar irritant

 5. 20/01/2021 / 09:58

  hier geen last van gelukkig! we hebben glasvezel en een duur abb. en nog een internetversneller. moet er ook niet aan denken dat er wat gaat haperen !

 6. 20/01/2021 / 08:51

  Het is inderdaad vervelend als een serie om de haverklap stopt. Ik kan me daar inderdaad wel eens aan ergeren, en soms irriteert het me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }