Wrap-Up Challenges 2017 + Nieuwe Challenges voor 2018!

Challenges voor 2018
Via Shutterstock

In 2017 daagde ik mezelf uit om mee te doen aan 5 Reading & Movie Challenges. De reden? Ik ben dol op lezen en het kijken van films. Echter gebeurde dat naar mijn mening veel te weinig, terwijl ik er wel enorm van geniet en het super ontspannend is. Het was dus tijd voor verandering! Zou ik de challenges gehaald hebben? En aan welke challenges wil ik dit jaar meedoen?

Challenges 2017

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Ik heb geen enkele challenge gehaald. Wellicht waren de doelen ook wel iets te hoog gegrepen voor iemand die van 0 films per jaar ineens naar 30 films per jaar moest. Desondanks ben ik toch enorm trots op de resultaten:

 • Good Reads Challenge: Ik las 20 van de 30 boeken die ik in totaal wilde lezen
 • Reading Bingo van the Book Diaries: Ik kon 17 van de 24 boeken afstrepen op de bingokaart
 • Movie Challenge: Ik keek 23 van de 30 films die ik in totaal wilde kijken
 • Movie Bingo 2017: Ik kon 18 van de 24 films op de bingokaart afstrepen
 • Blindspot Challenge: Ik keek 3 van de 12 Blindspot films

Op de Blindspot Challenge na ging het naar mijn mening best goed. Ondanks dat ik het niet gehaald heb, vind ik dat ik toch al redelijk op weg was om mijn doelen te behalen. Ik voel het dan ook niet als een epic fail, maar als een mooie stijgende lijn. Helemaal prima dus.

Voor een overzicht van alle films en boeken die ik gelezen heb, kun je mijn Reading Challenges 2017 en Movie Challenges 2017 pagina’s bezoeken.

Good Reads Challenge 2018

30 boeken was iets te hoog gegrepen. Ik heb mijn nieuwe doel ingesteld op 25 boeken. Afgelopen jaar kon ik lekker op gang komen. Ik heb gemerkt dat ik het heerlijk vind om te lezen. Dit doe ik nu (voornamelijk) voordat ik ga slapen. het nadeel hiervan is dat ik vaak sneller slaap dan me lief is. Dus dan lees je uiteindelijk maar een paar bladzijden Ik probeer dus ook vaker iets eerder in bed te gaan liggen, zodat ik iets langer kan lezen. Wat ik eigenlijk zou moeten doen, is ook eens een boek pakken terwijl ik lekker op de bank zit. Overdag in het weekend of op een doordeweekse avond bijvoorbeeld. Kaarsjes aan, lekkers erbij en genieten!

Challenges voor 2018

2018 Book to Movie Reading Challenge #Book2MovieRC

Vorig jaar deed ik mee aan de Reading Bingo van the Book Diaries. Aangezien ik niet zeker ben of ze er dit jaar ook weer één zal maken, ben ik gaan Googlen naar andere leuke Reading Challenges. Daarnaast vind ik één bingokaart ook wel genoeg.

Ik stuitte op de 2018 Book to Movie Reading Challenge van Gather Together and Read. Zij bedacht deze challenge voor het eerst in 2017. Het doel van deze challenge is simpel: Lees boeken die aankomend jaar verfilmd worden. Dit mag in zowel een film als een serie zijn. Je kunt kiezen uit verschillende levels. Ik koos voor Level 3a: read 1-3 books from any release year, watch 1-3 movies from any release year. Ben je benieuwd naar de andere levels en regels? Neem dan even een kijkje op Gather Together and Read.

Ik stel mijn doel in op: 3 boeken!

Challenges voor 2018

Movie Challenge

Ik vind het lastig. In principe zou het toch moeten lukken om een aantal films per week te kijken?? Echter haalde ik de 30 niet eens vorig jaar. Ik vind dus ook dat ik er gewoon weer voor moet gaan en deze challenge wederom op 30 moet zetten. Ik ga er voor!

Movie Bingo 2018

Yay. Jessica van Reviews & Roses stelde op Instagram de vraag of we dit jaar weer een nieuwe Movie Bingokaart zouden willen. Ik stemde uiteraard op JA! Binnen een paar dagen stond er ook daadwerkelijk een nieuwe bingokaart klaar. Super bedankt weer, Jessica!

Ik heb me voorgenomen om een beetje in te spelen op de Movie Bingokaart. Dus niet (altijd) lukraak een film kiezen, die ik nog niet gezien heb, maar ook bewust bezig zijn met de vakjes die ik nog wil afstrepen op de bingokaart.

Challenges voor 2018

Blindspot Challenge

Oké. Dit was wellicht toch een klein beetje een epic fail. Dus deze ga ik helemaal anders aanpakken. Vorig jaar vertelde ik dat ik the Age of Adeline en Mockingjay Part 2 nog moest kijken. Deze plaatste ik dus ook op mijn Blindspot lijst. Ik schaam me bijna om te vertellen dat ik zelfs deze twee niet gezien heb. Dus dit jaar maak ik vooraf een lijstje en kies ik ook bewust om naar de volgende films te kijken. Want waarom zou ik het laten liggen als ik ze zo graag wil zien?

Mijn 12 Blindspot films voor 2018 zijn:

 1. The Age of Adeline
 2. Mockingjay Part 2
 3. The Shawshank Redemption
 4. Still Alice
 5. Fences
 6. Alice in Wonderland
 7. Moonlight
 8. Gone Girl #Book2MovieRC
 9. Silver Linings Playbook #Book2MovieRC
 10. The Girl On the Train #Book2MovieRC
 11. Intouchables
 12. Insurgent

Terwijl ik deze lijst aan het maken was, bedacht ik me dat ik van een aantal films ook het boek wel wil lezen. Dit komt goed uit i.v.m. de #Book2MovieRC challenge. Dan sla ik dus twee vliegen in één klap. Ik heb wel één regel voor mezelf opgesteld: Eerst het boek lezen en dan pas de film kijken!

Dit jaar dus wederom 5 challenges, maar ze zijn wel goed te combineren. En dat zal een hoop schelen. Doelen moeten wel realistisch en leuk blijven!

Ik heb besloten om de updates 1x per kwartaal met jullie te delen. De Reading & Movie Challenges zullen dan in aparte updates online komen. Zo blijft het lekker overzichtelijk en voorkom ik dat ik dadelijk updates met maar twee boeken of films heb.

Aan welke challenges voor 2018 ga jij meedoen?

Liefs,
Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }