Dit gebeurt er wanneer je datet met een boekenfan!

Boekenfan daten

“There is nothing like the smell of books, both new and old. If someone ever bottled the smell, I would be all over it.”

Er zijn enorm veel boekenfans op deze wereld. Als jouw partner van boeken houdt, kan dat wel eens voor hilarische momenten zorgen. Maar ook voor eenzame! Dit gebeurt er wanneer je datet met een boekenfan!

1. Je kent quotes uit boeken die je zelf nooit gelezen hebt.

2. Wil je een film kijken die op een boek gebaseerd is? Dat gebeurt dus echt niet voordat de boekenfan het boek gelezen heeft!

3. Vanaf nu koop je voor elke verjaardag en feestdag boeken of een boekenbon. Easy as that!

4. Wanneer de boekenfan leest, zul je de aandacht elders moeten zoeken. Zij of hij is compleet verslonden in de wereld van het boek. Ze horen en zien niks anders meer.

5. Jullie daten nooit alleen. Er is altijd wel een boek in de buurt die absoluut nog aandacht verdient. Die kun je toch niet achterlaten?

6. Samenwonen? Zorg dan maar dat je een kamer over hebt. De boekenfan sleept wel honderd koffers met favoriete boeken met zich mee.

7. Moeite met een goede locatie voor een date vinden is verleden tijd. De boekenwinkel of bibliotheek is helemaal prima.

8. Als je zijn of haar favoriete boek leest, scoor je gegarandeerd pluspunten. Vind je het niks? Doe dan wel even alsof je het helemaal geweldig vindt!

9. Jullie huisdieren krijgen gegarandeerd namen van favoriete personages. Zie je jezelf al achter Smeagol en Dobby aanrennen?

10. Je zult moeten wennen aan het nachtbraken. Een boekenfan zal nooit gaan slapen voordat het hoofdstuk uit is. Of het hoofdstuk daarna… of die daarna…

11. Overal in huis struikel je over boeken. Boeken die gelezen moeten worden, favoriete boeken, boeken die terug naar de bibliotheek moeten en en en…

12. Op vakantie kun je beter je eigen plan trekken. De boekenwurm vermaakt zich prima op een strandbedje met een stapel boeken. The summer reading challenge has begun!

13. Je hoort continu verhalen over allerlei spannende gebeurtenissen uit de andere wereld. De andere wereld? Juist… die fictieve uit het boek. Soms houd je het niet meer bij.

14. Je leert boeken kennen waar je nog nooit in je leven van gehoord hebt. Je wist überhaupt niet dat er zoveel boeken bestonden!

Date jij met een boekenfan?

Liefs,
Simone
Follow

2 Reacties

  1. 28/02/2016 / 15:49

    Haha leuk, ik denk dat dit wel heel herkenbaar zal zijn als ik ga daten!

  2. 28/02/2016 / 07:24

    Ik date niet meer, maar mijn vriend is geen boekenfan. Een vriendin van me wel en zelfs nu herken ik dan ook wat van deze dingen haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }