De meest creatieve manieren om je boeken op te bergen

Posted 20/12/2015 by Sim's Cup Of Tea in Boeken, Entertainment / 7 Comments

boekendisplay11“A room without books, is like a body without a soul.”

Door Tasja – Ik weet nog dat ik vroeger elke week naar de bibliotheek ging om boeken te halen. Die boeken lagen gewoon op je kamer en gingen na een weekje weer terug. Tegenwoordig puilt de boekenkast uit, want al die boeken gaan nergens heen! Ze zijn van mezelf en die wil ik een mooi plekje kunnen geven.

Een simpele boekenkast is snel gekocht en in elkaar gezet. Maar wat als je nou eens wat anders wilt? Wees creatief en geef je lievelingsboeken een speciaal plekje in huis. Weet je niet waar je moet beginnen of kom je inspiratie tekort? Niet getreurd, ik heb een aantal hele mooie én creatieve manieren om je boeken op te bergen verzameld! Kijk je mee?

1. Zeshoekige vakken

Deze vind ik persoonlijk een van de mooiste qua design. Het is eens wat anders dan simpele vierkante vakken die je aan de muur hangt. Hier kun je er zoveel van aan de muur hangen als je wilt en in welk patroon dan ook. Ze zijn niet alleen leuk om je boeken in op te bergen. Je kunt er ook een plantje of fotokader in plaatsen.

1

2. Ophangsysteem

Dit is wel een heel aparte manier om je boeken tentoon te stellen. Het werkt net zoals de was ophangen! Heel grappig eigenlijk, maar het is wel echt uniek. Dit heb ik zelf nog nooit eerder gezien en het bevalt me prima!

ophang11

3. Industriële look

Deze kun je natuurlijk ook zelf maken en dat maakt het nóg leuker! Je kunt gaan knutselen om deze industriële look in je woonkamer te brengen. Wat vind jij van deze?

industrieel11

4. Circulair ophangsysteem

Toen ik het zag dacht ik echt: wauw! Dat ziet er echt cool uit. Het is gemaakt van aluminium en volgens de beschrijving ook nog eens best makkelijker in elkaar te zetten. Als ik deze zou kiezen, denk ik dat er wel niets anders aan diezelfde muur zou hangen. Het neemt best veel plaats in beslag en is al een eye catcher op zich.

spiraal

5. Ophangsysteem extra lang

Om nog even in bovenstaand design te blijven, is van dezelfde maker een soortgelijke boekenplank gemaakt. Het verschil hier is dat deze de hele muur nodig heeft! Hier kun je dus aardig wat boeken opbergen. Ik vind hem echt prachtig. Zeker als je je bedenkt, dat je deze zo kan inrichten met allerlei andere spulletjes, zodat het echt jouw wall of favourites wordt!

spiraallang22

6. Leeshoekje

Wat ik zelf vaak ervaar is dat je soms plaats tekort komt. Niet zozeer omdat je muren te klein zijn, maar omdat je met planken en vakken gewoon de ruimte niet goed kunt benutten. Door deze hoekplanken te gebruiken, benut je wel al die ruimte. Laat dat nou net de ruimte zijn die je nodig hebt om je juweeltjes tentoon te stellen!

hoek22

Ik kan nog verder blijven gaan, maar dit zijn toch wel al een aantal goede tips om ervoor te zorgen dat onze boeken een goed plekje krijgen. Hopelijk heb je hier wat inspiriatie kunnen opdoen! Al deze boekenplanken vind je trouwens terug op Etsy! Ik waarschuw jullie alvast op voorhand, wanneer je hier begint te zoeken blijf je nog wel even hangen!

Hoe berg jij je boeken het liefst op?

Liefs,
Tasja

Follow

7 responses to “De meest creatieve manieren om je boeken op te bergen

  1. Wat een leuke en originele boekenkastjes! Ik ben al een tijdje aan het nadenken over een kastje voor in een kleine ruimte, dus kan ik dit mooi ter inspiratie gebruiken!

  2. Wat een fijne tips ! Mijn boeken staan nu opgestapeld tussen de ruimte van mijn muur en kast in . ( ook een manier van ruimte benutten) maar deze systemen zijn een stuk mooier.

  3. Die eerste is erg leuk! Ik bewaar eigenlijk vrijwel geen boeken. Ik geef ze meestal weg of verkoop ze als ik ze gelezen heb. De boeken die ik wel heb liggen in een bureautje en in mijn nachtkastje.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.