De Tien / Beste actrices “estafette race”

Beste actrices

Yay! Ik ben door Jessica van Reviews & Roses geselecteerd om deel te nemen aan de beste actrices estafette race!

De Tien / Beste actrices “estafette race”

Een tijdje geleden las ik de beste acteurs estafette race op Jessica’s blog Reviews and Roses. Ik vond dit zo leuk, dat ik duidelijk liet merken dat ik ook wel een keer geselecteerd zou willen worden. Jessica was zo lief om dit te onthouden, dus nu er een nieuwe race voor de tien beste actrices van start gegaan is, doe ik ook mee!

Het idee van de Beste actrices “estafette race”

De filmkijker maakte een lijst met actrices die hij het beste vindt. Dit zijn er 10 in totaal. De bedoeling is dat je over elke actrice vertelt, waarom je haar zo goed vindt. Aan het einde van het artikel wordt het stokje overgedragen aan een andere (film)blogger. Het is de bedoeling dat deze blogger één actrice van de lijst haalt en dit ook onderbouwt. Daarna vervang je deze actrice door een actrice die je zelf goed vindt. Wederom met een goede onderbouwing.

Dat betekent dat deze estafette nog een tijd door kan gaan waarbij er een lijst ontstaat waarover er min of meer consensus is dat dat de beste acteurs zijn. Daarnaast is het ook een leuke manier om in aanraking te komen met nieuwe blogs. – De filmkijker

De regels

❤ Wanneer een blogger de update publiceert en jou het stokje overhandigt heb je precies een week om jouw update van de lijst te plaatsen (het liefst zo snel mogelijk natuurlijk, het is per slot van rekening een race). Lukt dit niet, dan ben je gediskwalificeerd en moet een andere blogger worden genomineerd

❤ Gebruik het logo van deze estafette race in je post en link naar dit bericht. Ik blijf deze updaten zodat je alle gerelateerde artikelen kan vinden (een link naar het artikel van degene wie je het stokje kreeg is overigens ook makkelijk voor je lezers)

❤ Je kan alleen een artikel plaatsen als je daadwerkelijk gekozen bent als de volgende in de race

De afvallers tot nu toe

Katharine Hepburn, Frances McDormand, Tilda Swinton en Marion Cotillard hebben het helaas niet gered in deze race. Waarom? Dat kun je lezen bij Screendependent / Fresh Bananaz / Be Cool, Sodapop en Reviews & Roses. Uiteraard kunnen deze actrices altijd weer toegevoegd worden als jij kunt onderbouwen waarom ze het wel verdienen om in de race te blijven!

Deze 9 actrices blijven in de race

♥ Audrey Hepburn – Alhoewel ik nog nooit een film van haar gezien heb, weet ik wel dat ze enorm bekend was en nog steeds is. Daarnaast ben ik dol op haar quotes. Eén van mijn favorieten: “Nothing is impossible, the word itself says: ‘I’m possible“! Ik denk dat ik toch maar eens een avondje ouderwetse zwart-wit films kijken inplan.

Beste actrices
Via Shutterstock

♥ Cate Blanchett – Enorm bekend vanwege een aantal grote namen als LOTR, the Hobbit en the Curious Cage of Benjamin Button. In deze films zet ze naar mijn mening een knap staaltje acteerwerk neer. Zij mag dus zeker blijven.

Beste actrices
Via Shutterstock

Julianne Moore – Wederom een actrice met vele goede films in haar repertoire. Ik denk dat ik haar voor het eerst leerde kennen als Clarice Starling in Hannibal. Alleen voor deze rol verdient ze het al om in deze race te blijven.

Beste actrices
Via Shutterstock

♥ Marilyn Monroe – Met haar wereldberoemde uitspraken als “No girl should ever forget that she doesn’t need anyone who doesn’t need her” heeft dit stijlicoon mijn hart veroverd. Ik ben erg benieuwd hoe het was om te leven in de tijd dat zij populair was. Als ik een avondje zwart-wit films inplan, ga ik zeker ook iets van Marilyn bekijken!

Beste actrices
Via Shutterstock

Meryl Streep – Van Meryl heb ik alleen the Devil Wears Prada gezien, dus ik kan er niet heel veel over zeggen. Een aantal van de films waar ze in speelt, staan ook nog op mijn to-watch list, dus om deze reden wil ik haar nog niet verbannen uit de race.

Beste actrices
Via Shutterstock

♥ Kate Winslet – Bij Kate denk ik eigenlijk direct aan de Titanic. Die twee zijn zo onlosmakelijk met elkaar verbonden, dat ik daar niet omheen kan. En wat deed ze het goed als de mooie Rose DeWitt Bukater. Daarnaast vind ik het ook leuk om haar in the Divergent series terug te zien.

Beste actrices
Via Shutterstock

♥ Natalie Portman Natalie leerde ik kennen in V for Vendetta. Topfilm! Top actrice! Laten we vooral haar grandioze en ijzersterke rol in the Black Swan niet vergeten. Creepy, maar sterk!

Beste actrices
Via Shutterstock

♥ Amy Adams – Ze klinkt me zo niet bekend in de oren, maar toen ik haar filmografie bekeek werd het me wel direct duidelijk dat haar films in mijn straatje passen. Om deze (niet zo’n sterke reden) mag Amy dus wel blijven.

Beste actrices
Via Shutterstock

Maggie Smith – Wereldberoemd door haar rol als professor McGonagall in alle Harry Potter films. Wat doet ze dit ont-zet-tend goed. Ik ben erg blij dat Jessica haar aan de race heeft toegevoegd. Ik leerde Maggie overigens al iets eerder kennen. In 1993, als Mrs. Medlock in the Secret Garden. Een film uit mijn kindertijd, die me altijd bijgebleven is en die ik iedereen aanraad!

Beste actrices
Via Shutterstock
Deze actrice verban ik uit de race

★ Alicia Vikander – Sorry Alicia, maar met jou heb ik echt helemaal niks. Ik ken je (nog) niet en zie dus geen reden om je in deze race te houden. Wellicht heb je geluk en voegt iemand anders je wel weer toe.

Beste actrices
Via Shutterstock
Deze actrice voeg ik toe aan de race

♥ Jeetje, wat was dit een lastige keuze. Er komen zoveel goede namen in me op. Uiteindelijk kies ik toch voor down-to-earth Jennifer Lawrence. Deze nuchtere actrice die de meeste van ons kennen door haar hoofdrol in ‘Silver Linings Playbook’ en ‘the Hunger Games’ trilogie, verdient wat mij betreft een ereplaatsje in deze race. Ik ben benieuwd of jullie er ook zo over denken!

Beste actrices
Via Shutterstock
Ik geef het stokje door aan…

Patricia van Mcurl! Op haar persoonlijke film-, muziek- en lifestyle blog post zij regelmatig leuke filmrecensies en andere filmgerelateerde artikelen. Ik ben erg benieuwd naar de actrice die toegevoegd zal worden! En uiteraard ben ik ook erg benieuwd of mijn Jennifer mag blijven! 😉

Welke actrice zou jij toevoegen en verwijderen?

Liefs,
Simone

 

26 Reacties

 1. 22/11/2016 / 21:27

  Meryl Streep & Kate Winslet vind ik geweldig goed spelen 🙂

 2. 22/11/2016 / 10:11

  Ik vind Vikander ook (nog) niet goed genoeg om in deze lijst thuis te horen. Echter ook met Jennifer Lawrence heb ik weinig. Ik vind nog steeds dat er een aantal grote actrices ontbreken…

 3. 21/11/2016 / 20:39

  Vikander eruit…Ik kan alleen maar hopen dat iemand haar nog toevoegt.
  Bij Lawrence vraag ik me vaak af of ze nu vervelend ís of dat alleen maar speelt. Vind haar een prima actrice, maar tegelijk ook enorm opgehyped sinds the Hunger Games.

  Als je Vikander nog niet kent zijn er genoeg films aan te raden waarin ze speelt; Ex Machina, Testament of Youth en recent the Light Between Oceans bijvoorbeeld.

  • 29/11/2016 / 12:39

   Dank je wel voor de tips. Ga ik zeker eens kijken! Ben wel benieuwd naar diegene die ik eruit gekickt hebt en of dat terecht was.

 4. 21/11/2016 / 20:38

  Vikander eruit…Ik kan alleen maar hopen dat iemand haar nog toevoegt.
  Bij Lawrence vraag ik me vaak af of ze nu vervelend ís of dat alleen maar speelt. Vind haar een prima actrice, maar tegelijk ook enorm opgehyped sinds the Hunger Games.

  Als je Vikander nog niet kent zijn er genoeg films aan te raden waarin ze speelt; Ex Machina, Testament of Youth en recent the Light Between Oceans bijvoorbeeld.

 5. 21/11/2016 / 20:26

  Ben een beetje laat met lezen, maar kan me wel vinden in het verwijderen van Vikander. Ze is een steengoede actrice naar mijn mening, maar moet zich nog wat meer bewijzen in mijn boekje. Maar ik heb dezelfde mening over Lawrence….

  • 29/11/2016 / 12:39

   Ik vind Jennifer een nuchter en ‘ normaal’ persoon. Daarnaast vond ik haar wel goed spelen, maar je hebt wel gelijk. Ze kan nog genoeg bewijzen!

 6. 19/11/2016 / 22:52

  Oh! Als je eens een film van Alicia Vikander wilt proberen heb ik wel een aanrader voor je: The Man from U.N.C.L.E. Eén van mijn favoriete films van vorig jaar. Dit komt waarschijnlijk ook mede dankzij Henry Cavill en Armie Hammer. 😉

  Jennifer Lawrence is een prima toevoeging.

 7. 19/11/2016 / 12:40

  Ik had toch gevraagd Marion terug te plaatsen in de lijst 😉 Maar Jennifer is ook wel een dame die er in hoort. Al kun je je, net als vele andere namen in de lijst, wel afvragen of ze zich al voldoende bewezen hebben. Ik denk dat de lijst er nu meer om draait wie nu de 10 beste actrices zijn. Allertijden is ook wel lastig gezien de meeste bloggers onder ons nog (relatief) jong zijn. Daar reken ik mijzelf trouwens ook onder met mijn 32 jaar 😉

  • 19/11/2016 / 12:53

   Ik ben zelf ook 30, dus ik snap je punt helemaal. We denken dan toch maar aan de actrices van de afgelopen decennia. Maar wie weet wat er nog gaat gebeuren in de volgende rondes. En sorry voor het verbannen van Marion, kun je me vergeven? 😉

 8. 19/11/2016 / 12:16

  Superleuk dit, Ik zou hier ook wel aan mee willen doen! Ik denk trouwens dat ik jouw keuze er uit zou gooien, ik vind Lawrence ietwat overrated als ik heel eerlijk ben..

  • 19/11/2016 / 13:00

   Wie weet kiest Patrica je, als ze je comment ziet. Misschien kun je haar iets laten weten via Twitter en kijken of ze nog niemand gekozen heeft? Kun je Jenn eruit kicken, haha.

 9. 19/11/2016 / 10:35

  Je maakt het me niet makkelijk, aangezien ik precies dezelfde actrice eruit wilde gooien. Ik ga maar eens even diep nadenken wat ik nu ga doen 🙂

  • 19/11/2016 / 13:02

   Oeps, sorry! Nu is het wel een leuke uitdaging. Ik ben enorm benieuwd, spannend! Ps: mocht je niet weten aan wie je het stokje wilt geven, er heeft zich al een vrijwilliger gemeld via de comments! 😉

   • 19/11/2016 / 22:32

    Het grappige is dat ik het stokje al aan die persoon wilde doorgeven 😉 dus dat komt goed uit!

 10. 19/11/2016 / 08:44

  Jaaaaa Jennifer Lawrence is bij mij toch wel één van mijn favoriete actrices hoor Sim.. Dus ik begrijp heel goed waarom je haar toevoegt :)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }