De Tien / Filmgevangenis estafette race!

De 10: Filmgevangenis Estafette Race

De filmkijker bedacht weer een leuke, nieuwe estafette race! Een tijdje geleden deed ik al mee met de De Tien / Beste actrices “estafette race”. Dit keer is de estafette vernieuwd met een twist. Er zitten 10 filmbandieten in de gevangenis en ik mag er slechts eentje vrijlaten!

De filmgevangenis estafette race regels

Uiteraard zijn er wel een paar regels aan deze estafette race verbonden:

 • Een nieuwe gevangene in de cel stoppen kan alleen als deze keuze goed onderbouwd is
 • Om een gevangene te bevrijden moet je als z’n advocaat bewijsstukken aandragen die overtuigend zijn om deze persoon vrij te laten
 • Het is niet mogelijk iemand vrij te laten alleen omdat je zijn/haar werk niet kent
 • Het gaat hier om snelrecht, dus als je eenmaal de sleutels krijgt moet je binnen een week je pleidooi publiceren.
Wie zijn er al vrijgelaten?

Oorspronkelijk zaten Al Pacino, Robert DeNiro, Johnny Depp (Can you imagine?!) en Kristen Stewart in de gevangenis. Deze zijn door de filmkijker in de boeien geslagen. Echter zijn deze na een goed pleidooi van Tim Bouwhuis, De ProtagonistenMiss Movie en Readalong alweer vrijgelaten. Lucky for them!

Ik heb stiekem een hulplijn ingeschakeld, want ik weet niet heel veel van films (vandaar dat ik mijn kennis probeer uit te breiden via de Movie Challenges). Mike helpt me dus een beetje! 🙂

Deze 9 bandieten laat ik zeker niet vrij!

Sam Worthington

Deze kennen we eigenlijk alleen van Avatar en zijn rol hierin vonden we zeker niet slecht. Ons schiet geen enkele andere blockbuster met zijn naam te binnen. En dat vinden we toch wel één van de vereisten om de filmgevangenis te mogen verlaten. Helaas voor hem.

Jason Friedberg & Aaron Seltzer

Tja… alleen succes proberen te halen middels het door het slijk halen van andere films, kan niet door de beugel. Kom op zeg, probeer zelf eens iets nuttigs te bedenken.

Adam Sandler

Allereerst, zijn verschrikkelijke stem vinden we niet om aan te horen. Daarnaast maakt hij het zich makkelijk door altijd hetzelfde soort rol te spelen. Hij kiest nooit voor een uitdaging, zoals een goede thriller of actiefilm. We zouden graag zien wat hij nog meer kan, maar helaas hebben we daar geen bewijs voor. Eén van de kenmerken van een goede acteur is toch wel dat hij allerlei soorten rollen goed moet kunnen neerzetten.

Eddie Murphy

Ik had hier hetzelfde verhaaltje kunnen tikken als bij Adam Sandler. Oké, hij speelt leuk in al zijn actie komedies, maar verder zien we dus niet veel van hem. Ook meneer Murphy blijft graag in zijn comfort zone. Hier in de gevangenis zit hij dus prima!

Jai Courtney

Alhoewel we Divergent beide gezien hebben, kunnen we hem niet meer herinneren. Says it all

Michael Bay

Ik stond op het puntje om hem vrij te laten. Ik snap wel dat hij vast zit. Vroeger maakte hij wel een aantal goede films. Denk aan Armageddon en Pearl Harbour… tegenwoordig is het niet veel soeps meer. Toch is er wat mij betreft een goede reden voor vrijlating. Michael Bay zorgt er namelijk al drie seizoenen lang voor, dat ik helemaal hooked aan de serie ‘ the Last Ship’ ben. En wellicht zijn de meningen verdeeld, maar ik vind het een topserie vol actie en spanning, waarbij ik op het puntje van de bank zit. Echter is er nog iemand die de vrijlating meer verdiend dan hij… Jammer!

Dick Maas

Als ik niet in de vorige artikelen gelezen had dat hij de regisseur van Flodder was, had ik niet eens geweten wie hij was. Flodder was vermakelijk, maar dat had ik zelfs in elkaar kunnen zetten… Dat zegt genoeg…

Megan Fox

Wellicht leuk om naar te kijken, maar meer zit er niet in. Alhoewel dat na al haar lichamelijke verbouwingen ook te betwijfelen is. Haar slechte rollen in de Teenage Mutant Ninja Turtles en Transformers bewijzen alleen al dat dit geen actrice van topkwaliteit is. Sorry Megan.

Lindsay Lohan

Ja, wat moet ik hier van zeggen… Vroeger vond ik de films waar ze in speelde wel vermakelijk. Vooral Mean Girls. Maar om nu te zeggen dat haar acteertalent van topkwaliteit is, gaat iets te ver. Ik was een tiener, dus dan is zoiets al snel leuk om te zien. Buiten negatieve publiciteit e.d. horen we tegenwoordig ook niet meer veel van haar. Genoeg reden voor mij om haar lekker te laten zitten. Adios!

Deze acteur laat ik vrij

Als je goed opgelet hebt tijdens de vorige artikelen van mijn mede-bloggers, weet je al wie ik vrij ga laten…

Nicholas Cage

filmgevangenis estafette race

Ik geef toe dat hij tegenwoordig inderdaad geen goede films meer maakt, maar iemand die in de jaren ’90 en 00’s zo’n topacteur was, kunnen we toch niet zomaar opgesloten laten? Met zijn rollen in Amos & Andrew, Face/Off, City of Angels, Gone in 60 seconds. National Treasure, Knowing en the Sorcerer’s Apprentice heeft hij genoeg bewijzen aangeleverd om vrijgelaten te mogen worden.

Vanaf Amos & Andrew leerden we Nicholas Case pas goed kennen en zagen we wat voor talent hij in huis had. Samen met Samuel L. Jackson steelt hij de show. Wat ons betreft reden genoeg om de goede man niet op te sluiten.

Als je alleen al kijkt naar de diversiteit aan films en hoe multi-inzetbaar hij is, zie je dat hij toch echt wel wat in zijn mars heeft.

En deze actrice stop ik in de filmgevangenis!

Jack Black

filmgevangenis estafette race

Moet ik hier eigenlijk nog uitleg bij geven? Vooruit dan… Ten eerste kunnen we hier echt NIET naar kijken. Deze man is zo verschrikkelijk irritant. Bewijs dat hij überhaupt kan acteren, is gewoon nergens te vinden. Hij maakt niet eens ‘ net-niet-films’. Het is allemaal waardeloos en dramatisch. Deze gast scoort alleen maar rollen waarin hij zijn irritante zelf naar voren kan laten komen. Deze films zouden grappig moeten zijn, maar het is eigenlijk gewoon om te janken.

Put him away!

Ik draag het stokje over aan..

Jessica van Reviews and Roses. Ik ben erg benieuwd wie zij uit de gevangenis haalt en wie ze er weer in stopt. Mocht je nou net zo nieuwsgierig zijn, houd haar blog de komende week dan goed in de gaten!

Wie zou jij in de filmgevangenis stoppen?

Liefs,

Simone

4 Reacties

 1. 28/03/2017 / 19:27

  Nou, ik moet zeggen dat ik Jack Black ook zeker een plekje had gegeven, wat een irritante acteur is dat. Voor mij in hetzelfde rijtje als Sandler en Murphy.

  Nicolas Cage heeft inderdaad genoeg diversiteit laten zien, dus snap dat je hem hebt vrijgelaten! Leuk dat je het stokje wilde overnemen.

 2. 28/03/2017 / 14:22

  Ik ken ergere acteurs dan Jack Black. Hij is wel vermakelijk, maar zeker geen topacteur, dat dan ook weer niet.

 3. 23/03/2017 / 10:06

  Ik kan me helemaal voorstellen dat je Jack Black hebt gekozen, maar raad je aan om eens Bernie een kans te geven, daar vond ik ‘m wel erg goed in.

  • 23/03/2017 / 22:21

   Die film ken ik inderdaad niet. Eens kijken of ik mijn mening dan kan herzien! 😉 Dank je wel voor je reactie en de tip. Ben erg benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }