Woohoo! Er komt een deel 8 van Harry Potter!

Posted 12/02/2016 by Sim's Cup Of Tea in Boeken, Entertainment / 5 Comments

harry-potter7-movie-screencaps.com-13923
If you want to know what a man’s like, take a good look at how he treats his inferiors, not his equals. – Sirius Black

We hebben er allemaal jaren op gehoopt en misschien hebben jullie het ook al gelezen of gehoord, maar J.K. Rowling heeft Harry Potter toch niet helemaal achter zich gelaten. Ze heeft menig Harry Potter fan gelukkig gemaakt met de bekendmaking van deel 8 van Harry Potter: Harry Potter and the cursed child.

Officieel is het geschreven voor het theater, dus het zal niet echt in boekvorm verschijnen, maar in vorm van het script. Geen probleem. Harry is Harry and we are so excited!

Ook dit keer zal Harry weer centraal staan. Alleen niet zoals we hem kenden, maar 19 jaar later. We weten allemaal dat Harry geen simpel leven achter de rug heeft en we hebben allemaal mogen meegenieten van zijn jaren als de beroemde Harry Potter. Zijn stunten met Hermelien en Ron, zijn eeuwige strijd met Draco en natuurlijk zijn overwinningen tijdens de vele gevechten met Voldemort.

Op het einde van the Deathly Hallows konden we lezen, dat Harry een eigen gezin gesticht heeft. Ondertussen gaan zijn kinderen ook naar Zweinstein. Harry zelf werkt op het ministerie van toverkunsten en het leven is nog steeds niet heel gemakkelijk. Alles gaat gepaard met ups en downs. Helaas komt dit bij Harry erg hard aan en wordt hij nog vaak achtervolgd door zijn verleden. Hierdoor krijgt hij een burn out. We krijgen niet alleen Harry’s ellende te zien, maar we zien ook hoe de jonge Albus Severus Potter ongewild in de voetstappen van zijn vader treedt en hoe hij hiermee omgaat.

Ik ben alvast ont-zet-tend benieuwd naar dit vervolg en kan niet wachten om dit ‘boek’ te lezen.

We moeten wel nog eventjes wachten. Dit verhaal zal op 30 juli eerst te zien zijn in een theaterstuk, waarop vervolgens in de nacht van 31 juli het boek zal verschijnen. Meer info kun je hier vinden.

Het leuke is dat dit precies 20 jaar na het eerste Harry Potter boek zal verschijnen. Jep, zó lang geleden is het inderdaad. I’m getting old!

Zul jij deel 8 van Harry Potter gaan lezen?

Liefs,
Simone

Follow

5 responses to “Woohoo! Er komt een deel 8 van Harry Potter!

  1. Kim

    Ondanks dat het een script is, ga ik het zeker wel lezen. Voorlopig zit het er ook nog niet in om het toneelstuk te gaan zien, dus dit is een prima alternatief.

  2. Ik heb het al op meerdere blogs gelezen en ook hele verschillende meningen en verwachtingen. Zelf ben ik behoorlijk sceptisch. Ik heb al eens eerder een boek gelezen wat meer een script was voor een film, in dat geval, en dat vond ik niet bepaald prettig lezen. Ik weet dus ook niet of ik het ga lezen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.