Deze films die in Londen afspelen wil ik zien voordat ik ga!

 

films die in Londen afspelen

Wist je dat er heel veel bekende films in London afspelen? Vast wel! Aangezien ik 6 maart vertrek, wil ik voordat ik ga nog een aantal films die in Londen afspelen kijken.

Ik vind het altijd leuk om bepaalde plekken uit films en series te herkennen. Omdat ik meestal series kijk, leek het me leuk om weer eens een aantal films te gaan kijken. En wat is er nu leuker dan een paar films kijken die zich afspelen in de stad waar je naartoe gaat? Er zitten een paar golden oldies tussen!

Sherlock Holmes 2009

Deze film is nog niet heel oud, maar ik heb deze nog steeds niet gezien. En wat nog erger is: ik kom er dus net achter dat Rachel McAdams ook een rol speelt. Eén van mijn favoriete vrouwelijke actrices! Wist je trouwens dat je in London ook een Sherlock Holmes tour kunt lopen?

Privédetective Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) en zijn vriend, huisgenoot en loyale assistent Dr. John Watson (Jude Law) grijpen in bij een geheim ritueel waarbij ze de invloedrijke Lord Blackwood (Mark Strong) te pakken weten te krijgen. Blackwood verdwijnt achter de tralies en wordt veroordeeld tot de strop. Hij schijnt over duistere krachten te beschikken, kan dingen doen waar geen verklaring voor bestaat en beweert zelfs dat hij kan herrijzen uit de dood. Dit zorgt ervoor dat Holmes en Watson, bijgestaan door Irene Adler (Rachel McAdams), zich onvrijwillig met hun ‘laatste’ zaak bezig moeten gaan houden. Ze zullen hun krachten moeten bundelen om te overleven in dit mysterieuze plot wat bedreigend is voor heel Engeland.”

Mary Poppins 1964

Deze film is ietsje ouder. Ik ken de liedjes wel, maar ik heb geen idee of ik de film zelf ooit gezien heb. Vast wel, maar ik kan het me niet meer herinneren. Tijd voor wat opfrissing dus. Kan ik meteen genieten van London in the sixties!

De twee kinderen van een bankier verliezen hun oppas doordat ze gefrustreerd raakt van ze. De nieuwe oppas is een vrouw die aan de eisen van de kinderen voldoet, maar niet aan die van de vader. Terwijl ze de kinderen helpt om op een magische manier de wereld om hen heen te ontdekken, raakt de vader steeds verder afwijzend van haar methoden.”

Harry Potter 2001 t/m 2011

Uiteraard mogen Harry, Ron en Hermelien niet ontbreken in dit lijstje. Deze films kan ik wel 1000 keer kijken. Aangezien het er 8 zijn en we nog twee weken hebben, wordt het wel de hoogste tijd om te beginnen. (Op het moment dat ik dit schrijf is het zondag 21 februari.)

De jonge Harry Potter woont na de dood van zijn ouders bij z’n oom en tante, waar hij slecht behandeld wordt. Op een dag krijgt hij te horen dat zijn ouders tovenaars waren, en dat hij uitgenodigd is om te gaan studeren aan de Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Verfilming van het eerste boek uit de succesvolle Harry Potter-reeks van J.K. Rowling.

Bridget Jones’s Diary 2001

Ahhh de nostalgie! Deze film heb ik wel al een aantal keren gezien. Maar het blijft leuk. Ik wacht nog steeds met spanning op deel 3! Tot die tijd vermaak ik me prima met het eerste en tweede deel hoor. Alleen al door het luisteren naar die heerlijke Britse accenten!

“Bridget Jones is tweeëndertig, rookt als een ketter, drinkt in hoog tempo, haar liefdesleven lijkt een permanente crisissituatie en ze is nog steeds vrijgezel en wordt daar – alsof ze het zelf nog niet erg genoeg vindt – voortdurend aan herinnerd door haar familie en vrienden. Ze wil verandering in haar leven brengen. Haar goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn onder andere: drastisch afvallen en op zoek gaan naar een aardige, verstandige man. De onhandige Bridget wil meer grip op haar leven krijgen, maar natuurlijk bereikt ze haar doelen niet moeiteloos. Ze koopt een dagboek waarin ze al haar belevenissen neerschrijft. Haar baas Daniel Cleaver is een aantrekkelijke man. Ze flirt met hem, maar twijfelt. Wanneer ze zich aan haar voornemens wil houden lijkt de keuze niet zo moeilijk, maar toch…”

Notting Hill 1999

Met deze film ga ik denk ik beginnen. Hier komen zoveel leuke London Hotspots voorbij. Wel jammer dat de boekenwinkel niet echt bestaat. Er is wel een boekenwinkel daar in de buurt die op de film gebaseerd is. Misschien toch even een bezoekje brengen! 🙂

“De beroemde Amerikaanse actrice Anna Scott komt per ongeluk de weinig succesvolle boekverkoper William Thacker tegen. Ze worden verliefd, maar het samenzijn met één van de populairste vrouwen van de wereld blijkt voor William niet gemakkelijk.”

Welke films die in Londen afspelen zou jij nog graag willen zien?

Liefs,
Simone

Follow

6 Reacties

 1. 27/02/2016 / 12:06

  Jaaaa gave films! Ik heb een keer zo’n horrorfilm gekeken die zich afspeelde in de metrolijnen van Londen, vlak voordat ik naar Londen ging 😛 ik noem de titel maar niet want het was een slecht idee, haha.

 2. 27/02/2016 / 09:36

  Je hebt ook de film My Fair Lady die erg de moeite waard is! Zeker als je naar Covent Garden gaat (leukste plek in Londen!) is het fantastisch om dankzij MFL te weten hoe het er daar vroeger uitzag!

  • 28/02/2016 / 11:33

   Oh die ken ik helemaal niet. Die gaat op mijn lijstje. Al ben ik bang dat ik het niet meer haal om ze allemaal te kijken! 🙁

 3. 27/02/2016 / 07:46

  Ik durf het niet eens te zeggen! Haha! Nog geen enkele. Maar die Notting Hill, die moet ik zien voordat ik ga. Harry kan ik gelukkig dromen. Dat scheelt 😉

 4. 27/02/2016 / 06:42

  Heerlijke films he. Ik zou Nothing Hill vooral terug willen zien. Hoe staat het nu een kleine week na het schrijven van dit artikel met het terugkijken van films haha!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }