Down the TBR Hole #2

Posted 17/06/2018 by Sim's Cup Of Tea in Boeken, Entertainment / 2 Comments

Down the TBR Hole #2

Vandaag ga ik verder met het tweede deel van mijn nieuwe rubriek: Down the TBR Hole! Afgelopen week schrapte ik 9 van de 15 boeken. Het totale aantal op mijn ‘Want to Read’ List is nu nog: 796! Ik ben erg benieuwd welke boeken ik vandaag tegenkom en waar we straks mee eindigen!

Down the TBR Hole

“In ‘Down the TBR Hole’ zal ik 15 boeken van mijn lijst bespreken. Zo hoop ik dat ik een beter overzicht krijg van de boeken die ik echt nog een keer wil lezen. Ongeveer 250 van deze boeken heb ik ook werkelijk in mijn thuisbibliotheek. Zo kan ik ook direct zien welke boeken weg kunnen. Ik ben van plan om nieuwe boekenkasten te kopen en ik wil daar alleen boeken inzetten die ik nog wil lezen of zo goed vind dat ik ze niet weg wil doen.”

De regels:

  • Ga naar je goodreads want-to-read shelf.
  • Sorteer oplopend op datum toegevoegd.
  • Neem de eerste 5 of 10 boeken die je toegevoegd hebt (of meer als je wilt) en start elke week (of wanneer je een nieuw artikel plaatst) met de volgende reeks.
  • Lees de synopsis / de flaptekst
  • Beslis: keep it or should it go?
Divider

De boeken: 

Vasthouden – Ellen Lina

Down the TBR Hole #2

Dit is het allereerste boek van mijn favoriete Nederlandse auteur. Zie mijn recensies van Ooit zal ik je weer zien, Sky, Crash & Koningslaan. Dit boek kocht ik, terwijl ik op de boekbespreking van Sky was. Ellen is echt een top auteur, dus dit boek ga ik zeker nog lezen! Ik kan niet eens geloven dat ik dit nog niet gedaan heb. Zeker weten: KEEP!

KOOP NU @ Bol.Com!

Divider
Boven Water by Linda Jansen

Down the TBR Hole #2

Een aantal jaren geleden las ik het eerste deel: Onder Water! Dit was de debuutroman van Linda Jansen. Ik weet nog dat ik het een vrij spannend boek vond. Zie mijn recensie! Volgens mij heb ik deze ooit gewonnen of gekregen als recensie-exemplaar. Ik weet het niet meer zeker. Anyway, ik ben nooit aan het tweede deel toegekomen. Aangezien ik deze niet in mijn bezit heb en ik een beetje uit het verhaal ben, laat ik deze voor nu even varen: GO!

KOOP NU @ Bol.Com

Divider
The Fury by L.J. Smith (The Vampire Diaries #3)

Volgens mij heb ik ondertussen al twee pogingen gedaan om aan deze boeken te beginnen. Deel 1 en 2 heb ik vast al gelezen, want het eerste boek dat ik ooit toegevoegd heb aan mijn ‘Want to Read’ lijstje is het derde deel van deze serie. Ik moet zeggen dat ik het lastig vond om er in te komen. Dit heeft alles te maken met de tv-serie die ik jarenlang gevolgd heb. Ik wil dat beeld graag voor ogen houden, dus ik denk niet dat ik deze snel oppak! GO!

KOOP NU @ Bol.com or Bookdepository!

Divider
Watch series by Sergei Lukyanenko

Aangezien ik 3 boeken van deze serie achter elkaar op mijn lijst heb staan, beoordeel ik deel 1 t/m 3 van de Watch serie even samen. Ik heb de eerste drie boeken in mijn kast staan, dus deze laat ik op mijn lijst staan. (Night Watch, Day Watch en Twilight Watch.) KEEP (x3). Qua verhaal klinkt het goed, maar de meningen op GoodReads zijn verdeeld. Als jij deze serie hebt gelezen, hoor ik graag wat je er van vond! Er zijn namelijk nog meer boeken. Als de eerste drie bevallen, wil ik die zeker weten ook lezen!

KOOP NU @ Bol.Com or Bookdepository!

Divider
Grant County series by Karin Slaughter

Confession: Ik heb nog nooit een boek van Karin Slaughter gelezen. Zo slecht! Ik ben dol op thrillers, maar lees ze veel te weinig. Aangezien ik de hele serie (1 t/m 6) in de kast heb staan, ga ik deze absoluut nog wel lezen. Hopelijk snel! KEEP! (x6).

KOOP NU @ Bol.Com or Bol.Com!

Divider
Bridget Jones series by Helen Fielding

Tja, wat zal ik hier eens over zeggen. Twijfelgeval. Ik vind de films echt fantastisch. Ik heb ze dan ook al een paar keer gezien. Alhoewel het laatste deel in de serie niet heel veel lovende kritieken heeft gekregen, vond ik ook dat deel geweldig en hilarisch. (Kan ook heel toevallig iets met Patrick Dempsey te maken hebben, wie weet! ;-)) Ik heb de eerste twee delen in de kast staan. Daarom staan deze ook op mijn lijstje. Wellicht iets voor een heerlijke zomerdag in de tuin. Voor nu dus: KEEP! (x2)

KOOP NU @ Bol.Com or Bookdepository!

Divider
The Devil Wears Prada series by Lauren Weisberger

Ik kan me niet herinneren of ik de film wel/niet gezien heb. Wel weet ik dat ik een ander boek van Lauren Weisberger gelezen heb: Gossip & Gucci. Dat beviel goed. Dat is weliswaar een aantal jaren geleden en ik lag op een strandbedje in de zon te bakken… Dus wellicht vind ik er niet zoveel aan als ik het op de bank lees. Maar ik ben toch heel benieuwd. Lijkt me een lekkere light read voor de zomerdagen. Het tweede deel heb ik ook in de kast staan. Voor nu: KEEP! (x2)

KOOP NU @ Bol.com or Bookdepository!

Divider
Simple Genius (King & Maxwell #3 by David Baldacci

Ik heb altijd al een boek van David Baldacci willen lezen. Ik zie dat dit het derde deel van de King & Maxwell serie is, dus daar heb ik niet heel veel aan. Jammer! Voor nu gaat deze dus ook van mijn lijstje af. Ik heb het boek wel in mijn bezit. Als jullie zeggen, je moet deze serie echt lezen!!! Dan zal ik er waarschijnlijk wel eens over nadenken om deel 1 (als e-book) te kopen, om te zien hoe het me bevalt!Voor nu: GO!

KOOP NU @ Bol.Com or Bookdepository!

Divider
Eat, Pray, Love by Elizabeth Gilbert

Ook een boek dat al verfilmd is. Maar dit keer wel eentje waarvan ik de film nog niet gezien heb én waarbij het boek in de kast op me ligt te wachten. Ook dit vind ik weer echt een boek om op vakantie aan het zwembad te lezen. Deze zal ik zeker nog willen lezen. Het verhaal zelf lijkt me ook prachtig. Een vrouw die na een aantal tegenslagen de wereld over reist op zoek naar geluk. Altijd fijn! Kan ik daarna lekker genieten van de film. KEEP!

KOOP NU @ Bol.Com or Bookdepository!

Divider
Home Again (Een Handvol Hemel) by Kristin Hannah

Ik heb zoveel goede verhalen over deze auteur gehoord. Super fijn dus dat ik een boek van haar in mijn bezit heb. Het verhaal klinkt wel een beetje zoetsappig, maar ik laat me verrassen. Is voor de afwisseling wel eens lekker tussen alle Fantasy boeken. KEEP!

KOOP NU @ Bol.Com or Bookdepository!

Divider
Chanel Chic by Lauren Weisberger

Wederom een boek van Lauren Weisberger. Ze klinken allemaal een beetje hetzelfde, maar aangezien ik deze ook in de kast heb staan, wil ik het wel een kans geven. Er valt niet heel veel over te vertellen. Gewoon weer een lekkere no brainer voor een zomerse dag.

KOOP NU @ Bol.Com

Divider
Artemis Fowl (#1 & #2) by EOIN Colfer

Van deze serie bestaande uit 8 boeken en een aantal novelles, heb ik alleen de eerste twee in mijn bezit. Het bijzonder aan dit verhaal is dat het eens niet vanuit een heldenperspectief verteld wordt. Maar vanuit de slechterik, Artemis Fowl. Althans, aan de hand van de flaptekst denk ik dat hij slecht is. Ik wil deze serie dus wel een kans geven. Ik heb in de kast twee bijzondere exemplaren. De covers zijn erg shiny en waarschijnlijk staan ze niet echt tussen de rest van de boeken op de planken die ik nog ga inrichten. Voor nu wel: KEEP! (x2)

KOOP NU @ Bol.Com or Bookdepository!

Divider
De tulp van het kwaad door Jörg Kastner

Ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet denken. De flaptekst trekt me niet enorm aan. En dan vooral dit: “Een superspannende plot gesitueerd in de Gouden Eeuw, vol geschiedkundige details en wetenswaardigheden”. Ik denk dus dat dit niets voor mij is en haal deze van mijn lijstje af. Wat ik met het boek zelf doe, weet ik nog niet. Ik leg alles dat ik niet wil lezen apart en zet ze niet in mijn toekomstige nieuwe boekenkast. GO!

KOOP NU @ Bol.Com!

Divider
Het Mozart Mysterie door Jörg Kastner

Twijfelgevalletje. Deze flaptekst trekt me meer aan dan die hierboven. Maar toch denk ik dat het niet helemaal mijn ding is. Wie weet begin ik er eens aan als ik door mijn thuisbibliotheek heen ben. Aangezien er honderden boeken zijn die ik liever zou willen lezen, kies ik bij deze voor: GO!

KOOP NU @ Bol.Com!

Divider
Het Ware Kruis door Jörg Kastner

Kort en krachtig, zelfde als bovenstaande: GO!

KOOP NU @ Bol.Com!

Divider

Vandaag iets meer boeken beoordeeld dan ik dacht, dus dat schiet op. Ik heb besloten om series samen te beoordelen. En dat ik, indien ik ze niet in mijn kast heb staan, ook alleen het eerste deel op de lijst laat staan. Als ik dat niks vind zou ik de rest sowieso niet kopen en lezen.

Eindresultaat

TBR START: 805
KEEP:
 21
GO: 16
TBR END: 789

Welke boeken moet ik volgens jullie houden/verwijderen van deze lijst?

2 responses to “Down the TBR Hole #2

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.