Ellen Lina – Gefaald

Na een jaar wachten is was het eindelijk weer tijd voor een nieuw boek van mijn favo Nederlandse auteur: Ellen Lina. Dit keer koos Ellen ervoor om een thriller te schrijven. Heel anders dus dan haar voorgaande boeken Ooit zal ik je weer zien, Sky, Crash en Koningslaan

Ellen Lina - Gefaald

Gefaald -Ellen Lina

Ondanks dat het een heel ander soort verhaal is dan haar voorgaande boeken is, merk je direct dat dit een boek van Ellen is. De spanning wordt opgebouwd vanaf de eerste pagina en ze sleurt je mee in het verhaal.

Dit boek heb ik gratis ontvangen van Ellessy in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de inhoud van het boek.

Ellen Lina – GefaaldGefaald by Ellen Lina
Ook verschenen van deze auteur: Crash, Koningslaan, Semper Fi
Gepubliceerd door Ellessy op 28 december 2018
Pagina's: 369
Uitgever: Ellessy
Bol.com | Goodreads
five-stars

De dertigjarige Vesper runt met haar ouders een bungalowpark op Texel,wanneer ze de charmante Stijn Daalhuizen en diens puberzoon Nick ontmoet. Na het overlijden van zijn moeder heeft Nick het moeilijk,en dat hij een goede band weet op te bouwen met Vesper is voor Stijn meer dan belangrijk. Door de jaren heen is het voornamelijk Vesper die zich bezighoudt met Nick, Stijn is druk met zijn groeiende bedrijf. Ondanks de zorg en aandacht van Vesper, ontwikkelt Nick zich tot een problematische achttienjarige. Hij wordt van school gestuurd en zijn leven bestaat uit drugs, foute vrienden en feesten. Net wanneer hij Vesper beterschap heeft beloofd, dient zich een klus aan die hij niet kan laten liggen. Die nacht loopt het compleet uit de hand en de gevolgen voor het hele gezin zijn vanaf dat moment niet meer te overzien. Stijn en Vesper krijgen te maken met een groep levensgevaarlijke criminelen die nietsontziend hun leven binnendringen. Het drama is compleet wanneer Vesper wordt herkend door een van hen. Haar verleden komt bovendrijven en dat blijkt heel anders te zijn dan Stijn en Nick hadden verwacht. Weten Stijn en Vesper Nick te beschermen? Lukt het hen om elkaar te vertrouwen? Pas wanneer ze denken dat de rust is wedergekeerd ontvouwt zich een afschuwelijk scenario, dat alle relaties op scherp zet.

Proloog

Door te proloog te lezen ben je direct in shock. Je komt dingen te weten die je eigenlijk pas op het einde van het boek wil weten of zou verwachten. Maar dat kan toch niet? Ze zou het einde toch niet zomaar verklappen? Doordat Ellen aftrapt met deze ijzersterke proloog wil je niets anders dan direct verder lezen.

Point of view

Het verhaal wisselt zich continu af tussen Vesper, Stijn en Nick. Zo leer je vooral Vesper en Nick door en door kennen en weet je waarom ze bepaalde keuzes maken. Het is prettig dat Ellen wederom voor deze schrijfstijl gekozen heeft, want zo bouw je een diepere band op met alle personages en leer je wat er in hun hoofd omgaat.

Spanning tot het bittere einde

Ellen weet het verhaal op zo’n manier te vertellen, dat je je continu afvraagt wat nu waar is. Wie kun je vertrouwen? Uiteindelijk vertrouw je niemand meer en neemt het verhaal weer een wending waar je u tegen zegt. Het verhaal bevat meerdere wendingen en eindigt met een flinke plot twist die je niet ziet aankomen.

Het verhaal

In het begin van het boek leer je vooral Vesper, Stijn, Nick en hun familieband kennen. Nick is een mega vervelende puber, waar niets mee aan te vangen is. Vesper is diegene die zich over Nick ontfermt en krijgt door dat hij zichzelf in grote problemen kan brengen als hij niet uitkijkt. Net op het moment dat Nick besluit zijn leven te beteren, slaat het noodlot toe. Wat op een klein misdrijf lijkt, loopt uit op een gigiantische puinhoop, waarbij niemand meer zeker is van zijn/haar leven. Door deze gebeurtenissen komen er geheimen van Vesper en andere personages boven water die je niet voor mogelijk had gehouden.

Mijn mening

Ik ben normaal geen snelle lezer, maar dit boek had ik in drie avonden uit. Dat is snel voor mij, want ik lees alleen in bed vlak voordat ik ga slapen. De laatste avond ben ik veel te laat naar bed gegaan, want ik kon het verhaal absoluut niet loslaten en moest doorlezen. Dat is wanneer ik weet dat ik echt een goed verhaal te pakken heb. En ondanks dat ik stiekem ook al wist dat dit verhaal wel goed moest zijn, verbaasde Ellen me toch weer. Ongelofelijk knap!

Heb jij al eens een boek van Ellen Lina gelezen?

five-stars

4 Reacties

  1. 27/01/2019 / 09:39

    Wauw je hebt hem heel snel uitgelezen zeg, lijkt mij ook een spannend boek!

    • 28/01/2019 / 17:20

      Ja, het is echt een fantastisch boek, leest heerlijk weg. Ik kon echt niet meer stoppen. Ik hoop dat je ‘m gaat lezen en dan ben ik echt heel benieuwd wat je er van vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }